21–Daagse autotour ‘In het voetspoor van de Hobbits’

Sinds in 2001 de eerste Lord of The Rings film uitkwam, wordt Nieuw-Zeeland liefkozend Middle Earth genoemd. De dramatische landschappen met de gouden vlakten, adembenemende bergen en sprookjesachtige valleien, fascineren fans van over de hele wereld. De trilogie is gebaseerd op de boeken met dezelfde titel van schrijver J.R.R. Tolkien. De regisseur van alle films was niemand minder dan Sir Peter Jackson. De Lord of The Rings trilogie werd genomineerd voor 17 Oscars. De meeste filmsets zijn afgebroken, behalve Hobbiton. Toch zullen Lord of the Rings fans veel van de landschappen en achtergronden uit de films herkennen. Ontdek de wereld van Frodo, Bilbo, Aragorn en Arwen. Wij wensen u een onvergetelijke ontdekkingsreis door de wereld van Midden Aarde!

 

 

 

 

 

 

 

prijscategorie: €€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Auckland. Bij aankomst op de luchthaven van Auckland haalt u uw huurauto op. De rest van de dag is vrij te besteden. Tijdens uw reis zult u ervaren waarom Sir Peter Jackson juist Nieuw-Zeeland koos als het grandioze decor voor zijn films.. Overnachting in het Copthorne Hotel (standaard) / Eden Park Hotel (superior).

Dag 2

Programma

Auckland - Otorohanga, ca. 250 km (ontbijt). U verlaat Auckland en reist zuidwaarts. U passeert de Bombay Hills en bereikt de Waikato River Vallei. U stopt in Matamata. Hier vindt u de Hobbiton Movie Set, de vriendelijke omgeving van The Shire. Uw tour (inclusief) begint met een rit over de pittoreske schapenboerderij. U kunt de grotwoningen van de Hobbits, de Green Dragon Inn en de molen bezichtigen. U verblijft in het bijzondere Woodlyn Park, waar u slaapt als een echte Hobbit! Overnachting in Woodlyn Park (Hobbit Unit).

Dag 3

Programma

Otorohanga – Ohakune, ca. 180 km. Op weg naar Ohakune raden we een stop aan bij de Waitomo Caves. De meest bekende grotten van Waitomo zijn die met de gloeiwormen. Een boottocht is een bijzondere ervaring (optioneel). U rijdt verder naar Ohakune en het Tongariro National Park. 2 Overnachtingen in Powderhorn Chateau.

Dag 4

Programma

Ohakune (ontbijt). Vandaag heeft u de gelegenheid om verschillende filmlocaties van de Lord of The Rings en de Hobbits te bezoeken (optioneel), zoals Ithilien, de Magawhere watervallen en Lonely Mountain. Het is ook mogelijk om een begeleide tour te boeken.

Dag 5

Programma

Ohakune – Kapiti kust – Wellington, ca. 285 km (ontbijt). U reist langs de Kapiti kust naar Wellington. Bezoek in Wellington een aantal beroemde en interessante bezienswaardigheden, zoals het museum van Nieuw-Zeeland Te Papa en The Film Centre, Museum of Moving Image en bezoek de favoriete plekken van de filmcrew: The Scorch O Rama, The Green Parrot en Bravi Ristorante. 2 Overnachtingen in West Plaza (standaard) / Copthorne Oriental Bay (superior).

Dag 6

Programma

Wellington (ontbijt/lunch). Tijdens de ‘Wellington Rover Full Day Tour’ treedt u in het voetspoor van Hobbits, dwergen en elfen. U maakt een wandeling door de Outer Shire. Op deze locatie werden o.a. de befaamde ‘Get off the road’ scène en de Black Rider scènes opgenomen. Dan is het tijd voor een lunch van Orc proporties bij het Scorch-O-Rama Café! ‘s Middags gaat u de Hutt Vallei verkennen. U bezoekt onder meer de Hutt Rivier (Great River Anduin), Harcourt Park (Gardens of Isengard en waar de Orcs de bomen velden) en Kaitoke Regional Park. Dit was het decor voor Rivendell, gelegen in een duizend jaar oud Nieuw-Zeelands inheems regenwoud.

