15-Daagse reis Kyushu en Honshu, hoogtepunten van Japan

Deze reis is geschikt voor diegene die niet zoveel tijd hebben en een aantal belangrijke hoogtepunten van Japan willen zien en beleven. U begint in het westen van Japan op het eiland Kyushu. Kyushu is het eiland wat ten zuidwesten van het Japanse hoofdeiland is gelegen. U begint in Nagasaki, Fukuoka ligt in het noorden. Het gebied staat voornamelijk bekend om zijn mooie natuur, bergachtige vulkaanlandschappen en warmwaterbronnen, maar ook om de cultuur en de festivals. U reist naar Hiroshima, met zijn indrukwekkende geschiedenis en naar Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan. U kunt de prachtige Nakasenda Postroute gaan lopen. Een prachtige wandeling in de Japanse Alpen en u bezoekt één van de mooiste kastelen, het Matsumoto “kraaien” Kasteel. U reist op eigen gelegenheid met het openbaar vervoer, met de Japan Rail Pass. Uiteraard kan ook deze route aangepast worden aan uw wensen. U kunt georganiseerde excursies toevoegen of wellicht een van de vele kleurrijke festivals bijwonen.

prijscategorie: €€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Nagasaki. U komt aan in Nagasaki. Nagasaki is gelegen helemaal in het westen op het twee na grootste eiland van Japan namelijk Kyushu. De stad staat al eeuwen bekend als een echte havenstad waar landen zoals Nederland en China al in de Gouden Eeuw handel mee dreven. Nagasaki is net als Hiroshima gebombardeerd in de 2e wereld oorlog. De stad ligt aan de mooiste natuurlijke haven van Japan en was de plek waar Puccini’s opera Madame Butterfly zich afspeelde. Hollanders en het VOC hebben in Nagasaki hun sporen achtergelaten. 2 overnachtingen in het ANA Crowne Plaza Nagasaki Gloverhill.

Dag 2

Programma

Nagasaki. Behalve het Nagasaki Atomic Bomb Museum herinnert ook Peace Hill aan de gevolgen van de atoombom. Peace Hill is een monument dat zich bevindt op de plek van inslag en omvat een beeldenpark met kunstwerken uit verschillende landen. Glover Garden staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In dit deel van de stad vindt u een bijzondere collectie van traditionele houten herenhuizen, gebouwd voor de buitenlandse kooplieden. Het is het meest Europese stukje van Nagasaki en volgens sommigen zelfs het meest Europese stukje van heel Japan. De tuin zelf is prachtig aangelegd en vanaf deze plek heeft u een goed uitzicht over de haven van Nagasaki. En ook een hoogtepunt is Mount Inasa, dat met een hoogte van 333 meter boven het centrum uittorent. U kunt met een kabelbaantje naar de top reizen en daar wacht een fantastisch uitzicht over de stad. Bezoek de top bij voorkeur in de avonduren, als alle lampjes in de stad aan gaan. Zoals elke stad in Japan heeft Nagasaki een aantal bijzondere Japanse tempels. In Nagasaki kunt u o.a. een bezoek brengen aan de Fukusai-ji tempel. Deze tempel heeft de vorm van een schildpad met daarop een groot beeld van een heilige.

Dag 3

Programma

Nagasaki - Fukuoka. Vandaag reist u verder over Kyushu. Fukukoa is een belangrijke havenstad en is ontstaan uit het samenvoegen van de kasteelplaats Fukuoka met Hakata. Nog steeds zijn de ruïnes van het 17e-eeuwse kasteel in het Maizuru Park midden in de stad te bezoeken. Bij het waterfront van Hakata Bay treft u het moderne deel van de stad. Vanaf de Fukuoka Tower heeft u vanaf het observatiedeck op 123 meter hoogte, een schitterend uitzicht over de stad. De stad Fukuoka is ook beroemd om de vele festivals die er bijna het hele jaar door georganiseerd worden. Overnachting in Daiwa Roynet Hotel Hakata Reisen.

Dag 4

Programma

Fukuoka - Hiroshima. U reist vandaag verder naar Hiroshima. Breng een bezoek aan het Peace Memorial Museum en het Vredespark. In het museum vindt u o.a. foto’s en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. Heeft u geen behoefte aan de confrontatie met de verschrikkingen van de atoombom? Wandel dan alleen door het Vredespark, langs het verwoeste monument en de eeuwig brandende vlam. 2 overnachtingen in het Hotel Granvia Hiroshima.

