21-Daagse reis Japan On Your Own

Deze individuele reis is gebaseerd op het openbaar vervoer van Japan. De basis hiervoor is de Japan Rail Pass. Met deze pas kunt u met bijna alle treinen, metro’s en bussen van Japan Rail reizen. Japan is een land vol verrassingen en tegenstellingen. De moderne hoofdstad Tokyo is een bruisende metropool, een mix van westerse en Japanse stijlen. Het zuidelijker gelegen Kyoto weet iedere bezoeker aan Japan te boeien. In deze oude keizerlijke hoofdstad zijn talloze, prachtige tempels, rustieke zen-tuinen en gezellige marktjes te bewonderen. Het bergachtige hoofdeiland Honshu wordt gedomineerd door de beroemde Mount Fuji, die 3776 meter boven het omliggende landschap uittorent. Symbool van het moderne Japan zijn de hypermoderne Shinkansen-treinen, die het landschap doorkruisen en een schril contrast vormen met de schilderachtige dorpjes en bezienswaardigheden van een land dat een rijke geschiedenis herbergt. De vriendelijke en behulpzame Japanners verwelkomen u graag in hun bijzondere ’Land van de Rijzende Zon’!

 

 

prijscategorie: €€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Aankomst Tokyo. Na aankomst op de luchthaven van Tokyo reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel. Eventueel kunnen wij voor u de Limousine Bus of een Shuttle transfer regelen. 4 overnachtingen in het Shiba Park Hotel.

Dag 2

Programma

Tokyo (ontbijt). Ontdek de grootste stad ter wereld op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een gids (optie). Bezoek de wolkenkrabbers van Shinjuku. Vanaf het uitkijkplatform van het hoogste stadhuis ter wereld heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Daarna bezichtigt u het Meiji heiligdom. Aansluitend mengt u zich onder de gelovigen in de Kannon Tempel. De weg in het tempelcomplex leidt door de drukke winkelstraat Nakamise Dori en door de Donderpoort met zijn 750 kilo zware lantaarn. Ervaar tijdens een rit met de metro hoe efficiënt het openbaar vervoer van Tokio is en ga naar de gerenommeerde winkelwijk Ginza. Voor de vroege vogels is de vismarkt Tsukiji een waar schouwspel. Tevens is het hier mogelijk om ’s avonds Sushi te gaan eten.

Dag 3

Programma

Tokyo - Nikko (ontbijt). Vanuit Tokio kunt u een excursie maken naar Nikko, op eigen gelegenheid of met een bus met Engelsprekende reisleiding (optioneel). Nikko ligt 150 km, ofwel twee uur per trein, ten noorden van Tokio en vormt het culturele hoogtepunt van uw reis. Te midden van het fraaie landschap van het Nikko National Park wandelt u door een uitgestrekt complex met tempels en heiligdommen (Unesco Werelderfgoed) in een bergachtige omgeving. U ziet hier de Rinnoji Tempel met de drie Boeddha’s en het rijk gedecoreerde mausoleum van de eerste Shogun van Japan, Tokugawa Ieyasu. De Toshogu Schrijn is zonder meer de belangrijkste bezienswaardigheid van Nikko.Tijdens de bustour bezoekt u o.a. ook de Kegon-watervallen, die tot de grootste watervallen van Japan wordt gerekend en Lake Chuzenji, een schilderachtig meer met een omtrek van ongeveer 25 km en een diepte van 163 m, ongeveer 20.000 jaar geleden ontstaan ​​door een uitbarsting van Mt. Nantai die de vallei blokkeerde. Er zal een tussenstop zijn op de Hanyu Parking Area, die de sfeer in Edo-stijl reproduceert. Bekijk de prachtige bouwwerken en beroemde, lang gevestigde winkels die dateren uit de Edo-periode en geniet van het kopen van souvenirs.

Dag 4

Programma

Tokyo (ontbijt). Breng ’s ochtends een bezoek aan de Rikugien, een van de fraaiste tuinen van de hoofdstad. Maak ook een wandeling door het Ueno-park die u leidt naar de populairste plekjes in Tokyo. In het centrum van het Ueno-park ligt het Nationale Museum van Japan, een van de belangrijkste musea ter wereld. In het museum is veel aandacht voor de verschillende aspecten van de Japanse cultuurgeschiedenis. Wilt u Tokyo op een andere manier bekijken, dan kunnen wij ook een fiets tour in een kleine groep voor u regelen (optioneel). ’s Avonds kunt u zich naar hartenlust storten in het Japanse uitgaansleven in de wijken Roppongi en Shibuya. In Shibuya vindt u ook de beroemde Shibuya Crossing.

Dag 5

Programma

Tokyo – Hakone (ontbijt en diner). Per trein reist u vanuit Tokyo. Neem de Shinkansen op de Tokaido-lijn tot aan Odawara. Let op, weinig Shinkansen "Hikari" treinen stoppen in Odawara. Wij raden u aan een "Kodama" te nemen. In Odawara stapt u over op de Hakone Tozan-lijn. Aangezien deze laatstgenoemde een private lijn is, kunt u uw Japan Rail Pass niet gebruiken. U heeft 2 overnachtingen in Ryokan Aura Tachibana. De Ryokan biedt baden met water van natuurlijke warmwaterbronnen die uitzicht bieden op de bergen.

