Home >  Reis details

Zuid Afrika on the budget

v.a. € 995
Reisdata en prijzen

Tijdens deze fantastische en zeer aantrekkelijk geprijsde autotour gaat u de hoogtepunten van Zuid-Afrika verkennen. U brengt een bezoek aan Pretoria, verkent de prachtige provincie Mpumalanga en het Krugerpark, u rijdt door het mooie Swaziland, kunt schitterende wandeltochten maken in de Drakensbergen en u rijdt via de prachtige Tuinroute naar de moederstad van Zuid-Afrika, Kaapstad.

Bijzonder aan deze route is dat u via de Drakensberg en Bloemfontein naar Graaff Reinet gaat. Om Graaff Reinet heen ligt het Camdeboo National Park, dat bestaat uit de Valley of Desolation (Vallei der Verlatenheid) en het Karoo Nature Reserve. 
De Valley of Desolation is een vallei met rotskolommen die tot meer dan 120 meter uit het dal oprijzen. De rotskolommen zijn het resultaat van een combinatie van vulkaanactiviteit, versteende magma en erosie van zo'n 160 miljoen jaar. Er is een korte wandelroute die langs verschillende uitzichtpunten leidt. Het is een echte aanrader om (mits het helder weer is) de prachtige zonsondergang te bewonderen.

Vijftig kilometer ten noorden van Graaff-Reinet ligt het bijzondere dorpje Nieu Bethesda.  Nieu Bethesda heeft ongeveer 70 inwoners en het is is niet onmogelijk dat u daar mensen Nederlands hoort praten daar er ongeveer 10 van deze 70 Nederlanders zijn! Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Het dorpje is vooral bekend om haar Owl House. Dit was ooit het huis van de kunstenares Helen Martins (1915 - 1977).  Zo rond haar vijftigste, begon ze elke centimeter van haar ouderlijk huis (tot aan de stoelzittingen toe) met stukjes glas te versieren. Ernstig gestoord, straatarm en door niemand begrepen, leefde ze verder in haar geboortedorp. Toen ze in 1977 haar gezichtsvermogen begon te verliezen, pleegde ze zelfmoord. 

REISSCHEMA

 1. 1 Johannesburg-Pretoria.

  Op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht en neemt u uw huurauto (categorie B van Europcar) in ontvangst. Vervolgens rijdt u naar de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika, Pretoria. 2 overnachtingen in Threebees Guesthouse.

 2. 2 Pretoria (ontbijt).

  Dag ter vrije besteding om de bezienswaardigheden van Pretoria te bewonderen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het indrukwekkende Voortrekkersmonument en het Paul Krugerhuis. Een fotostop bij de Uniegebouwen is een must. Maar ook een begeleide excursie naar een township of een bezoek aan Lesedi, waar u meer leert over de diverse Zuid-Afrikaanse stammen, behoort tot de mogelijkheden.

 3. 3 Pretoria – Hazyview (ontbijt).

  Via een mooie route rijdt u naar Hazyview. 3 overnachtingen in Gecko Lodge.

 4. 4 -5: Hazyview (ontbijt).

  Deze dagen kunt u de prachtige PanoramaRoute gaan verkennen: de Blyde River Canyon en de Drie Rondavels, God’s Window, Pilgrims Rest, de Bourke’s Luck Potholes en de diverse mooie watervallen. Ook een bezoek aan het bekende Krugerpark mag natuurlijk niet ontbreken! Ga per eigen auto op zoek naar het vele wild.

 5. 6 Hazyview - Swaziland (ontbijt).

  U rijdt naar het Koninkrijk Swaziland. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de glasblazerij en een lokale markt. Overnachting in het Hawane Resort.

Volledig reisschema

DATA EN PRIJZEN

Zuid Afrika on the budget
Prijs per persoon vanaf € 995 (min 2 pers)
voeg toe

INCLUSIEF

 Meet & greet op de luchthaven, genoemde overnachtingen, dagelijks ontbijt, 19 dagen  autohuur cat. B van Europcar met classic plus verzekering en uitgebreide routebeschrijvingen.

 

Exclusief

 Vluchten, overige maaltijden, drankjes, one way-, contract- en grenskosten voor de huurauto  (zie pag. 11), brandstof huurauto, entreegelden en persoonlijke uitgaven

 

MEDEDELING

 U kunt na de  Drakensbergen ook een nacht in Durban verblijven, vliegen naar Port Elizabeth,  een nacht in  Addo N.P. verblijven en dan naar Knysna rijden. Prijzen op aanvraag.

Toeslag voor 1 persoons bezetting op aanvraag.

 

VERTREK data

 Dagelijks

Zuid Afrika

Land, Reizen, Excursies