Home >  Zimbabwe

Over Zimbabwe

Zimbabwe is een prachtige en zeer veelzijdige bestemming. Na een periode met negatieve ontwikkelingen, staat het land nu weer volop in de belangstelling en kunt u de vele hoogtepunten van dit land veilig verkennen. Het land staat o.a. bekend om zijn mooie vergezichten, de indrukwekkende Victoria Watervallen en de ongerepte wildparken. U kunt prachtige safari’s maken in het dierrijke Hwange N.P, het grootste wildreservaat van Zimbabwe.

De Mana Pools staan garant voor een ongerepte wildernis ervaring met haar prachtige natuur en grote concentraties wild. Bij Lake Kariba treft u grote populaties nijlpaarden en krokodillen. En aan de oevers kunt u veelal olifanten, buffels, neushoorns en vele andere diersoorten en een verscheidenheid aan vogels observeren.Uw bezoek aan Zimbabwe is niet compleet zonder een bezoek aan de magische Victoria Watervallen, waar de Zambezi Rivier zo’n 100 meter in de diepte stort. Andere hoogtepunten zijn het landschappelijk prachtige Gonarezhou in het zuidoosten, de Matobo Hills en de ruïnes van Great Zimbabwe.Zimbabwe grenst aan Zambia, Mozambique, Zuid-Afrika en Botswana. Een combinatie reis met één van de buurlanden is zeer goed mogelijk. 

Beste reistijd
Zimbabwe kan het hele jaar door goed bezocht worden. Zimbabwe ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen omgekeerd zijn aan die van Europa (mei-augustus zijn de wintermaanden). Een uitstekende reisperiode is van april tot en met november. De regentijd is van december tot en met maart. 

Reisdocumenten
Voor een reis naar Zimbabwe dient u te beschikken over een paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is (en minimaal 2 lege pagina’s heeft). Een visum is verplicht. Deze kunt u voor USD 30 per persoon ter plaatse aanschaffen (of USD 45 per persoon voor een double entry). Kinderen hebben een eigen paspoort nodig (bijschrijvingen in het paspoort van de ouders zijn niet meer rechtsgeldig) en moeten vanaf juni 2015 een officiële geboorteakte kunnen overleggen. Indien u als ouder reist met uw kind zonder aanwezigheid van de andere ouder, heeft u een Engelstalige verklaring van instemming, contactgegevens en een kopie van het paspoort van de afwezige ouder nodig. 

Vertrekbelasting
De internationale vertrekbelasting is reeds inbegrepen in het vliegticket. De lokale vertrekbelasting is niet inbegrepen: USD 25 per persoon per vlucht. Dit dient u ter plaatse contant te betalen. Wijzigingen onder voorbehoud.

Gezondheid/vaccinatie 
De medische verzorging is niet van dezelfde kwaliteit als in Nederland. Voor een reis naar Zimbabwe is een verklaring ‘Cholera Not Indicated’ verplicht (dit dient u voor vertrek vanuit Nederland te regelen). Er zijn verder geen verplichte inentingen, tenzij u uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt (o.a. Kenia & Zambia). Dan dient u een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts te kunnen overleggen. Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts. Vaak wordt een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen en is het slikken van anti-malariatabletten.In uw reisapotheek mag muggenmelk met DEET niet ontbreken. Draag tijdens zonsondergang en –opgang bij voorkeur kledingstukken met lange pijpen en mouwen. 

Taal
De officiële taal in Zimbabwe is Engels. Verder wordt er Shona en Ndebele en diverse andere Afrikaanse talen gesproken.

Accommodaties
Zimbabwe beschikt niet over een heel uitgebreid hotelaanbod. De meeste hotels hebben een matige kwaliteit, maar er zijn enkele mooie resorts en lodges. In Victoria Falls treft u enkele comfortabele hotels. De natuurparken bieden enkele zeer goede lodges, maar hebben ook eenvoudige onderkomens.

Verkeer
In Zimbabwe wordt links gereden. Bestuurders dienen voor het huren van een auto/camper in Zimbabwe in het bezit te zijn van een geldig nationaal én internationaal rijbewijs en een creditcard. Een internationaal rijbewijs kunt u kopen bij de ANWB (u dient uw Nederlandse rijbewijs en recente pasfoto mee te nemen).

Valuta 
De valuta in Zimbabwe is de Zimbabwaanse Dollar (ZWD), maar vanwege de geldontwaarding geven wij geen wisselkoers. U kunt betalingen doen in USD (coupures niet groter dan USD 20). Het gebruik van creditcards is moeizaam (en in veel gevallen wordt alleen een Visa kaart geaccepteerd). 

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil en tijdens onze wintertijd is het in Zimbabwe 1 uur later.

Highlights

Zimbabwe