Home >  Reis details

HET BESTE VAN JAVA & BALI

v.a. € -1
Reisdata en prijzen

Het bruisende hart van Indonesië is het eiland Java dat drie keer zo groter is dan Nederland. Er wonen ongeveer 124 miljoen mensen. Het eiland is zeer rijk aan cultuur en natuur. Zo is er het Borobudur tempelcomplex, dit is het grootste boeddhistische heiligdom  ter wereld. Verder is er het Prambanan tempelcomplex dit is de grootste hindoetempel van Indonesië. U kunt hier genieten van de schitterende natuur met de tropische jungle en indrukwekkende vulkanen. Ook zijn er moderne steden te vinden.

REISSCHEMA

 1. 1 JAKARTA / BANDUNG (lunch).

  U wordt opgehaald van uw hotel. De reis gaat van Jakarta naar Bandung via de Jagorawi snelweg, onderweg maakt u een stop in Bogor om een bezoek te brengen aan de Botanische Tuin opgericht in 1817 waar duizenden tropische flora, waaronder exotische orchideeën te vinden zijn.We vervolgen onze weg via de Puncak pas met een fraai landschap van theeplantages en glooiende groene heuvels, de schilderachtige weg gaat verder naar Cianjur, we bereiken in de middag Bandung.

  2 overnachtingen: Jayakarta Bandung (Comfort) of Savoy Homann (Superior) of The Papandayan (First Class).

 2. 2 BANDUNG (ontbijt/lunch).

  Vandaag bent u een ​​volledige dag op excursie naar het noorden van Bandung waar u de smeulende Tangkuban Prahu krater (ook wel omgekeerde boot genoemd) en een natuurlijke warmwaterbron in Ciater zich bevinden, op de terugweg naar Bandung maken we een stop in Lembang om een bloemenmarkt bezoeken.

 3. 3 BANDUNG / JOGJAKARTA (ontbijt/lunch).

  Vandaag reist u trein naar Jogjakarta, onderweg kunt u genieten van het prachtige panorama van Parahyangan met rijstvelden en het weelderige platteland. In de middag arriveren we in Jogjakarta In de middag komen we in het hotel en hebben de rest van de dag is vrij op eigen vrij te besteden.

  3 overnachtingen: Puri Artha (Confort) of Ibis Styles Jogjakarta (Superior) of Royal Ambarrukmo (First Class).

 4. 4 BOROBUDUR & DORPSLEVEN (ontbijt/lunch).

  Na een vroeg ontbijt in het hotel, rijden we naar het grootste boeddhistische heiligdom in Borobudur. Deze majestueuze tempel werd gebouwd door Syailendra dynastie en is van de 8ste eeuw gedateerd. 3 kilometer verderop ligt de Mendut Temple met haar charmante Boeddha Sakyamuni standbeeld van 3 meter hoog. Aansluitend reist u naar een Candirejo dorp waar u de lokale manier van leven en haar lokale huisnijverheid kunt observeren.

 5. 5 CITY TOUR & Prambanan (ontbijt/lunch).

  In de ochtend krijgt u een rondleiding door de stad. U ziet het Sultan's Palace, Taman Sari (ruïnes van waterkasteel) en een levendige lokale markt Daarna gaan we naar de elegante hindoeïstische tempel van Prambanan, gebouwd 9de eeuw gewijd aan Hindoe Trinity (Brahma-Vishnu-Shiva). Het is één van de grootste Hindoeïstische tempelcomplexen van Zuidoost- Azië. In 1991 is het door de Unesco op de lijst van Werelderfgoederen geplaatst. De tempel met hoge en spitse bouwvormen is een typerend voor Hindoeïstische tempels. De hoofdtempel is 47 meter hoog met daaromheen een aantal lagere tempels.

Volledig reisschema

DATA EN PRIJZEN

HET BESTE VAN JAVA & BALI
Data Type Prijs

INCLUSIEF

Reis volgens programma, Engels / Nederlands sprekende gids, 7 nachten accommodatie met een dagelijks ontbijt, 6x lunch onderweg, 1x lunch-box, OW trein-tickets BDO-JOG (Executive Class met gereserveerde zitplaatsen), georganiseerde jeep bij Penanjakan, rit te paard bij  Bromo, Alle entreegelden en passende donaties volgens programma, Parkeer- en tolgelden.

 

toeslag

Domestic vliegtarieven SUB-DPS ca. € 104, luchthaven-belasting, Optionele-Tours, persoonlijke uitgaven, tips en fooien.

In het hoogseizoen tussen Kerstmis / Nieuwjaar geld er een toeslag.

 

OPMERKING

Tijdens de Hari Raya (Idul Fitri)  is het  niet mogelijk deze reis te maken.

Indonesië

Land, Reizen, Excursies