24-Daagse autotour Onbekend Nieuw-Zeeland

Tijdens deze geweldige autotour bezoekt u de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland, maar komt u tevens op een aantal minder toeristische plaatsen die juist zo uniek zijn voor de Nieuw-Zeelanders.  Zo brengt u een bezoek aan het onbekende Whanganui N.P. en overnacht op een nog in werking zijnde boerderij. U gaat genieten van de traditionele Hangi maaltijd bij een lokale familie. U bezoekt verder het nog onontdekte Carters Beach, ‘de juweel van het noorden’. En u verblijft een nacht in het Cardrona Hotel, vol met historie en sfeer. Krijg onmiddellijk een gevoel van verbondenheid met dit onverwacht kleine stukje hemel op aarde, het prachtige Nieuw-Zeeland.

prijscategorie: €€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

U wordt opgewacht op de luchthaven en naar uw hotel gebracht. Eventueel kunt u vandaag het centrum gaan verkennen. Overnachting in The Heritage Auckland.

Dag 2

Programma

Auckland - Hokianga/Omapere, ca. 290 km / 4 uur. U haalt uw huurauto op en rijdt naar Omapere bij Hokianga Harbour. Onderweg kunt u bij Muriwai Beach de Jan-van-Gentenkolonie bezoeken. Matakohe is een ideale lunchstop. Hier kunt u een bezoek brengen aan het bijzondere Kaurimuseum en in het Waipoua Forest zult u versteld staan van de reuzenbomen die daar groeien. U kunt vanavond een begeleide Maoritour boeken naar de Kauribomen. Overnachting in Copthorne Hotel & Resort Hokianga.

Dag 3

Programma

Omapere - Bay of Islands, ca. 100 km / 3,5 uur (ontbijt). Per ferry steekt u de Hokianga Harbour over naar het tropische noorden. Maak een stop in Ahipara, een favoriete vakantieplaats voor de lokale bevolking en startpunt voor de beroemde ‘Ninety Mile Beach’. Via de schitterende kust met zijn vele stranden en kleine vissersdorpjes rijdt u naar de Bay of Islands. 2 overnachtingen in de Appledore Lodge.

Dag 4

Programma

Bay of Islands (ontbijt). Dag ter vrije besteding. De prachtige Bay of Island kunt u het best ontdekken met een boottocht. U kunt hier met dolfijnen zwemmen, zeilen, een kajaktocht maken of per bus naar Cape Reinga gaan. Deze dagen zullen een onuitwisbare indruk op u maken.

Dag 5

Programma

Bay of Islands – Snells Beach, ca. 180 km / 2,5 uur (ontbijt). Via een mooie kustroute gaat u naar Snells Beach, een gezellig vissersdorp. Perfect gelegen met uitzicht op de mooie Kawau Bay. Deze omgeving is eigenlijk alleen bekend bij de plaatselijke bevolking. Echt een magische omgeving! Geniet van de vele prachtige surfstranden en fabelachtige regionale parken, afgelegen baaien, wijngaarden, de Matakana boerenmarkten en Goat Island Marine Reserve...prachtige plaatsen om door u ontdekt te worden. Overnachting in Snells Beach Motel.

Dag 6

Programma

Vandaag gaat de reis via Auckland naar Coromandel. Via de kustweg gaat u naar het oosten van het Coromandel Schiereiland. Bezoek New Chums Beach (Wainuiototo), een nog zelden bezocht strand, dat verkozen is als één van de top 10 stranden ter wereld. New Chums Beach belichaamt de beroemde slogan: "Coromandel - Goed voor je Ziel". Overnachting in Ohuka Place.

Dag 7

Programma

Coromandel Peninsula - Rotorua, ca. 250 km / 4 uur (ontbijt). U reist langs de oostkust en geniet van de magie van deze prachtige regio. Bij Hot Water Beach kunt u bij eb uw eigen thermaal bad graven. Nabij Hahei Beach kunt u een bezoek brengen aan de beroemde Cathedral Cove, één van de meest interessante baaien in het land. In Te Puke kunt u een stop maken bij een kiwi boomgaard. Hier leert u alles over de nationale vrucht van Nieuw-Zeeland. Vervolg uw weg naar Rotorua, het hart van de Maori cultuur en het centrum van thermische activiteiten in Nieuw-Zeeland. Overnachting in het Robertson House.

Dag 8

Programma

Rotorua - Murupara, ca. 60 km / 1 uur (ontbijt/diner). U reist vandaag over de 'Geothermische Highway', langs kokende modder en zwavelpoelen en uitbarstende geisers. U overnacht in een lodge van een lokale Maori familie. ’s Avonds kunt u genieten van een traditioneel Hangi familie diner en een culturele tour. Overnachting in de Kohutapu Lodge.

