Home >  Reis details

6 – Daagse autotour ‘Red Centre per 4WD’

v.a. € 725
Reisdata en prijzen

Tijdens deze prachtige avontuurlijke autotour door een klein gedeelte van het indrukwekkende binnenland van Australië, maakt u kennis met de mooiste landschappen van het Rode Hart. U kunt een bezoek brengen aan de Flying Doctors, een wandeling maken door Kings Canyon en uiteraard de magie ervaren van Ayers Rock.

REISSCHEMA

 1. 1 Alice Springs.

  Aankomst in Alice Springs, waar u uw 4WD huurauto ophaalt. De rest van de dag is ter vrije besteding om  zelf deze stad te gaan verkennen. Een aanrader is een bezoek aan de Royal Flying Doctors. Zij zorgen voor medische hulp in alle afgelegen gebieden van de Outback. Overnachting in het Aurora Alice Springs Hotel.

 2. 2 Alice Springs - Glen Helen, ca. 130 km.

  U rijdt vandaag naar de West MacDonnell Ranges, een nationaal park met prachtige kloven, waaronder Serpentine Gorge, Ormiston Gorge en Simpson´s Gap. Dit eeuwenoude bergebied nodigt uit tot schitterende wandelingen. Overnachting in het Glen Helen Resort.

 3. 3 Glen Helen - Kings Canyon, ca. 250 km.

  U rijdt via de Mereenie Loop Road naar Kings Canyon. Geniet van de indrukwekkende stilte tijdens deze mooie route door het echte ´Red Centre´ van Australië. Een wandeling door het 350 miljoen jaar oude ravijn van Kings Canyon is zeker een must. Vanaf de rand van de kloof heeft u een mooi uitzicht op de Garden of Eden, een waterparadijs omringd door palmbomen en 300 m hoge kliffen. Overnachting in het Kings Canyon Resort.

 4. 4 Kings Canyon - Ayers Rock, ca. 320 km.

  Vandaag gaat de reis naar hét symbool van de Outback: Ayers Rock. Deze grootste monoliet ter wereld betovert iedere reiziger. Wij raden u aan om uitgebreid de tijd te nemen om de magie van Ayers Rock te ervaren. Bij het Visitors Centre leert u meer over de geschiedenis en de boeiende verhalen rondom Ayers Rock. Bij zonsondergang kunt u genieten van het adembenemende kleurenspel, absoluut een must! 2 overnachtingen in het Outback Pioneer Hotel.

 5. 5 Ayers Rock.

  Dag ter vrije besteding om de Uluru - de heilige berg van de Aboriginals - te bezoeken. Ook bij zonsopgang zijn de kleurschakeringen bij Ayers Rock een lust voor het oog. U kunt een wandeling rondom Ayers Rock maken (ca. 10 km).  Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan de Olga’s of Kata Tjuta, oftewel ‘veel hoofden’. De Olga’s zijn diverse grote roodgekleurde rotsformaties. U kunt hier prachtige wandelingen maken (o.a. ‘Valley of Winds’) en genieten van het unieke uitzicht.

Volledig reisschema

DATA EN PRIJZEN

6 – Daagse autotour ‘Red Centre per 4WD’
Prijs per persoon vanaf € 725 (min 2 pers)
voeg toe

INCLUSIEF

 Overnachtingen met vermelde maaltijden, 6 dagen Hertz huurauto categorie V (4WD) met  onbeperkt aantal km‘s, lokale belasting, max cover voertuigverzekering en uitgebreide  routebeschrijvingen.

 

EXCLUSIEF

 Vluchten, overige maaltijden, drankjes, brandstof voor de huurauto, persoonlijke uitgaven en  entreegelden.

 

OPMERKING

 Beste reistijd: april-september

Australië

Land, Reizen, Excursies