Dag 7

Programma

Wellington – Nelson, ca. 110 km (ontbijt). Vandaag vaart over de Cook Strait door de beroemd Marlborough Sounds naar Picton. Vervolgens rijdt u naar Havelock. De korte rit naar Pelorus Bridge volgt de Pelorus Rivier, via het pittoreske dorp Canvastown. Vlak voor de brug is de locatie waar de 13 dwergen en de hobbit aan wal spoelden na hun ontsnapping van koning Thranduil. Daarna reist u naar Nelson. Hier vindt u ‘Jens Hansen Gold and Silversmith’ op Trafalgar Square. Hansen ontwierp en vervaardigde de One Ring. Eén van de originele ringen is te zien in de winkel. 2 Overnachtingen in Sussex House B&B (standaard) / Warwick House (superior).

Dag 8

Programma

Nelson (ontbijt). In Richmond vindt u ‘Harrington Brewers’. Zij werden gevraagd een speciaal bier te brouwen voor Hobbiton en de Prancing Pony. De brouwerij is open voor het publiek “Helicopters Nelson’ verzorgt optioneel vluchten naar de volgende filmlocaties: South of Rivendell, Dimrill Dale of naar beide locaties.

Dag 9

Programma

Nelson – Punakaiki, ca. 265 km (ontbijt). U reist verder naar Punakaiki. Een filmlocatie uit ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’ ligt bij een unieke geologische formatie, de Pancake Rocks. Overnachting in Bluewaves Homestay – standaard) / Punakaiki Resort (superior).

Dag 10

Programma

Punakaiki – Franz Josef Gletsjer, ca. 220 km (ontbijt). De rit voert langs de westkust naar de Southern Alps, “de Misty Mountains”. Het ijs van de Franz Josef en Fox gletsjers begint bij ongeveer 3000 meter hoogte en bereikt de regenwouden op 300 meter. Overnachting in het Rainforest Retreat (Tree Hut – standaard) / Holly Homestead B&B (superior).

Dag 11

Programma

Franz Josef Gletsjers – Wanaka, ca. 285 km (ontbijt). Vandaag gaat u naar Wanaka. In Stuart Landsborough’s ‘Puzzling World & Great Maze’ ervaar je hoe sommige bijzondere scènes in de trilogieën zijn gefilmd. Het Waterfront in de stad biedt een prachtig uitzicht op de Alpen en aan het eind van het meer ziet u het decor voor Gandalfs vlucht naar Rohan met Gwaihir. U overnacht in Collison’s Cottage (standaard)/ Te Wanaka Lodge (Superior).

Dag 12

Programma

Wanaka. U bent vandaag in de gelegenheid om nog meer filmlocaties te bezoeken (optioneel), zoals Glendhu Bay en Treble Come Ski Field. De top van het Treble Cone skigebied verschijnt in ‘The Hobbit: An Unexpected Journey’. Het gebied tussen de Matukituki Rivier en de met sneeuw bedekte bergtoppen is een locatie geweest voor ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’.

Dag 13

Programma

Wanaka – Te Anau, ca. 225 km (ontbijt). U rijdt vandaag naar Te Anau, op de drempel van het Fjordland National Park. Eén van de beste manieren om dit gebied te ontdekken is de Doubtful Sound Cruise (optioneel). U begint met een boottocht over Lake Manapouri. U reist verder per bus over de Wilmont Pass en gaat vervolgens genieten van een onvergetelijke cruise door de Doubtful Sound. 2 Overnachtingen in Te Anau Lakefront (standaard) / Te Anau Lodge (superior).

Dag 14

Programma

Te Anau (ontbijt). Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de omgeving verkennen of u kunt een rondvlucht maken naar meer filmlocaties (optioneel). Ook de ‘Lord of the Rings, Heli jet Adventure Tour’ is een geweldige optie. Eerst maakt u een tocht van een uur per jetboat op de Upper Waiau River om verschillende filmlocaties te bezichtigen. Daarna vliegt u per helikopter over de Kepler Mire, waar Frodo en Sam door de Dead Marshes waadden. U vliegt over Lake Manapouri naar de Nor West Lakes. Hier landt de helikopter om de adembenemende schoonheid van de Nor West Lakes en Lake Manapouri te ervaren.