Dag 9

Programma

Murupara - Tongariro N.P, ca. 215 km / 2,5 uur (ontbijt). Vandaag reist u door  het Tongariro N.P, het majestueuze vulkanisch plateau naar het Whanganui N.P  Blue Duck Station heeft één hoogste concentraties van Blue Ducks en kiwi’s in Nieuw-Zeeland. 2 overnachtingen in de  Blue Duck Lodge.

Dag 10

Programma

Whanganui N.P. (ontbijt en diner). Vandaag kunt u kiezen uit diverse activiteiten. U kunt deelnemen aan een bushsafari (inclusief). U ziet overblijfselen van de lokale geschiedenis en men vertelt u alles over deze bijzondere nog in werking zijnde boerderij. Maar u kunt optioneel ook kiezen voor paardrijden, kajakken, mountainbiken of een helikoptervlucht. Tijdens de zomermaanden kunt u per kajak een korte tour door de kloof maken bij de Kaiwhakauka Falls. Geniet ’s avonds van een speciaal Bush Tucker dinner.

Dag 11

Programma

Whanganui N.P. - Wellington, ca. 360 km / 6 uur (ontbijt). Vandaag reist u naar Wanganui, één van de oudste nederzettingen in het land. Via de Kapiti Coast gaat u naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. U kunt een stadstour maken en het Nationaal Museum Te Papa bezoeken, waar u meer leert over de geschiedenis en cultuur van het land.  Overnachting in Distinction Wellington. 

Dag 12

Programma

Wellington - Picton - Abbel Tasman N.P. ca. 190 km / 3 uur + ferry 3,5 uur. Vandaag maakt u per ferry een 3,5 uur durende overtocht naar het Zuidereiland. Zeker één van de hoogtepunten van uw reis! Van Picton rijdt u langs vele baaien en stranden naar het Abel Tasman N.P. 2 overnachtingen in Kimi Ora Eco Resort.

Dag 13

Programma

Abel Tasman N.P. (ontbijt). Dag ter vrije besteding om te wandelen en te genieten van de vele activiteiten. Neem een watertaxi naar Tonga Bay en loop vanaf daar naar Torrent Bay en neem de watertaxi terug. Maar u kunt ook een tocht per kajak maken of relaxen aan het strand. Een rit naar de prachtige stranden van Golden Bay is zeker een aanrader!

Dag 14

Programma

Abel Tasman N.P. – Carter Beach, Westport, ca. 240 km / 3,5 uur (ontbijt). U reist verder langs de kronkelende Buller Gorge naar de wilde Westkust. Uw accommodatie ligt aan Carters Beach nabij Westport, een echt onontdekte parel! Geniet van de prachtige zonsondergang over de Tasman Zee. Overnachting in Carters by the Sea.

Dag 15

Programma

Carters Beach - Franz Josef, ca. 275 km / 4 uur. Een uitstapje naar Cape Foulwind is de moeite waard. Hier heeft u een spectaculair uitzicht over de oceaan en vindt u een grote kolonie pelsrobben. U kunt de Pancake Rocks in Punakaiki bezichtigingen. Deze wonderlijke rotsformaties in de vorm van pannenkoeken maken deel uit van het verbluffende Paparoa N.P. Gletsjers, regenwoud en kust liggen dicht bij elkaar in het Westland N.P. Maak een jetboattocht naar de grote kolonie van de  zeldzame witte reiger. Of wat dacht u van een helikoptervlucht met gletsjer landing vanaf Fox Glacier en Franz Josef (niet inbegrepen)? Overnachting in het Rainforest Retreat.

Dag 16

Programma

Franz Josef - Cardrona Vallei, ca. 310 km / 4 uur. Maak een vroege wandeling om de omringende gletsjers te zien weerspiegelingen in het water. Reis verder langs de kust en maak een stop bij Ship Creek Walk en  Monro Beach Walk. U rijdt landinwaarts over de Haast Pass, een mooie rit met prachtige uitzichten. Via de Crown Range Road, de hoogste hoofdweg in het land, bereikt u het Cardrona Hotel. Het hotel is één van Nieuw-Zeeland\'s oudste en meest iconische hotel met naar verluidt de meest gefotografeerde pub van Nieuw-Zeeland. Overnachting in het Cardrona Hotel.

