25-Daagse autotour van Perth naar Darwin per 4WD

Een fantastische autotour per 4WD door het westelijk deel van Australië. Dit deel van Australië wordt terecht steeds populairder, want dit gebied wordt nog niet overspoeld met toeristen, heeft geweldige natuurparken, biedt prachtige stranden waar u uitstekend kunt snorkelen, duiken en als u geluk heeft walvissen en dolfijnen kunt zien en brengt u naar de afgelegen plaatsjes in de Outback. U rijdt via de beroemde Gibb River Road, alleen toegankelijk met 4WD. U verblijft op een werkende Cattle Station en ziet de prachtige natuur in The Northern Territory.

Deze reis door ‘The Other Side’ van Australië zal ongetwijfeld een diepe indruk op u maken!

 

prijscategorie: €€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Perth – Cervantes, ca. 240 km. Vandaag haalt u uw huurauto op bij het stadsdepot en rijdt u via de Brand Highway naar Cervantes bij het Nambung National Park. ’s Middags kunt u een bezoek brengen aan de Pinnacles, merkwaardig gevormde rotsen in de uitgestrekte woestijn. Vooral bij zonsopgang en zonsondergang zorgen de Pinnacles door de fantastische kleurschakeringen voor uitstekende fotomomenten. Overnachting in het Cervantes Pinnacles Edge.

Dag 2

Programma

Cervantes - Kalbarri, ca 380 km. Breng in de vroege ochtend nog een bezoek aan de Pinnacles voor u via de kust verder naar het Kalbarri National Park rijdt. Van augustus tot november kunt u onderweg genieten van de bloemenpracht in dit gebied. 2 overnachtingen in het Kalbarri Edge Resort.

Dag 3

Programma

Kalbarri National Park. Dag ter vrije besteding om het prachtige Kalbarri National Park te verkennen. Langs de kust vindt u mooie stranden en dankzij de hoge golven is het surfen hier zeer populair. Als u geluk heeft kunt u voor de kust walvissen waarnemen. Dwars door het Kalbarri National Park loopt de Murchison River met zijn spectaculaire kloof en prachtige rotsformaties.

Dag 4

Programma

Kabarri - Monkey Mia, ca 400 km. Breng ’s morgens een bezoek aan Shell Beach, een strand dat bestaat uit miljoenen kleine witte schelpen. Vervolg daarna uw reis naar Monkey Mia, gelegen in het Shark Bay Marine Park. De belangrijkste attractie hier zijn de dolfijnen, die u hier vanaf het strand kunt bewonderen. 2 overnachtingen in het Monkey Mia Dolphin Resort.

Dag 5

Programma

Dag ter vrije besteding in Monkey Mia.

Dag 6

Programma

Monkey Mia - Carnarvon, ca 350 km. Begin deze dag met een spectaculair bezoek aan het strand. Bijna iedere ochtend komen de dolfijnen naar het strand bij Monkey Mia, waar ze onder toezicht worden gevoed. Een onvergetelijke ervaring! Daarna gaat de reis naar Carnarvon. Overrnachting in het Hospitality Inn Hotel.

Dag 7

Programma

Carnarvon - Coral Bay ca. 360 km. Vandaag gaat de reis verder noordwaarts richting Coral Bay, de toegangspoort naar het prachtige koraal van Ningaloo Reef. Geniet van de grote variatie en verscheidenheid aan kleuren. Aan de kust kunt u genieten van duiken en snorkelen. 2 overnachtingen in het Ningaloo Coral Bay Resort.

Dag 8

Programma

Coral Bay. Dag ter vrije besteding om Coral Bay te verkennen! Voor de kust ligt het 260 km lange koraalrif van Ningaloo Reef.  Ningaloo is het meest bekend om de walvishaaien, waar u in de periode van maart tot en met mei, met een beetje geluk mee kunt zwemmen. Van juli tot november kunt u hier ook bultrugwalvissen spotten. U kunt vandaag gaan snorkelen, duiken, een glasbodemboottocht maken of een onvergetelijke rondvlucht boven het rif maken. Misschien ziet u vandaag ook wel de mantarays.

Dag 9

Programma

Coral Bay - Karijini N.P., ca 520 km. De reis gaat vandaag met uw comfortabele 4WD via een mooie route door het meest dunbevolkte deel van het westen, via het afgelegen Nanaturra Roadhouse naar de mijnstad Tom Price in de Pilbara regio. Uw eindbestemming vandaag is het Karijini National Park met spectaculaire rotsformaties, diepe ravijnen en prachtige watervallen. 2 overnachtingen in het Karijini Eco Retreat.

