20-Daagse autotour Eco Nieuw-Zeeland

Deze unieke reis is ideaal voor de milieu bewuste reiziger, die graag wil reizen in een prachtig natuurgebied maar er alles aan wil doen om de negatieve impact van het bezoek op het milieu zoveel mogelijk te minimaliseren. U verblijft in milieuvriendelijke lodges en hotels, die zoveel mogelijk gebruik maken van recycling en natuurlijke hulpbronnen. U rijdt in een Hybride auto, niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Ook bij de excursies en activiteiten is nagedacht over het milieu.

prijscategorie: €€€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Aankomst Auckland. Na ontvangst in Auckland, transfer naar uw accommodatie. Verken het centrum, maak een wandeling langs het Waterfront van Auckland en gebruik uw diner in één van de uitstekende restaurants in het Wynyard Quarter. Overnachting in The Great Ponsonby Art Hotel (het eerste hotel dat op grote schaal eco-voorzieningen toepast).

Dag 2

Programma

Auckland - Tairua, ca. 260 km / 4 uur (ontbijt). Vandaag haalt u uw huurauto op en rijdt u naar het schiereiland Coromandel. Maak een stop bij de vele kleine cafés en de gezellige winkeltjes. U overnacht in een schitterend gelegen 5-sterren lodge in Tairua. U kunt hier golfen, kajakken of heerlijk relaxen aan het strand. Maak een korte wandeling naar de top van Mt. Paku om te genieten van een schitterend uitzicht. 2 overnachtingen in de Colleith Lodge (bekroond met een Gold Environmental Award van Qualmark).

Dag 3

Programma

Coromandel Peninsula (ontbijt). Dag ter vrije besteding om te genieten van de rust en stilte. De witte stranden zijn ideaal om te zwemmen, surfen of te duiken. Op Hot Water Beach kunt u bij eb uw eigen thermaal bad graven. Maak een wandeling van Hahei Beach naar de beroemde Cathedral Cove, één van de meest interessante baaien in het land. Cathedral Cove Classic wordt gezien als één van de belangrijkste eco-toeristische attracties van Nieuw-Zeeland. U kunt een kajak tour boeken van ca. 3,5 uur. Peddel door de prachtige zeegrotten en verken de vulkanische eilanden in het Marine Reserve.

Dag 4

Programma

Tairua - Taupo, ca. 270 km / 4,5 uur (ontbijt). U reist langs de Oostkust en passeert Te Puke, het gebied waar de Kiwi groeit. U kunt een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum, waar u alle informatie vindt over de nationale vrucht van Nieuw-Zeeland. U rijdt verder naar Rotorua, het hart van de Maori-cultuur en het centrum van de thermische activiteiten in Nieuw-Zeeland. Op weg naar Taupo kunt u een bezoek brengen aan Wai-o-tapu Thermal Wonderland of de Waimangu Volcanic Valley. U kunt bij Rotorua Canopy Tours optioneel een eco-tour boeken (ca. 3,5 uur). Overnachting in de luxueuze en rustig gelegen Whakaipo Lodge.

Dag 5

Programma

Taupo - Owhango, ca. 130 km / 2 uur (ontbijt/diner). U begint de dag met een spectaculair uitzicht op de vulkanen van het Tongariro N.P. Het landschap verandert steeds en dit maakt dat dit park één van de meest spectaculaire en interessantste nationale parken is van Nieuw-Zeeland. U maakt een wandeling in het hart van het nationaal park. De Blue Duck Lodge is gevestigd in het Ruapehu District aan de oevers van de Whanganui en de Retaruke Rivier. Het is niet alleen een schaap- en rundvleesboerderij en een toeristisch centrum, maar ook een award-winnend project dat helpt om de waterkwaliteit te verbeteren. 2 overnachtingen in de Blue Duck Lodge.

Dag 6

Programma

Whanganui N.P. (ontbijt/diner). Vandaag laat men u zien wat er allemaal gebeurt in het Blue Duck Station. U leert over de lokale geschiedenis en bent getuige van het dagelijkse leven op deze schapen- en rundvleesboerderij. Tijdens de zomermaanden neemt men u mee op een korte kajaktour door de kloof aan de voet van de Kaiwhakauka. Misschien kunt u een Blue Duck spotten.