Dag 5

Programma

Hiroshima (ontbijt). Vandaag kunt u naar Miyajima (optioneel). In een binnenmeer ligt het heilige eiland Miyajima, dat u bereikt na een korte rit in een regionale trein en een boottocht. Bij vloed weerspiegelt de beroemde rode poort van de Shintoïstische Itsukushima tempel op fraaie wijze in het water. Het tempeleiland met zijn shinto-heiligdommen geldt als een van de mooiste plekken van Japan. U maakt deze trip naar Miyajima compleet door een bezoek aan de berg Misen. Vanuit het Momijidanipark (esdoornbladerenvallei) kunt u met behulp van twee achtereenvolgende cabineliften naar boven.

Dag 6

Programma

Hiroshima - Kyoto (ontbijt). Kyoto staat in Japan ook wel bekend als de culturele hoofdstad. Er zijn ontelbaar bezienswaardigheden te vinden uit een ver verleden toen Kyoto nog de keizerlijke hoofdstad van Japan was. 3 overnachtingen in Miyako Hotel Kyoto Hachijo.

Dag 7

Programma

- 8 Kyoto (ontbijt). Deze dagen kunt Kyoto verkennen. In Kyoto zijn honderden tempels en schrijnen te vinden, en verreweg de meest de bijzondere is de beroemde Fushimi Inari Taisha. Gelegen op een hoge bergtop in het zuidoosten van de stad staat een eindeloze rij aan rode torii poorten. De poorten markeren een pad van 4 kilometer dat op en rond de berg loopt. Het pad leidt door een mysterieus bos vol kleine altaartjes en langs de mooiste uitzichtpunten. Aan het begin van de route zal het druk zijn, maar hoe hoger u komt hoe minder mensen. Het is een flinke klim, maar absoluut de moeite waard. Kyoto is de stad van de geisha’s, en in de wijk Gion kunt u kennismaken met deze eeuwenoude kunstvorm. Gion is een prachtige wijk met eeuwenoude architectuur. Denk aan geplaveide steegjes en houten huisjes. U vindt er traditionele theehuizen, restaurants, nachtclubs en theaters waar u elke avond kunt genieten van de magie van geisha’s. Maar sla ook zeker een bezoekje aan de Nishiki Market niet over.

Dag 9

Programma

Kyoto - Tsumago (ontbijt). De trein brengt u vandaag naar de Japanse Alpen. Tsumago is een traditioneel dorp aan de oude postroute van Tokyo naar Kyoto, de Kyu-Nakasendo. Dit kleine dorpje in de Japanse Alpen wordt vooral bezocht door Japanners en de hoofdstraat bestaat uit traditionele houten huisjes, tuintjes met bonsai bomen, tempels en heiligdommen. In de sfeervolle hoofdstraat mag geen verkeer komen. De Kiso vallei is uitermate goed voor wandelingen. Het prachtige heuvelgebied is schitterend in de lente (vooral met de kersenbloesem), zomer (voor het beste weer) en herfst (prachtige kleuren). 2 Overnachtingen in Ryokan Hanayan.

Dag 10

Programma

Tsumago (ontbijt). Vandaag kunt u de prachtige wandeling over de Nakasendo postroute lopen. U loopt door een eeuwenoud bos en langs het traditionele Japanse platteland, met zijn vele houten huisjes en akkers. Het begin van de wandeling is behoorlijk pittig om dat de route behoorlijk stijgt, later wordt het meer vlak. De Kiso Vallei behoort tot de mooiste stukjes van Japan en u passeert diverse watervallen en stroomversnellingen. De bergen rondom Magome zijn prachtig groen en de bossen eeuwenoud. Onderweg komt u meerdere traditionele rustplaatsen tegen waar u heerlijk thee kunt drinken. Dit zijn meestal oude houten Japanse huisjes waar soms nog niet eens elektriciteit aanwezig is en die behoren tot het officiële erfgoed van Japan. Doorgaans is Magome wat drukker dan Tsumago, hier zijn namelijk meer souvenirwinkels, restaurants en attracties. Vanuit Magome kunt u de bus weer terugnemen naar Tsumago.

Dag 11

Programma

Tsumago - Matsumoto (ontbijt). U blijft in de Japanse Alpen, u reist verder naar Matsumoto. Matsumoto is een stad met ruim 200.000 inwoners en is zeer centraal gelegen op het eiland Honshu. De stad ligt relatief hoog (± 1500m) in de bergen. De hogere ligging zorgt voor een minder vochtig-warm klimaat dan in de omliggende steden. 2 Overnachtingen in Hotel Buena Vista.