Dag 10

Programma

Karijini National Park (ontbijt). Dag ter vrije besteding in het Karijini National Park. Het park leent zich uitstekend voor mooie wandelingen, gevolgd door een verfrissende duik in een waterpoel. Breng een bezoek aan de Weano en Hancock Gorge en daal af in de Dales Gorge en bezoek Circular Pool. Geniet van het adembenemende uitzicht 4 kloven vanaf Oxers Lookout. Vooral bij zonsopgang en zonsondergang zorgen de kleurschakeringen voor een spectaculair schouwspel.

Dag 11

Programma

Karijini - Port Hedland, ca. 520 km (ontbijt). Na een heerlijk ontbijt rijdt u via de Great Northern Highway naar Port Hedland, een belangrijke ijzerertsstad. Port Hedland is gebouwd op een eiland en met het vasteland verbonden door drie lange dammen. In de omgeving kunt u de Aboriginal rotstekeningen gaan bezichtigen. Overnachting in het Port Hedland Discovery Parks.

Dag 12

Programma

Port Hedland - Broome, ca 620 km (ontbijt). Vandaag vroeg op pad. U rijdt over de Great Northern Highway, die parallel loopt aan de Indische Oceaan en de Great Sandy Desert aan de andere kant. De bestemming voor vandaag is Broome, met zijn prachtige natuur, indrukwekkende stranden en mooie baaien. Broome ligt halverwege Perth en Darwin en is vooral bekend geworden door haar parelindustrie. U komt langs de goudgele duinen van Eighty Mile Beach. 2 overnachtingen in het Broome Seashells Resort.

Dag 13

Programma

Dag ter vrije besteding om deze aangename plaats en omgeving te verkennen. Breng een bezoek aan de prachtige uitgestrekte zandstranden, o.a. het beroemde Cable Beach (waar u een kamelenrit over het strand kunt maken), ga heerlijk relaxen, zwemmen, bezoek het Pearl Lugger Museum of maak een mooie rondvlucht over Cape Leveque en Buccaneer Archipelago.

Dag 14

Programma

Broome - Bell Gorge, ca 440 km (diner). Vandaag vroeg op voor een lange rit naar de Kimberleys. In Derby begint de beroemde Gibb River Road. 2 overnachtingen in Bell Gorge Wildrness Camp (Standaard Tent met privé faciliteiten).

Dag 15

Programma

Bell Gorge Wilderness Camp (ontbijt en diner). Dag ter vrije besteding. De Lodge is prachtig gelegen nabij de Gibb River Road. Het grondgebied is van de Imintji Aboriginal community. U heeft hiervandaan een prachtig uitzicht over de King Leopold hellingen, vooral bij zonsop- en ondergang.Het kamp biedt gemakkelijke toegang tot de Bell Gorge, Windjana, Galvans en Barnett River Gorges en Tunnel Creek. Het is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de westelijke Kimberley.

Dag 16

Programma

Bell Gorge - Mt Elizabeth Station, ca 145 km (ontbijt). U vervolgt uw weg langs de Gibb River Road. Mt. Elizabeth Station ligt in het hart van de Kimberleys en is een werkend Cattle Station. In de omgeving kunt u prachtige gorges ontdekken, pittige hikes maken, zwemmen, vissen en onder begeleiding van een Aboriginal gids rotsschilderingen bekijken. Overnachting Mount Elizabeth Station Homestead.

Dag 17

Programma

Mt Elizabeth Station - Home Valley, ca 400 km (ontbijt). Het laatste gedeelte van de Gibb River Road. Home Valley Staion is ook een werkend Cattle Station en is eigendom van de Inheemse Land Corporation. Het biedt een programma voor Aboriginal studenten en stagiairs met praktische vaardigheden zoals hekwerken, lassen of betonwerken en veedrijven. Overnachting in Homestead Home Valley.

Dag 18

Programma

Home Valley Sation - Purnululu N.P., ca 365 km (ontbijt en diner). De reis gaat Bungle Bungles Wilderness Camp, een tentenkamp gelegen nabij Bellburn Creek. Het ligt in het hart van de beroemde Purnululu (Bungle Bungle). 2 overnachtingen in een tent met privéfaciliteiten.