Dag 6

Programma

Hakone (ontbijt en diner). Er is veel te zien in Hakone waaronder het Ashi meer waar replica’s van oude schepen varen, het openluchtmuseum, Owaku-dani (dal van het grote koken) een gebied met zwavelhoudende stoomgaten en het Natuurwetenschappelijk Museum. U kunt het nationale park van Hakone op verschillende manieren verkennen. Per trein, bus, kabelbaan of per boot over het Ashi-meer. Bij helder weer heeft u vanuit Hakone zicht op Mt. Fuji.

Dag 7

Programma

Hakone - Takayama (ontbijt). Vanaf het hotel reist u per bus naar Odawara station. Hier stapt u op de Shinkansen naar Takayama. Takayama betekent ‘hoge berg’. Het stadje ligt afgelegen in de bergen van Gifu. Takayama is een rustiek plaatsje met nauwe straten en traditionele huizen en winkeltjes en staat bekend als ‘Klein Kyoto’. Door de geïsoleerde ligging in de “Japanse Alpen” heeft Takayama zijn authentieke karakter weten te bewaren. Overnachting in Takayama Green Hotel.

Dag 8

Programma

Takayama - Kanazawa (ontbijt). Vandaag reist u naar Kanazawa. U kunt hier een bezoek brengen aan de Kenroku-en tuin, een van de drie grootste landschapstuinen van Japan. Daarnaast heeft Kanazawa een Samurai-wijk en de Ninja-dera. Houdt u van moderne kunst, breng dan een bezoek aan het 21st Century Museum of Contemporary Art. Een bezoek brengen aan Kanazawa is niet compleet zonder een tour te maken door het imposante Kanazawa Castle. 2 Overnachtingen in ANA Crowne Plaza Kanazawa.

Dag 9

Programma

Kanazawa (ontbijt). Vandaag kunt u een dagtocht maken naar Shirakawa-go. In dit boerendorpje heeft de tijd letterlijk stil gestaan en kunt u genieten van het lokale Japanse leven. De traditionele boerderijen, de zogenaamde “Gassho-zukuri”, staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. De grote rieten daken vormen het meest in het oog springende kenmerk van deze architectuur. Dit gedeelte van de Japanse Alpen is één van de meest sneeuwrijke gebieden van dit gedeelte van Japan. De rieten daken, die bevestigd worden zonder het gebruik van spijkers, dienen dan soms tot wel meer dan twee meter sneeuw te kunnen dragen.

Dag 10

Programma

Kanazawa – Hiroshima (ontbijt). Per trein reist u naar Hiroshima. Breng een bezoek aan het Peace Memorial Museum en het Vredespark. In het museum vindt u o.a. foto’s en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. Heeft u geen behoefte aan de confrontatie met de verschrikkingen van de atoombom? Wandel dan alleen door het Vredespark, langs het verwoeste monument en de eeuwig brandende vlam. 2 overnachtingen in het Hotel Granvia Hiroshima.

Dag 11

Programma

Hiroshima (ontbijt). Vandaag kunt u naar Miyajima (optioneel). In een binnenmeer ligt het heilige eiland Miyajima, dat u bereikt na een korte rit in een regionale trein en een boottocht. Bij vloed weerspiegelt de beroemde rode poort van de Shintoïstische Itsukushima tempel op fraaie wijze in het water. Het tempeleiland met zijn shinto-heiligdommen geldt als een van de mooiste plekken van Japan. U maakt deze trip naar Miyajima compleet door een bezoek aan de berg Misen. Vanuit het Momijidanipark (esdoornbladerenvallei) kunt u met behulp van twee achtereenvolgende cabineliften naar boven.

Dag 12

Programma

Hiroshima - Beppu (ontbijt en diner). Van Hiroshima reist u per trein naar Beppu. Beppu is een populair Japans kuuroord met meer dan 3000 warmwaterbronnen. U kunt zich in laten graven in vulkanisch zand of heerlijk in een van de warm waterbronnen onder dompelen. Zodra u maar een gat in de grond ziet dan komt er stoom uit. Overnachting in Ryokan Hana Beppu.

Dag 13

Programma

Beppu - Aso (ontbijt). ’s Ochtends kunt u nog een bezoek brengen aan een van de warmwaterbaden of de de ’zeegrotten’, de kleurrijke hete bronnen van Beppu. Vanuit Beppu reist u naar het het Aso National park en de berg Aso. De berg zelf is een gigantische krater van 35 km doorsnede. Binnen in deze krater zijn nieuwe bergen en kraters ontstaan. Overnachting in Aso Resort Grandvrio.

