Onze reizen naar Madagaskar Advies nodig? Bel:
0517 430068

Onderweg

Zoekfilter

Bestemmingen
Landen
Thema's
Prijzen

15-Daagse reis de kleuren van Madagaskar

15-daagse rondreis door het zuiden en oosten van het eiland. U bezoekt de nationale parken Ranomafana en Isalo. Aan het eind van de reis een strandverlenging op Ile St. Marie mogelijk.

vanaf: € 1.994
Meer informatie

19-Daagse reis: Alle facetten van Madagaskar

Uw reis begint met een rit naar Miandrivazo, hier begint de driedaagse boottocht over de Tsiribihina Rivier. Dan volgt een avontuurlijke reis naar de Tsingy van Bemaraha en de beroemde Baobab Allee. U vliegt naar het zuiden en geniet daar van een paar dagen aan het strand. U sluit af met een treinreis door het binnenland naar de oostkust en waar u diverse nationale parken bezoekt.

vanaf: € 2.475
Meer informatie

8-Daagse reis door het tropische noorden van Madagaskar

De vanille- en suikerrietplantages vindt u in het noorden van Madagaskar. Maak kennis met de adembenemende schoonheid van de nationale parken van Montagne d’Ambre en Ankarana en het eiland Nosy Be aan de noordwestkust.

vanaf: € 1.138
Meer informatie

Amporaha Resort

Het Amporaha Resort heeft vier sterren en ligt aan de noordwest kant van Nosy Be. Ver van al het lawaai ligt het Amparoha Resort in een oase van rust, aan een strand van 675 m. Uw maaltijden worden bereidt door de chefkok. Het merendeel van de groenten komen uit eigen tuin. U kunt genieten aan […]

vanaf: € 135
Meer informatie

Vanila Hotel

Het Vanila Hotel heeft 3 sterren en ligt 17 km van de grootste plaats op het eiland, Hell-Ville, 30 km van de luchthaven. Het kleine eiland Nosy Sakatia ligt schuin tegenover het hotel. Het gezellige hotel heeft 2 zwembaden, waarvan één met kinderbad. Het heeft een lounge, 4 bars, waaronder de bekende “Cocktail Del Sol” […]

vanaf: € 51
Meer informatie

Algemeen

                  

Madagaskar, een unieke bestemming

Madagaskar is een land en tevens eiland in Afrika dat deel uitmaakt van de vier grootste eilanden ter wereld. Het wordt ook wel het zesde continent genoemd. Het eiland Madagaskar ligt ten oosten van Afrika en kan worden beschouwd als een continent op zich. De hoofdstad van Madagaskar is Antananarivo. Het eiland bestaat voor een groot deel uit ongerepte natuur (regenwouden). De unieke nationale parken herbergen duizenden plant- en diersoorten,  De flora en fauna die u op Madagaskar kunt zien is uniek. Zo komen er wel 1000 verschillende soorten orchideeën voor! Heel bekend zijn de grappige halfapen, of lemuren. Er zijn zeldzame lemuren die alleen op Madagaskar voorkomen. Maar er leven ook bizarre kameleons en kleurrijke hagedissen die u nergens anders zult aantreffen. Wat verder opvalt bij een reis naar Madagaskar zijn de verschillende landschappen; droge woestijn in het zuiden tegen een groene jungle in het oosten en paradijselijke stranden. En niet te vergeten zijn de iconische Baobab Trees. Het is alsof deze reusachtige bomen op een dag uit de grond zijn gerukt en op hun kop weer de aarde zijn ingeslagen.

Voor de kust van Madagaskar liggen nog enkele kleine eilandjes, waarvan enkele ideaal zijn voor een geweldige strandverlenging of voor duikliefhebbers (Nosy Be en Ile Saint Marie).Door de schitterende landschappen, unieke flora en fauna, heerlijke keuken, prachtige zandstranden en gastvrije bevolking is het terecht dat Madagaskar steeds populairder wordt als reisbestemming. Het land heeft van alles te bieden, zowel natuur als cultuur en is nog niet echt door de massa ontdekt. Het eiland trekt nog niet veel toeristen en een vakantie op Madagaskar is nog een écht avontuur. De infrastructuur is matig en wij adviseren u een rondreis met privé chauffeur.