Dag 7

Programma

Whanganui N.P. - Kapiti Coast, ca. 315 km / 5 uur (ontbijt/diner). U rijdt langs de Whanganui River, de mooiste rivier van het Noordereiland naar Wanganui en de Kapiti Coast. U gaat per boot naar Kapiti Island, een internationaal gerenommeerd reservaat voor de inheemse vogels van Nieuw-Zeeland, een echte inheems bos en een reservaat voor de wilde dieren van Nieuw-Zeeland. Overnachting in de Kapiti Nature Lodge.

Dag 8

Programma

Kapiti Coast - Abel Tasman N.P, ca. 240 km / 4 uur en ferry 3,5 uur (ontbijt/diner). U rijdt naar de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington. Vervolgens gaat u per ferry in ca. 3,5 uur door de schilderachtige Marlborough Sound naar het Zuidereiland. Dit is één van de hoogtepunten van uw reis. Van Picton rijdt u langs de Queen Charlotte Drive met zijn vele baaien en stranden naar het Abel Tasman N.P. Vanuit uw lodge kunt u dagtochten maken naar Golden Bay, Kahurangi en de ateliers en wijngaarden van Nelson. 2 overnachtingen in The Waters.

Dag 9

Programma

Abel Tasman N.P. (ontbijt/diner). Het park biedt een breed scala aan activiteiten en tal van wandelingen. Zo kunt u een watertaxi naar Tonga Bay nemen om te wandelen naar Torrent Bay, vanaf uw accommodatie kunt u naar de volgende baai wandelen en met een kajak terug peddelen of relaxen aan het gouden zandstrand.

Dag 10

Programma

Abel Tasman N.P. - Kaikoura, ca. 370 km / 4,5 uur (ontbijt/diner). Vandaag rijdt u door de Wairau Vallei naar Blenheim, het centrale punt voor de Marlborough wijnstreek en een ideale tussenstop voor een gastronomische lunch op één van de wijngaarden. U vervolgt de spectaculaire kustlijn naar Kaikoura, de Eco-hoofdstad van de wereld. Prachtig gelegen aan zee met de met sneeuw bedekte bergen van de Kaikoura Ranges op de achtergrond. In 2002 werd Kaikoura de eerste Green Globe gecertificeerde gemeenschap. Kaikoura is een unieke plek in de wereld, waar het hele jaar door iedere dag wilde dolfijnen gezien worden. Optioneel: Kaikoura Dolphin Encounter Tour of Wings Over Whales Scenic Flight (30 min. vlucht om de walvissen te observeren). Overnachting in PurePods Kaikoura.

Dag 11

Programma

Dag 11: Kaikoura - Punakaiki, ca. 400 km / 5,5 uur (ontbijt). U rijdt naar Hanmer Springs, bekend om zijn thermale baden. In Westport kunt u een bezoek brengen aan een zeehondenkolonie bij Cape Foulwind. Maak een wandeling langs de Pororari Rivier bij Punakaiki. Zonsondergang bij de Pancake Rocks zal een onvergetelijke ervaring zijn. Overnachting in het Punakaiki Resort (met milieuvriendelijke Eco-suites).

Dag 12

Programma

Punakaiki – Westland N.P, ca. 225 km / 4 uur (ontbijt/diner). Vandaag kunt u in Greymouth en Hokitika een bezoek brengen aan een jadefabriek. In het Westland N.P. vindt u een combinatie van gletsjers, regenwoud en de kust. U kunt o.a. een boottocht maken in Whataroa om een White Heron te spotten, vanaf Okarito een kajaktocht over de mooie lagune maken of vanaf Fox Glacier of Franz Josef een helikoptervlucht met gletsjerlanding maken. Overnachting in het Te Waonui Forest Retreat.

Dag 13

Programma

Westland N.P. - Wanaka, ca. 285 km / 4,5 uur (ontbijt). Maak een stop bij Ship Creek Walk en Monro Beach Walk. In de maanden oktober tot december heeft u kans om pinguïns en de Hector dolfijnen te zien spelen in de zee. U rijdt via de Haast Pass naar Wanaka. Maak een korte wandeling naar de top van Mt. Iron om te genieten van een schitterend uitzicht over de Zuidelijke Alpen. 2 overnachtingen in de idyllisch gelegen Wanaka Homestead.

