Home >  Reis details

7 DAAGSE REIS “ HET BESTE VAN CAMBODJA”

v.a. € -1
Reisdata en prijzen
Tijdens deze rondreis door Cambodja volgt u het spoor van het legendarische Khmerrijk dat in zijn hoogtijdagen niet alleen het huidige Cambodja, maar ook de Mekongdelta en het zuiden van Laos en Thailand omvatte. Dit rijk bestond van de negende tot de vijftiende eeuw en had zijn historische centrum in de Angkor regio. Daar woonden zo’n 1 miljoen mensen verspreid over 1.000 km2. Het gebied werd na de vijftiende eeuw vrijwel volledig verlaten en pas aan het einde van 19e eeuw opnieuw ontdekt. U bezoekt de vele cultuurschatten en maakt kennis met de vriendelijke en gastvrije Cambodjaanse bevolking.

REISSCHEMA

 1. 1 Phnom Penh.

  U gaat vandaag op eigen gelegenheid naar uw hotel in Phnom Penh. De tour vandaag neemt u mee naar de hoogtepunten van de hoofdstad van Cambodja. U bezoekt het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode met de levensgrote gouden Boeddha die met diamanten is bezet. Heel bijzonder is de vloer van de pagode, deze is bedekt met meer dan 5.000 zilveren platen, deze wegen samen ca.5.000 ton. Hierna staat er een bezoek aan het Nationale Museum op het programma. Hier vindt u schatten uit de Angkorperiode. Aansluitend bezoekt u de overdekte centrale markt.

 2. 2 Phnom Penh – excursie Takeo (ontbijt).

  Na het ontbijt vertrekt u naar het zuiden. U brengt een bezoek aan Tonle Bati, waar u de Ta Prohm tempel bezichtigt. Bij de tempelberg Phnom Chisor, met tempelruïnes uit de elfde eeuw heeft u een prachtig uitzicht over de rijstvelden. Hierna brengt u een bezoek aan het stadje Takeo, hier bezichtigt u het Angkor Borei Monument, dit is een van de zeldzame overblijfselen uit de tijd van het Funan koninkrijk. Als afsluiting van deze indrukwekkende dag bezoekt u nog de grotten van Phnom Da.

 3. 3 Phnom Penh – Kampong Cham – Kampong Thom (ontbijt).

  Langs de Mekong reist u naar Kampong Cham, een bruisend havenstadje aan de Mekong wat bekend staat om de fraaie koloniale gebouwen. Even buiten de stad is het tempelcomplex van Wat Nokor Bayon. Dit centrale heiligdom is uit de elfde eeuw en u vindt hier stupa’s, heilige tekens en pagodes. Uw reis gaat verder naar de bergen van Phnom Pros en Phnom Srey, wat staat voor berg van de man en berg van de vrouw. U heeft hier een adembenemend u vergezicht.

 4. 4 Kampong Thom - Siem Reap (ontbijt).

  Na een heerlijk ontbijt reist u naar de stad Sambor Prei Kuk. Deze stad ligt in het tropisch regenwoud verzonken. Sambor Prei Kuk was in de zesde tot achtste eeuw de hoofdstad van het Chenlarijk en stamt uit de pre-Angkortijd. U vindt hier ca.100 tempels en torens. U vervolgt uw reis naar een heilige berg  waar zich het klooster Wat Andri bevindt . Hierna gaat u naar Phnom Santuk, een kleurig en bijzonder heiligdom. Om dit heiligdom te bezoeken moet u een trap met 980 treden  beklimmen.

 5. 5 Siem Reap (ontbijt).

  Vandaag gaat u de unieke tempelcomplexen van Angkor Wat en Angkor Thom bezichtigen. De tempelbergen van Bayon en Baphuon staan ook op het programma samen met de Olifantenterrassen, de terrassen van de Leprakoning, de resten van het legendarische Phimeanakas en het toenmalig Koninklijke Paleis. U ervaart hier een prachtige zonsondergang met uitzicht over het landschap

Volledig reisschema

DATA EN PRIJZEN

7 DAAGSE REIS “ HET BESTE VAN CAMBODJA”
Data Type Prijs

INCLUSIEF

 6 overnachtingen in een kamer met bad of douche, alle genoemde transfers, excursies, alle  genoemde maaltijden, entreegelden en  informatiemateriaal. U reist met een Engelstalige  reisleiding.

 

EXCLUSIEF

Alle overige maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgavenen uw internationale vlucht.

 

 

 

Cambodja

Land, Reizen, Excursies