Dag 19

Programma

Purnululu National Park (ontbijt en diner). Dag ter vrije besteding. Purnululu (of Bungle Bungles) is beroemd vanwege de 300 meter hoge kwarts zandsteenformaties. Het beroemdste deel van het park is de Bungle Bungle Range: een groep van driehonderd meter hoge rotsen in de vorm van bijenkorven met oranje-zwarte strepen. Deze kun je niet beklimmen aangezien het zandsteen nogal broos is. Dit park is zo uniek dat het tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst is te vinden.

Dag 20

Programma

Purnululu N.P. - Kununurra, ca 365 km (ontbijt). Een rit naar het noorden. Onderweg kunt u even voorbij Warmun (Turkey Creek) de afslag nemen voor een bezoek aan de grootste diamantmijn ter wereld: de Argyle Diamond Mine. Overnachting in Kununurra Lakeside Resort.

Dag 21

Programma

Kununurra - Katherine, ca 510 km. U rijdt verder naar het noorden en steekt de grens over tussen Western Australia en Northern Territory. Vandaag is uw eindbestemming de Katherine Gorge, onderdeel van het gigantische Nitmiluk National Park en heeft steile klifwanden van wel 100 meter hoog. Aan het eind van de dag gaat u de rivier op voor een bijzondere Sunset Dinner Cruise. 2 overnachtingen in Katherine Beagle Motor Inn.

Dag 22

Programma

Katherine. Dag ter vrije besteding. Een spectaculaire boottocht door de 12 km bekende Katherine Gorge (ca. 4 uur) is absoluut een must! Geniet van de schitterende landschappen en grotten. Ontdek de culturele betekenis van deze oude waterweg voor de traditionele landeigenaren en misschien ziet u wel krokodillen. Maar ook een wandeling of kanotocht behoort tot de mogelijkheden. Om circa 16.30 uur gaat u Nabilil Sunset Dinner Cruise maken. Leer meer over de geest, geschiedenis en cultuur van de Jawoyn-bevolking terwijl u langs de eerste twee rustige kloven vaart. Luister naar de muziek, verhalen en manieren van de Jawoyn terwijl de zonsondergang en de schoonheid van de kloof intenser worden. Onderweg geniet u van een driegangendinerbuffet.

Dag 23

Programma

Katherine - Cooinda/Kakadu, ca 256 km. Vandaag kunt u nog een verfrissende duik in het water nemen bij Edith Falls. Hierna rijdt u via Pine Creek naar het beroemde Kakadu National Park. Later in de mmiddag heeft u een boottocht op Yellow Waters. Een aanrader! U vindt hier prachtige vogels zoals zeearenden, brolgas en met een beetje geluk, fascinerende zeldzame ijsvogels. U kunt hier ook de gevreesde krokodillen zien. Overnachting in Kakadu Lodge Cooinda.

Dag 24

Programma

Cooinda - Jabiru, ca 94 km. Vandaag rijdt u naar noordelijk gedeelte van het Kakadu National Park. De rotsschilderingen van Aboriginals bij Ubirr Rock en Nourlangie Rock zijn zeker een bezoek waard. Klim naar de top van deze rots voor een spectaculair uitzicht in het schemerlicht. Overnachting in Kakadu Lodge Jabiru.

Dag 25

Programma

Kakadu - Darwin, ca 210 km. U verlaat Kakadu National Park en rijdt terug naar Darwin. Hier levert u aan het eind van de dag weer uw huurauto in.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Genoemde overnachtingen, genoemde maaltijden, Sunset Dinner Cruise in Katherine, Yellow Waters cruise in Kakadu, 25 dagen Hertz 4WD (EFAR) met onbeperkt aantal km’s, lokale belasting, max cover voertuigverzekering en uitgebreide routebeschrijvingen.

Exclusief:

Vluchten, maaltijden, drankjes, brandstof voor de huurauto, one way kosten huurauto AUD 1650 (ter plaatse betalen), persoonlijke uitgaven en entreegelden.

Opmerking:

Vertrekdata: dagelijks

Beste reistijd: mei-september.

 

 

Onvergetelijke reis!

Autotour Zuid-Afrika (Johannesburg-Kaapstad):

Onvergetelijke reis! Geweldig! De service was uitstekend. Om enkele hoogtepunten te noemen: de Shiduli Game Lodge (een 10+) en de Iketla Lodge. Pretorius Camp in het Krugerpark was slecht, maar verder hebben wij veel waar voor ons geld gekregen.

De heer en mevrouw Terpstra Vrouwenparochie
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.