Dag 14

Programma

Wanaka (ontbijt). U gaat vandaag de ruwe natuurlijke schoonheid van Wanaka verkennen. U maakt een boottocht naar Mou Waho Island Nature Reserve. Een begeleide wandeling brengt u naar de spectaculaire top met bergmeer. Geniet van de zeldzame inheemse vogels en plant een boom, als onderdeel van deze unieke eco ervaring. Na de lunch (exclusief) gaat u per 4WD naar het meest spectaculaire binnenland van Nieuw-Zeeland. U zult genieten van het adembenemend panorama van de Zuidelijke Alpen.

Dag 15

Programma

Wanaka - Te Anau, ca. 230 km / 3,5 uur (ontbijt). U rijdt via de Crown Range, Nieuw-Zeelands hoogste officiële weg, naar Queenstown. Verken deze sfeervolle plaats en breng eventueel een bezoek aan een spa en wellness-centra. Vervolgens gaat u naar Te Anau. Een boottocht door Milford Sound, een indrukwekkend fjord met steile rotswanden, hoge bergen en prachtige watervallen, is een must. Overnachting in het milieubewuste Blue Ridge Boutique Hotel.

Dag 16

Programma

Te Anau - Dunedin, ca. 395 km / 5,5 uur (ontbijt). U rijdt door het Fiordland N.P, het grootste regenwoud in Nieuw-Zeeland met 1000 jaar oude Totara bomen. In Clifden kunt u een bezoek brengen aan de oudste hangbrug van het land. U rijdt verder naar Te Waewae Bay, waar u dolfijnen en walvissen kunt spotten. Via de prachtige ruige kust gaat u naar Dunedin. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan ‘s werelds oudste Petrified Forest (160 miljoen jaar) en Nugget Point. 2 overnachtingen in het Yellow House, gelegen in een rustige baai op het prachtige Otago Peninsula met uitzicht op Pudding Island.

Dag 17

Programma

Dunedin (ontbijt). Uw accommodatie is een ideale uitvalsbasis om van de natuurlijke schoonheid van het schiereiland met de rijke flora en fauna te genieten. Otago Peninsula staat bekend als het enige vasteland met een broedkolonie van de noordelijke koninklijke albatros. En is de thuisbasis van de zeldzaamste pinguïn, verschillende soorten zeehonden, zeeleeuwen en pelagische vogels. Rondleidingen en vele eco excursies worden hier aangeboden.

Dag 18

Programma

Dunedin - Tekapo, ca. 335 km / 4,5 uur (ontbijt). Vandaag rijdt u naar de beroemde Moeraki Rotsen. Vervolgens kunt u bij Omarama een bezoek brengen aan de indrukwekkende Clay Cliffs of een uitstapje naar Mt. Cook Village en de gletsjers van dichtbij bewonderen. Vanavond treden Earth & Sky op tijdens hun Night Stargazing tour op de top van Mt. John (rondleiding inbegrepen). Als de omstandigheden het toelaten, kunnen uw gidsen alles vertellen over de zuidelijke sterrenhemel. Tijdens uw verblijf in de lodge, kunt u culinair genieten van lokale producten. Overnachting in de Lake Tekapo Lodge.

Dag 19

Programma

Tekapo - Christchurch, ca. 275 km / 4 uur (ontbijt). U rijdt via de eindeloze Canterbury Plains naar Christchurch. Maak een wandeling door Hagley Park en langs de Avon Rivier. Geniet van de vele cafés en restaurants. Overnachting in de milieubewuste Clearview Lodge.

Dag 20

Programma

Christchurch (ontbijt). Vandaag levert u uw huurauto in op de luchthaven van Christchurch. Einde van een bijzondere reis.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Overnachtingen met vermelde maaltijden, Ecovriendelijke Hybride auto voor de genoemde periode met onbeperkt aantal km’s en basisverzekering, meet & greet in Auckland, ferry Wellington-Picton voor passagiers en huurauto, Wanaka boottocht en 4WD experience, sterrenkijken tour in Tekapo en uitgebreide routebeschrijvingen.

Exclusief:

Vluchten, maaltijden, drankjes, brandstof voor huurauto, eventuele extra verzekering huurauto, persoonlijke uitgaven en entreegelden.

Opmerkingen:

Vertrekdata: dagelijks

Alles was prima geregeld!

Fly In Safari Botswana:

Alles was prima geregeld! Goede lokale gidsen en de transfers waren ook OK. De reis was goed gedoseerd en de prijs/kwaliteit klopt precies. Om enkele hoogtepunten te noemen: de rust in de Okavango Delta, verblijf in de luxe tenten en de tussentijdse vluchten.

De heer en mevrouw Kuper Zeeland
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.