Op vakantie naar Madagaskar

Wilt u op vakantie naar het bijzondere Madagaskar? Wij helpen u met het samenstellen van uw droomreis. Wij adviseren u graag over welke onderdelen u vooral niet moet vergeten om uw reis tot een onvergetelijke, unieke reis te maken! Op onze site geven wij een aantal voorbeeldreizen. Alle rondreizen met privé chauffeur kunnen wij voor u op maat samenstellen. Wij bieden als verlenging een aantal heerlijke strandresorts aan.

Voor meer informatie over dit bijzondere eiland, kijk ook eens op de site van Tourism Madagascar

Beste reistijd

Madagaskar ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen omgekeerd zijn aan die van Europa. De beste maanden om te reizen naar Madagaskar zijn van mei tot november. Dit zijn de droge maanden met dagtemperaturen van ca. 18 graden in de hoger gelegen gebieden en ca. 25 graden in de kustgebieden. In de wintermaanden kan het ’s nachts wel flink afkoelen. De regentijd is van december tot april en dan liggen de temperaturen tussen de ca. 25 en 35 graden. In het oosten valt het gehele jaar wel neerslag, terwijl er in het zuidwesten van het land de minste neerslag valt.

Reisdocumenten / Valuta

Voor een reis naar Madagaskar dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is (en minimaal 2 lege pagina´s heeft). Bij aankomst dient u een visum aan te schaffen (ca. €30, geen pasfoto nodig). Kinderen hebben een eigen paspoort nodig (bijschrijvingen in het paspoort van de ouders zijn niet meer rechtsgeldig). Indien u als ouder reist met uw kind zonder aanwezigheid van de andere ouder, heeft u een Engelstalige verklaring van instemming, contactgegevens en een kopie van het paspoort van de afwezige ouder nodig.

De munteenheid van Madagaskar is de Ariary (MGA). 1000 MGA = ca. € 0,28.

Gezondheid / Vaccinatie

Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken. U kunt beter mineraalwater drinken. Voor een bezoek aan Madagaskar is het verplicht om een stempel van ‘cholera not indicated’ te kunnen tonen. Verder zijn er geen verplichte inentingen voor een reis naar Madagaskar, tenzij u uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt. Dan dient u een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts te kunnen overleggen. Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts. Vaak wordt een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen en is het slikken van anti-malariatabletten zeer raadzaam. In uw reisapotheek mag muggenmelk met DEET niet ontbreken. Draag tijdens zonsondergang en –opgang bij voorkeur kledingstukken met lange pijpen en mouwen.

Taal / Tijdsverschil

Frans en Malagasi zijn de officiële talen in Madagaskar. Engels is steeds meer in opkomst.

Tijdens onze zomertijd is het op Madagaskar 1 uur later en tijdens onze wintertijd is het op Madagaskar 2 uur later.

Accommodaties / Verkeer

Madagaskar is nog niet echt door de massa ontdekt. Dat heeft absoluut zijn charmes, maar houdt ook in dat de accommodaties soms niet helemaal voldoen aan onze verwachtingen. Grote hotelketens zijn hier niet te vinden. Het kan dus zijn dat er kleine schoonheidsfoutjes zijn, maar dat zijn kleinigheidjes vergeleken met de onvergetelijke ervaring en het avontuur dat u hier zult meemaken! De middenklasse accommodaties zijn veelal eenvoudig. Op toeristische plaatsen en strandbestemmingen vindt u steeds meer luxere hotels.

Op Madagaskar rijdt men rechts. De hoofdweg van Antananarivo naar Tulear is goed te rijden. Echter raden wij voor een reis naar Madagaskar altijd een auto met Engelssprekende chauffeur aan.

Onvergetelijke reis!

Autotour Zuid-Afrika (Johannesburg-Kaapstad):

Onvergetelijke reis! Geweldig! De service was uitstekend. Om enkele hoogtepunten te noemen: de Shiduli Game Lodge (een 10+) en de Iketla Lodge. Pretorius Camp in het Krugerpark was slecht, maar verder hebben wij veel waar voor ons geld gekregen.

De heer en mevrouw Terpstra Vrouwenparochie
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.