Dag 17

Programma

Cardrona Valley - Te Anau, ca. 220 km / 3 uur (ontbijt). Geniet vandaag van de prachtige ligging en vele activiteiten van Queenstown, voordat u naar het Fiordland N.P. gaat. In deze regio vindt u veel wandel- en fietsroutes, rondleidingen en familieactiviteiten. 2 overnachtingen in de Te Anau Lodge.

Dag 18

Programma

Milford Sound (ontbijt). Transfer naar Milford Sound met de 1.000 m hoge Mitre Peak. De boottocht door Milford Sound is een hoogtepunt van uw reis. De oerkracht van de natuur is hier verpletterend. Grote kans dat u dolfijnen en zeehonden ziet en in het seizoen de zeldzame Fiordland kuifpinguïns.

Dag 19

Programma

Te Anau - Stewart Island, ca. 190 km / 3 uur + ferry 1 uur (ontbijt). U bereikt vandaag Bluff, het meest zuidelijke punt van het Zuidereiland. Vanaf hier maakt u de wonderschone overtocht naar Stewart Island. Onderweg naar Bluff kunt u een stop maken bij de Clifden hangbrug, de oudste van het land. In de Te Waewae Bay kunt u vaak dolfijnen en walvissen observeren. 2 overnachtingen in de Steward Island  Lodge.

Dag 20

Programma

Stewart Island (ontbijt). Vandaag gaat u het eiland met zijn wonderschone natuur en verschillende bedreigde diersoorten verkennen. U kunt een wandeling maken naar een verlaten strand, waar u de kiwivogels in hun natuurlijke omgeving kunt aanschouwen. Een tour naar het unieke Ulva Island, met zijn beschermde vogelsoorten, is zeer aan te bevelen. In de zomermaanden kunt u genieten van een 40 minuten durende Bunkhouse Theatre film.

Dag 21

Programma

Stewart Island - Dunedin, ca. 285 km / 5 uur + ferry 1 uur (ontbijt). Per ferry gaat u terug naar Bluff, waar u uw huurauto weer ophaalt. Maar weinig toeristen komen in de ruige Caitlins met mooie baaien, bossen en watervallen. Bezoek het oudste versteende woud  (160 miljoen jaar) en Nugget Point, een afgelegen kaap met de oudste vuurtoren van Nieuw-Zeeland. De dag eindigt in Dunedin, een stad die een Schotse sfeer uitademt. 2 overnachtingen in het 858 George Street Motel.

Dag 22

Programma

Dunedin. Vandaag heeft u de tijd om het Otago Schiereiland te verkennen. Het heeft verschillende mooie stranden en is de thuisbasis van een aanzienlijke aantal zeldzame diersoorten, zoals de geel-oog pinguïns, zeehonden en aalscholvers. En hier vindt u ook  \'s werelds enige vasteland broedkolonie van de koninklijke albatros. 

Dag 23

Programma

Dunedin - Christchurch, ca. 360 km / 5 uur. Vandaag brengt u een bezoek aan de beroemde Moeraki Boulders. Vervolg uw weg naar Oamaru, beroemd om zijn Blue Pinguïnkolonie, voordat u naar Christchurch rijdt. Overnachting in Eliza’s Manor on Bealey.

Dag 24

Programma

Christchurch (ontbijt). Vandaag levert u uw huurauto in op de luchthaven van Christchurch. Einde van een geweldige reis.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Overnachtingen met vermelde maaltijden, autohuur voor de genoemde periode met onbeperkt aantal km’s en basisverzekering (Budget CFAV met eigen risico NZD 2.500, jonger dan 25 jaar NZD 3.500), meet & greet in Auckland, transfer naar hotel, Cultural tour met Hangi diner in de Kohutapu Lodge , Frontier Lodge Package in de Blue Duck Lodge,  ferry Wellington-Picton voor passagiers en huurauto, Milford Sound boat cruise, Steward Island ferry, Bunkhouse theater met snacks (alleen in de zomer) en uitgebreide routebeschrijvingen.

Exclusief:

Vluchten, overige maaltijden, drankjes, brandstof voor huurauto, eventuele extra verzekering huurauto, persoonlijke uitgaven en entreegelden.

Opmerkingen:

Vertrekdata: dagelijks

 

Het was een onvergetelijke reis!

Privé rondreis Madagascar:

Het was een onvergetelijke reis! We hadden een super gids en een hele fijne chauffeur. Over de accommodaties waren we zeer tevreden, Le Grenat vonden we het minst. Tsara camp was helemaal geweldig. Bij Ifaty hebben we een boottocht gemaakt met een motorboot en diverse walvissen gezien. Madagascar is echt een prachtig land, schitterende natuur en hele vriendelijke mensen! Bedankt voor het regelen van deze prachtige reis.

Familie Schotman Maasdam
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.