Dag 15

Programma

Te Anau – Queenstown, ca. 170 km (ontbijt). Wij raden u aan onderweg naar Queenstown een stop te maken bij de Takaro Road. Aan beide zijden van de weg werd Fangorn Forest gefilmd, waar Aragorn door de bomen bewoog. Rond de stad zijn ook verscheidene filmlocaties, welke u de komende dagen kunt verkennen. 3 Overnachtingen in Garden Court Suites & Apartments (standaard) / Scenic Suites Queenstown (superior).

Dag 16

Programma

Queenstown (ontbijt/kleine picknicklunch). Vandaag neemt u deel aan de ‘Pure Glenorchy Lord of the Rings Scenic Tour’ (inclusief) en ontdekt u Isengard, Amon Hen, Lothlorien Forest, The Misty Mountains en Ithilien! Verhalen en geheimen worden gedeeld door gidsen, die unieke details van de films weten. Leer over de opmerkelijke geschiedenis en de unieke cultuur van Glenorchy. Geniet van de absolute schoonheid van het Dart River Valley, Paradise en The Mount Aspiring National Park.

Dag 17

Programma

Queenstown. Tijdens het filmen werd de crew verliefd op dit gebied. Bezoek vandaag, net als de cast, de Rattlesnake Bar, The Cow Restaurant en Rydges Hotel.

Dag 18

Programma

Queenstown – Twizel, ca. 200 km (ontbijt). In Twizel werd de grootste gevechtsscène uit de Lord of the Rings trilogie gefilmd, de ‘Battle of the Pelennor Fields’. Deze locatie ligt op privéterrein en is alleen via een excursie bereikbaar. De tour (optioneel) is meer dan een bezoek aan een paar heuvels. Uw gids is waarschijnlijk een Rohirrim of Gondorian Rider of zelfs een boosaardige Orc! Overnachting in de Aoraki Lodge.

Dag 19

Programma

Twizel – Christchurch, ca. 285 km (ontbijt). Maak onderweg naar Christchurch een stop bij Lake Pukaki. De heuvels aan de oostkant van het meer, werden gebruikt bij de achtervolging door Orcs en Wargs. Daarna gaat u naar Christchurch. 2 Overnachtingen in Breakfree on Cashel (standaard) Chateau on the Park (superior).

Dag 20

Programma

Christchurch (ontbijt/lunch). Vandaag neemt u deel aan de dagexcursie ‘Hassle Free Edoras Lord of the Rings’ (inclusief). U wordt opgehaald en begint de dag met een enerverend 4WD avontuur door verschillende kleine rivieren naar Edoras. U maakt onder begeleiding een korte wandeling naar de top van Edoras en geniet, net als Eowyn, van de adembenemende 360º uitzichten. U ziet de Misty Mountains en het gebied welke het decor vormden van Helms Deep. U kunt filmreplica’s vasthouden, zoals Aragorns zwaard, King Theodens zwaard, Gimli’s bijl en de vlag van Rohan. Tijdens deze excursie wordt een heerlijke picknicklunch geserveerd.

Dag 21

Programma

Christchurch (ontbijt). U rijdt naar de luchthaven van Christchurch en levert uw huurauto in. Tot ziens – of in de taal van de Elfen: Namárie!

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Overnachtingen met vermelde maaltijden, autohuur voor de genoemde periode met onbeperkt aantal km’s, one-way kosten en alle verzekeringen, ferry Wellington-Picton voor passagiers en huurauto, Hobbit Movie Set Tour, Wellington Rover Tour, Pure Glenorchy Scenic Lord of the Ring Tour, Hassle Free Edoras Tour en uitgebreide routebeschrijvingen.

Exclusief:

Vluchten, overige maaltijden, drankjes, brandstof voor huurauto, overige excursies (optioneel, prijzen op aanvraag), persoonlijke uitgaven en entreegelden.

Opmerking:

Vertrekdata: dagelijks

 

De service was uitstekend.

Autotour Namibië:

De service was uitstekend en de prijs/kwaliteit verhouding klopt precies. Om enkele hoogtepunten te noemen: Erindi Private Game Reserve en Le Mirage Resort bij Sossusvlei.

De heer en mevrouw Pelzers Helmond
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.