11-Daagse 4WD autotour van Cairns naar Darwin

Deze avontuurlijke autotour per 4WD neemt u mee naar het ongerepte noorden van Australië, van het Cairns naar Darwin. Verken het authentieke noorden van Australië, een ideale reis voor de ervaren Australië reiziger. De route is ook voor de minder ervaren chauffeurs prima te berijden. Het is zeer aan te bevelen om extra overnachtingen in Cairns en Darwin bij te boeken.

 

prijscategorie: €€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Cairns – Undara. U haalt vandaag uw huurauto (4WD) op bij het stadsdepot van Cairns. Hier begint uw prachtige reis door het noorden van Australië. U rijdt over de Gillies Range Highway  langs Curtain Fig Tree en door de Atherton  Tablelands naar Undara. U kunt een bezoek brengen aan Herberton en Millstream Falls, voordat u gaat genieten van een fantastische avond in de Outback. Bij Undara vind u het grootste lavagrottensysteem ter wereld. De grotten zijn bijna 200.000 jaar geleden gevormd na een enorme vulkaanuitbarsting. Overnachting in de Undara Lava Lodge (in een rustieke treinwagon).

Dag 2

Programma

Undara - Cobbold Gorge (diner). U kunt vandaag een 2-uur durende begeleide tour maken door het grottensysteem (optioneel). Hierna rijdt u door de Outback en via Georgetown naar Cobbold Gorge. U verblijft de komende 2 dagen op een typische Queensland werkende Cattle Station. 2 overnachtingen in Cobbold Gorge Camp.

Dag 3

Programma

Cobbold Gorge (ontbijt en diner). Dag ter vrije besteding om de bizarre rotsformaties, nauwe kloven en vele andere spectaculaire bezienswaardigheden van deze eeuwenoude Cobbold Gorge te verkennen. U kunt een optionele boottocht door Cobbold Gorge maken en kennismaken met de oertijd van Australië.

Dag 4

Programma

Cobbold Gorge - Normanton (ontbijt). Na een heerlijk ontbijt  rijdt u verder via Croydon naar Lake Belmore. Neem zwemkleding mee voor een verfrissende duik in het meer. U kunt in Normanton de stad verkennen. Overnachting in het Gulfland Motel, een typisch Australisch motel.

Dag 5

Programma

Normanton - Adels Grove (diner). U reist verder naar de Leichhardt River Falls, deze watervallen hebben in de droge tijd bijna geen water. U vervolgt uw avontuurlijke weg naar het Lawn Hill National Park. 2 overnachtingen in het Adels Grove River Tents (safari camp of cabins met gemeenschappelijke faciliteiten).

Dag 6

Programma

Lawn Hill N.P. (ontbijt en diner). Vandaag komt u aan bij de Leichhardt River Falls, die in de droogteperiode nauwelijks water hebben. Later komt u aan in het Lawn Hill National Park. 2 overnachtingen: Adels Grove River Tents.

Dag 7

Programma

Adels Grove – Borroloola (ontbijt). Na het ontbijt gaat u bij Hells Gate de grens over tussen Queensland en Northern Territory. In Borroloola kunt u een bezoek brengen aan het voormalige politiebureau, dat nu dienst doet als een museum. Overnachting in het Savannah Way Motel.

Dag 8

Programma

Borroloola – Mataranka. Vandaag rijdt u via Cape Crawford naar Daly Waters. Hier kunt u van een drankje genieten in de meest interessante en unieke Australische pub. Aan te raden is om een bezoek te brengen aan de Stuart Tree en de Daly Waters Aerodrome. U rijdt verder langs de vele termietenheuvels naar Mataranka.  Overnachting in Mataranka Homestead.

Dag 9

Programma

Mataranka – Katherine. Vanmorgen kunt u een bezoek brengen aan de beroemde warme thermale bronnen van Mataranka, gelegen in een prachtige tuin. In de palmbomen leven vele vleermuizen. Geniet van een heerlijk relaxed bad. U rijdt verder richting Katherine. Ongeveer 30 kilometer voor  Katherine vindt u de interessante Cutta Cutta Grotten. Overnachting in de Nitmiluk Chalets.

Dag 10

Programma

Katherine – Kakadu N.P. Katherine is bekend om de Gorge, die uit meerdere kloven bestaat. Een absolute aanrader is een indrukwekkende boottocht  (ongeveer 2 uur) door de kloof. Geniet van de steile wanden en de Aborginal rotstekeningen. Vervolgens kunt u een verfrissende duik nemen bij Edith Falls. Via Pine Creek en over de Kakadu Highway gaat u naar het Kakadu National Park. ’s Middags kunt u bij Nourlangie Rock de oude Aboriginal rotstekeningen bewonderen. Overnachting in de Kakadu Lodge Cooinda. Eventueel kunt u tegen een toeslag een extra nacht in deze prachtige omgeving doorbrengen.

Dag 11

Programma

Kakadu N.P. – Darwin. Een bezoek aan het Kakudu National Park is niet compleet zonder een boottocht over de Yellow Waters gemaakt te hebben. Geniet van de prachtige kleurrijke flora en fauna. Bezoek  Ubirr Rock, uniek vanwege de oude Aboriginal rotstekeningen en het fraaie uitzicht over Arnhemland.  U rijdt langs  de “Window of the Wetlands” naar Darwin. U levert uw huurauto in bij het depot in Darwin.

Dag 11

Programma

Kakadu N.P. - Darwin. Een bezoek aan het Kakudu National Park is niet compleet zonder een boottocht over de Yellow Waters gemaakt te hebben (optioneel). Geniet van de prachtige kleurrijke flora en fauna. Bezoek Ubirr Rock, uniek vanwege de oude Aboriginal rotstekeningen en het fraaie uitzicht over Arnhemland. U rijdt langs de “Window of the Wetlands” naar Darwin. U levert uw huurauto in bij het depot in Darwin.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Overnachtingen met vermelde maaltijden (in verlaten gebieden zijn de verblijven soms heel eenvoudig uitgerust), 11 dagen 4WD huurauto van Hertz (Toyota Landcruiser Prado of gelijkwaardig) met onbeperkt aantal kilometers, lokale belasting en max cover voertuigverzekering en uitgebreide routebeschrijvingen (routes van wandelpaden, infopakket met afstanden in een roadbook, informatie over de gebieden en hun inwoners).

Exclusief:

Vluchten, overige maaltijden, drankjes, entreegelden, excursies, eventueel GPS-  systeem, one  way kosten huurauto (AUD 1.100, ter plaatse te betalen), brandstof huurauto en persoonlijke uitgaven.

Opmerking:

Door de weersomstandigheden wordt deze reis slechts aangeboden tussen begin mei en  eind oktober.

Omdat u door afgelegen gebieden reist, is het aan te raden om een satelliettelefoon mee te nemen om bij noodgevallen bereikbaarheid te hebben (kosten ca. € 241 en borg van AUD 100).

Voor het rijden van bepaalde wegen geldt er geen verzekeringsdekking voor de huurauto.  Vraag naar de exacte voorwaarden.

Vertrekdata: dagelijks (mei-oktober)

 

De gehele safari was een hoogtepunt!

Tanzania & Zanzibar reis:

De gehele reis was een hoogtepunt. Super! Onze lokale gids was uitstekend. De service was uitstekend, de reis was goed gedoseerd en de prijs/kwaliteit verhouding klopt precies. Voorafgaand aan de reis werd alles goed uitgelegd en als er vragen waren, werden die zo snel mogelijk beantwoord.

Familie Buurstede Etten-Leur
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.