11-Daagse combinatiereis Tanzania Safari & Beach

Deze 11-daagse Tanzania reis is een combinatie van een groepssafari en een strandvakantie. Tijdens de groepsreis door Tanzania deelt u de safariwagen met maximaal zeven andere reizigers van verschillende nationaliteiten. Bij een minimum van twee personen gaat de safarireis al door. Het dak van de safariwagen kan tijdens de safari omhoog worden geklapt waardoor u goede foto’s kunt maken van het wild. Tijdens deze safarireis wordt de groep begeleid door een ervaren chauffeur die tevens een uitstekende safarigids is. De reis wordt hierna afgesloten op het tropische Zanzibar.

prijscategorie: €€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Arusha - Tarangire N.P. (diner/lunch). Vanmorgen om 07.00 uur begint de reis bij hotel Meru Mbega. U wordt opgehaald door de gids/chauffeur, die u de komende 6 dagen zal vergezellen. De safarireis begint als u Arusha verlaat en richting het Tarangire National Park reist. Dit park is beroemd om zijn olifanten. U gaat in het park op zoek naar deze beroemde olifanten en de wilde katten die in het park aanwezig zijn. U komt in de late namiddag aan in Kudu Lodge and Campsite. De Lodge nestelt zich in elf hectare glooiend landschap, te midden van volgroeide bomen en tuinen, de thuisbasis van talloze vogels en een rustige en schaduwrijke oase voor bezoekers - de perfecte uitvalsbasis voor wildsafari's. 2 overnachtingen in de Kudu Camp.

Dag 2

Programma

Lake Manyara N.P. (volpension). Het wordt een prachtige dag, u gaat de hele dag op safari in het tweede nationale park van de tour, Lake Manyara National Park. Terwijl leeuwen en ander wild in het park aanwezig zijn draait het vandaag allemaal om het meer en de vogels die nabij Lake Manyara verblijven. Uit gegevens blijkt dat er meer dan 390 vogelsoorten in het park zijn en met name Lake Manyara staat bekend om de vele duizenden flamingo's die zich tijdens het natte seizoen langs de rand van het meer voeden.

Dag 3

Programma

Tarangire N.P. - Ngorongoro Krater (volpension). Vandaag vroeg op want u gaat vandaag naar de Ngorongoro-krater. U zult het grootste deel van de dag doorbrengen met het verkennen van de kraterbodem, op zoek gaan naar de dieren die over de vlakten zwerven. 's Middags komt u aan bij het overnachtingskamp in de regio Seronera, gelegen in het hart van het Serengeti National Park. Het kamp is omgeven door een spectaculair uitzicht en een overvloed aan dieren. 's Avonds kunt u genieten van het wild en de geluiden van de natuur die uw tent passeert. 3 overnachtingen in de Kananga Tented Camp.

Dag 4

Programma

Ngorongoro Krater - Serengeti N.P. (volpension). Het ontbijt word vroeg geserveerd zodat er voldoende tijd is om te genieten van de zonsopgang boven de vlakten van de Serengeti voordat u aan de gamedrive begint. U gaat verschillende delen van het Nationaal Park verkennen, afhankelijk van de beweging van de dieren, om wildebeesten, zebra's en natuurlijk de verschillende kattensoorten te bekijken.

Dag 5

Programma

Serengeti N.P. (volpension). Vandaag maakt u per open voertuig onvergetelijke gamedrives in de Serengeti, onder begeleiding van de ranger van uw kamp. Terug in het kamp kunt u vanaf uw veranda genieten van het geweldig uitzicht.

Dag 6

Programma

Serengeti N.P. – Arusha - Zanzibar (volpension). Alweer de laatste dag van deze safarireis. Vandaag volgt de transfer naar de Seronera airstrip voor uw vlucht naar Arusha. Vervolgens vliegt u van Arusha naar Zanzibar. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel. De rest van de dag is om te ontspannen en kennis te maken met de charme van Stone Town. 2 overnachtingen in Forodhani Park

Dag 7

Programma

Stonetown (volpension): Stonetown was ooit een drukke haven en herkenningspunt op de handelsroutes van slaven en kruiden. Vanmorgen bezoekt u Changuu Island (ook bekend als Prison Island), oorspronkelijk gebouwd als gevangenis, maar in plaats daarvan werd het eiland een quarantainestation voor gele koortsepidemieën. U krijgt een korte rondleiding over het eiland en krijgt ook de kans om de gigantische landschildpadden tegen te komen die op het eiland wonen. Indien tijd het toelaat kunt u hier ook snorkelen.

Dag 8

Programma

Stonetown – Nungwi (volpension). Vanmorgen reist u naar het noorden van het eiland, naar Nungwi. Voordat u aankomt in Nungwi, kunt u gaan genieten van een Spice Tour en stopt u onderweg voor een rondleiding door het Jozani Forest. Het bos is voornamelijk gemaakt voor het behoud van de bedreigde diersoorten van de rode colobusapen en een aantal vlinder- en vogelsoorten. 3 overnachtingen in de Amaan bungalows.

Dag 9

Programma

- 10: Nungwi (volpension). Deze dagen zijn vrije dagen om te genieten van de vele attracties en activiteiten die worden aangeboden (optioneel). Er worden veel watersporten aangeboden rond Nungwi zoals vissen, snorkelen, duiken en een verscheidenheid aan oceaansafari-opties. Wat u ook kiest om vandaag te doen, u heeft voldoende gelegenheid om actief bezig te zijn. U kunt ook een scooter huren en de vele attracties verkennen die het eiland te bieden heeft. Of u gaat heerlijk ontspannen op het strand en genieten van de zon.

Dag 11

Programma

Nungwi - Stone Town (ontbijt). Vandaag eindigt deze bijzondere combinatiereis in Stone Town. U kunt ervoor kiezen om extra nachten bij te boeken om nog langer te genieten van dit prachtig eiland.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

genoemde overnachtingen, genoemde gamedrives, entreefees, vervoer per 4×4 landcruisers, maaltijden en overige activiteiten volgens programma en lokale belastingen.

Exclusief:

internationale vluchten, transfers, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven en visumkosten.

Extra informatie:

minimaal 2, maximaal 7 personen

Afwijkende annuleringsvoorwaarden:

meer informatie bij uw reisadviseur.

De gehele safari was een hoogtepunt!

Tanzania & Zanzibar reis:

De gehele reis was een hoogtepunt. Super! Onze lokale gids was uitstekend. De service was uitstekend, de reis was goed gedoseerd en de prijs/kwaliteit verhouding klopt precies. Voorafgaand aan de reis werd alles goed uitgelegd en als er vragen waren, werden die zo snel mogelijk beantwoord.

Familie Buurstede Etten-Leur
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.