Dag 12

Programma

Matsumoto (ontbijt). Matsumoto heeft meerdere leuke bezienswaardigheden, het heeft zich ontpopt als een kasteel-stad sinds de 16e eeuw. Naast het historische en culturele erfgoed is Matsumoto omgeven door bergen en geprezen om het prachtige uitzicht. Een bezoek aan het Matsumoto kasteel (Matsumoto-jo) mag niet ontbreken. Het is één van de mooiste, meest complete en origineelste kastelen van Japan. De unieke combinatie van zwart en wit is er verantwoordelijk voor dat het kasteel van Matsumoto de bijnaam kraaienkasteel (karasu-jo) kreeg. Deze naam staat in scherpe tegenstelling tot de naam "de witte reiger", die het kasteel van Himeji draagt. Het kasteel steekt met zijn zwart en witte kleuren prachtig af tegen het achterliggende gebergte. Een van de mooiste districten in Matsumoto is Nakamachi, waar het uitzicht wordt bepaald door rijen van historische koopmanshuisjes. De gebouwen zijn verrassend goed bewaard gebleven en allen voorzien van een spierwitte gevel. Daarachter vindt u restaurants, winkeltjes en ateliers.

Dag 13

Programma

Matsumoto - Tokyo (ontbijt). U verlaat de Japanse Alpen en reist naar Tokyo. Ontdek de grootste stad ter wereld op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een gids (optie). Bezoek de wolkenkrabbers van Shinjuku. Vanaf het uitkijkplatform van het hoogste stadhuis ter wereld heeft u een prachtig uitzicht over de stad. 2 Overnachtingen in Hotel Shiba Park.

Dag 14

Programma

Tokyo (ontbijt). Voor de vroege vogels is de vismarkt Tsukiji een waar schouwspel. Tevens is het hier mogelijk om ’s avonds Sushi te gaan eten. Breng een bezoek aan de Rikugien, een van de fraaiste tuinen van de hoofdstad. Maak ook een wandeling door het Ueno-park die u leidt naar de populairste plekjes in Tokyo. In het centrum van het Ueno-park ligt het Nationale Museum van Japan, een van de belangrijkste musea ter wereld. In het museum is veel aandacht voor de verschillende aspecten van de Japanse cultuurgeschiedenis. Breng een bezoek aan het Meiji heiligdom. Aansluitend mengt u zich onder de gelovigen in de Kannon Tempel. De weg in het tempelcomplex leidt door de drukke winkelstraat Nakamise Dori en door de Donderpoort met zijn 750 kilo zware lantaarn. Ervaar tijdens een rit met de metro hoe efficiënt het openbaar vervoer van Tokyo. Wilt u Tokyo op een andere manier bekijken, dan kunnen wij ook een fiets tour in een kleine groep voor u regelen (optioneel). ’s Avonds kunt u zich naar hartenlust storten in het Japanse uitgaansleven in de wijken Roppongi en Shibuya. In Shibuya vindt u ook de beroemde Shibuya Crossing.

Dag 15

Programma

Tokyo (ontbijt). Helaas, aan uw rondreis Japan komt een einde. U reist naar de luchthaven van Narita, Tokyo voor uw vlucht. Einde arrangement.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Genoemde overnachtingen en genoemde maaltijden.

Exclusief:

Internationale vliegreis, transfers, Japan Rail Pass, overige maaltijden, drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven en optionele excursies.

Opmerking:

Met de Japan Rail pass kunt onbeperkt gebruik maken van het JR netwerk dat door heel Japan ligt. Daarnaast is het ook mogelijk om lokale treinen van het gewone JR netwerk gratis te gebruiken.  De kosten van een 14-daagse Japan Rail Pass, 2e klasse zijn circa Euro 380,- per persoon. Deze pas kan alleen vooraf en buiten Japan worden gekocht.

Wij hebben zeer genoten van deze reis!

Fly In Safari Botswana:

De reis voldeed zeer goed aan de verwachtingen. De lodges waren prima, personeel gastvrij, kwaliteit eten uitstekend. Gedurende de periode in de lodge was de ranger/gids/chauffeur degene waarmee het programma gemaakt werd. Soms waren we met een paar medereizigers in een auto, maar veelal ook niet. De vluchtjes van de ene lodge naar de andere lodge verliepen prima op tijd. De lodges waren ook allemaal anders, qua lay out, qua natuur en sfeer. De Victoria Watervallen zijn mooi, maar door het vele water ontstond er een dikke waternevel waarmee het zicht wat beperkt werd, maar dat is bij een waterval niet geheel vreemd. Wij hebben zeer genoten van deze reis en alle lof voor de goede organisatie en de kwaliteit van de lodges.

De heer en mevrouw Dentz Middelburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.