Home >  Madagaskar

Over Madagaskar

Madagaskar is een land en tevens eiland in Afrika dat deel uitmaakt van de vier grootste eilanden ter wereld. Madagaskar wordt ook wel het zesde continent genoemd. De hoofdstad van Madagaskar is Antananarivo. Madagaskar staat bekend om zijn rijke flora en fauna. Het eiland bestaat voor een groot deel uit ongerepte natuur (regenwouden). De unieke nationale parken herbergen duizenden plant- en diersoorten, waaronder de zeldzame lemuren die alleen op Madagaskar voorkomen.  Aan de kust treft u prachtige tropische stranden, waar het heerlijk vertoeven is.

Voor de kust van Madagaskar liggen nog enkele kleine eilandjes, waarvan enkele ideaal zijn voor een geweldige strandverlenging of voor duikliefhebbers (Nosy Be en Ile Saint Marie).Door de schitterende landschappen, unieke flora en fauna, heerlijke keuken, prachtige zandstranden en gastvrije bevolking is het terecht dat Madagaskar steeds populairder wordt als reisbestemming. Het land heeft van alles te bieden, zowel natuur als cultuur en is nog niet echt door de massa ontdekt. Ervaar deze schitterende bestemming zelf tijdens een onvergetelijke rondreis!

Beste reistijd
Madagaskar ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen omgekeerd zijn aan die van Europa. De beste maanden om te reizen naar Madagaskar zijn van mei tot november. Dit zijn de droge maanden met dagtemperaturen van ca. 18 graden in de hoger gelegen gebieden en ca. 25 graden in de kustgebieden. In de wintermaanden kan het ’s nachts wel flink afkoelen. De regentijd is van december tot april en dan liggen de temperaturen tussen de ca. 25 en 35 graden. In het oosten valt het gehele jaar wel neerslag, terwijl er in het zuidwesten van het land de minste neerslag valt.

Reisdocumenten 
Voor een reis naar Madagaskar dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is (en minimaal 2 lege pagina´s heeft). Bij aankomst krijgt u een gratis visum voor een verblijf van maximaal 30 dagen.Kinderen hebben een eigen paspoort nodig (bijschrijvingen in het paspoort van de ouders zijn niet meer rechtsgeldig) en moeten vanaf juni 2015 een officiële geboorteakte kunnen overleggen. Indien u als ouder reist met uw kind zonder aanwezigheid van de andere ouder, heeft u een Engelstalige verklaring van instemming, contactgegevens en een kopie van het paspoort van de afwezige ouder nodig. 

Gezondheid/vaccinatie
Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken. U kunt beter mineraalwater drinken. Voor een bezoek aan Madagaskar is het verplicht om een stempel van ‘cholera not indicated’ te kunnen tonen. Verder zijn er geen verplichte inentingen voor een reis naar Madagaskar, tenzij u uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt. Dan dient u een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts te kunnen overleggen. Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts. Vaak wordt een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen en is het slikken van anti-malariatabletten zeer raadzaam. In uw reisapotheek mag muggenmelk met DEET niet ontbreken. Draag tijdens zonsondergang en –opgang bij voorkeur kledingstukken met lange pijpen en mouwen. 

Taal
Frans en Malagasi zijn de officiële talen in Madagaskar. Engels is steeds meer in opkomst.

Accommodaties
Madagaskar is nog niet echt door de massa ontdekt. Dat heeft absoluut zijn charmes, maar houdt ook in dat de accommodaties soms niet helemaal voldoen aan onze verwachtingen. Grote hotelketens zijn hier niet te vinden. Het kan dus zijn dat er kleine schoonheidsfoutjes zijn, maar dat zijn kleinigheidjes vergeleken met de onvergetelijke ervaring en het avontuur dat u hier zult meemaken! De middenklasse accommodaties zijn veelal eenvoudig. Op toeristische plaatsen en strandbestemmingen vindt u steeds meer luxere hotels.

Verkeer
Op Madagaskar rijdt men rechts. De hoofdweg van Antananarivo naar Tulear is goed te rijden. Echter raden wij voor een reis naar Madagaskar altijd een auto met Engelssprekende chauffeur aan. 

Valuta
De munteenheid van Madagaskar is de Ariary (MGA). 1000 MGA = ca. € 0,32 (stand januari 2015).

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het op Madagaskar 1 uur later en tijdens onze wintertijd is het op Madagaskar 2 uur later.

Highlights

Madagaskar

ACCOMMODATIES Madagaskar

HOTELS, LODGES EN GUESTHOUSES

Alle accommodaties