Dag 14

Programma

Aso - Nagasaki (ontbijt). Per trein reist van Aso u naar Nagasaki. Nagasaki ligt aan de mooiste natuurlijke haven van Japan en was de plek waar Puccini’s opera Madame Butterfly zich afspeelde. Hollanders en het VOC hebben in Nagasaki hun sporen achtergelaten. Dejima en de Hollandse Helling zijn hier goede voorbeelden van. U vindt in Nagasaki ook het themapark Huis ten Bosch, een reproductie van een traditioneel Hollands dorp, compleet met molen, grachten, kerken, huizen en paleizen. 2 overnachtingen in het ANA Crowne Plaza Nagasaki Gloverhill.

Dag 15

Programma

Nagasaki. In de tempelstad Teramachi verkent u de Sofukuji, een tempel in de Ming stijl. Hoewel op Nagasaki de tweede atoombom viel, getuigen nog veel plaatsen van het glorieuze verleden. Vanuit het Glover Park heeft u een mooi uitzicht over de stad. Nagasaki kent vele kronkelende straten en mooie terrashellingen, waardoor de stad zich uitstekend leent om lekker rond te dwalen en een terrasje te nemen.

Dag 16

Programma

Nagasaki - Kyoto. Vandaag gaat u van Nagasaki per trein naar Kyoto. Kyoto is niet alleen bijna 1000 jaar de hoofdstad geweest, maar ook de vestigingsplaats van vele Boeddhistische sektes. U komt in de middag aan. 4 overnachtingen in Miyako Hotel Kyoto Hachijo.

Dag 17

Programma

Kyoto. Onze suggestie voor vandaag: een excursie met de openbare bus naar de bergregio Takao, die bekend staat om het prachtige landschap. Oeroude stenen trappen leiden naar de ommuurde Jingoji Tempel. U volgt de loop van de Kiyotaka Rivier naar het populaire Arashiyama. Over smalle paden wandelt u langs eeuwenoude huizen en door bamboebossen naar de tuinen van de Zen tempel Tenryuji, een van de oudste en fraaiste tuinen van Japan (wandelduur circa 4 tot 5 uur).

Dag 18

Programma

Kyoto – Nara - Kyoto. Een uitstapje naar Nara is de moeite waard. Nara, de eerste hoofdstad van Japan is de bakermat van de Japanse cultuur. Buiten de stad loont een bezoek aan de Horyu Tempel. ’s Middags kunt u het Nara Park en de Todaiji Tempel bezoeken. In het hoofdgebouw, de Daibutsu-den, staat het grootste bronzen Boeddha-beeld van Japan. Het gebouw zelf is het grootste houten gebouw ter wereld. In de Kasuga Tempel ziet u duizenden stenen en bronzen lantaarns.

Dag 19

Programma

- 20: Kyoto. Nog 2 dagen in een van de meest interessante steden van Japan. Koop een dagpas voor de bus of huur een fiets en stippel uw route uit langs de diverse tuinen en tempels die deze stad te bieden heeft. In Kyoto zijn honderden tempels en schrijnen te vinden, en verreweg de meest de bijzondere is de beroemde Fushimi Inari Taisha met de eindeloze rij aan rode torii poorten. Het is een flinke klim, maar absoluut de moeite waard. U kunt het Heian heiligdom, het Gouden Paviljoen Kinkakuji, de Ryoanji Tempel en het Nijo Kasteel bezichtigen. Wandel daarna door de pittoreske winkelstraat naar de Kiyomizu Tempel. Kyoto is de stad van de geisha’s, en in de wijk Gion kunt u kennismaken met deze eeuwenoude kunstvorm. Sla zeker ook niet een bezoekje over aan de Nishiki Market.

Dag 21

Programma

Kyoto - Osaka – Amsterdam. Helaas uw laatste dag. U reist van Kyoto naar Osaka Kansai Airport voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Einde reis.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Genoemde overnachtingen en genoemde maaltijden.

Exclusief:

Internationale vliegreis, transfers, Japan Rail Pass, overige maaltijden, drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven en optionele excursies.

Opmerking:

U kunt met de Japan Rail Pass niet helemaal tot Hakone reizen. U reist tot Odawara. Met de Hakone Freepass kunt u gebruik maken van 8 verschillende vervoersmiddelen in de streek, zoals de trein Hakone Tozan lijn en de Hakone kabelbaan. Zo kunt u Hakone in alle vrijheid helemaal verkennen.

De kosten van een 21-daagse Japan Rail Pass, 2e klasse zijn circa Euro 485,- per persoon. Deze pas kan alleen vooraf en buiten Japan worden gekocht.

 

De gehele safari was een hoogtepunt!

Tanzania & Zanzibar reis:

De gehele reis was een hoogtepunt. Super! Onze lokale gids was uitstekend. De service was uitstekend, de reis was goed gedoseerd en de prijs/kwaliteit verhouding klopt precies. Voorafgaand aan de reis werd alles goed uitgelegd en als er vragen waren, werden die zo snel mogelijk beantwoord.

Familie Buurstede Etten-Leur
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.