Home >  Reis details

Japan On Your Own

v.a. € 2090
Reisdata en prijzen

Deze individuele reis is gebaseerd op het openbaar vervoer van Japan. De basis hiervoor is de Japan Rail Pas. Met deze pas kunt u met alle treinen, metro’s en bussen van Japan Rail reizen. Japan is een land vol verrassingen en tegenstellingen. De moderne hoofdstad Tokio is een bruisende metropool, een mix van westerse en Japanse stijlen. Het zuidelijker gelegen Kyoto weet iedere bezoeker aan Japan te boeien. In deze oude keizerlijke hoofdstad zijn talloze, prachtige tempels, rustieke zen-tuinen en gezellige marktjes te bewonderen. Het bergachtige hoofdeiland Honshu wordt gedomineerd door de beroemde Mount Fuji, die 3776 meter boven het omliggende landschap uittorent. Symbool van het moderne Japan zijn de hypermoderne Shinkansen-treinen, die het landschap doorkruisen en een schril contrast vormen met de schilderachtige dorpjes en bezienswaardigheden van een land dat een rijke geschiedenis herbergt. De vriendelijke en behulpzame Japanners verwelkomen u graag in hun bijzondere ’Land van de Rijzende Zon’!

REISSCHEMA

 1. 1 Aankomst Tokio.

  Bij aankomst op de luchthaven van Tokio zijn er twee mogelijkheden: u reist u per openbaar vervoer naar uw hotel in Tokio, of u wordt opgewacht door onze lokale agent, deze overhandigt u het voucher voor de limousinebus en begeleidt u naar het opstappunt (optie). 4 overnachtingen in het Park Hotel Tokyoof (cat.a) of in het Shinjuku Washington Hotel (cat.b).

 2. 2 Tokio.

  Ontdek de grootste stad ter wereld op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een gids (optie). Bezoek de wolkenkrabbers van Shinjuku. Vanaf het uitkijkplatform van het hoogste stadhuis ter wereld heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Daarna bezichtigt u het Meiji heiligdom. Aansluitend mengt u zich onder de gelovigen in de Kannon Tempel. De weg in het tempelcomplex leidt door de drukke winkelstraat Nakamise Dori en door de Donderpoort met zijn 750 kilo zware lantaarn. Ervaar tijdens een rit met de metro hoe efficiënt het openbaar vervoer van Tokio is en ga naar de gerenommeerde winkelwijk Ginza. Voor de vroege vogels is de vismarkt Tsukiji een waar schouwspel. Tevens is het hier mogelijk om ’s avonds Sushi te gaan eten.

 3. 3 Tokio – Nikko.

  Vanuit Tokio kunt u een excursie maken naar Nikko, op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een gids (optioneel). Nikko ligt 150 km, ofwel twee uur per trein, ten noorden van Tokio en vormt het culturele hoogtepunt van uw reis. Te midden van het fraaie landschap van het Nikko National Park wandelt u door een uitgestrekt complex met tempels en heiligdommen (Unesco Werelderfgoed) in een bergachtige omgeving. U ziet de Rinnoji Tempel met de drie Boeddha’s en het rijk gedecoreerde mausoleum van de eerste Shogun van Japan, Tokugawa Ieyasu. De Toshogu Schrijn is zonder meer de belangrijkste bezienswaardigheid van Nikko.

 4. 4 Tokio

  Breng ’s ochtends een bezoek aan de Rikugien, een van de fraaiste tuinen van de hoofdstad. Maak ook een wandeling door het Ueno-park die u leidt naar de populairste plekjes in Tokio. In het centrum van het Ueno-park ligt het Nationale Museum van Japan, een van de belangrijkste musea ter wereld. In het museum is veel aandacht voor de verschillende aspecten van de Japanse cultuurgeschiedenis. ’s Avonds kunt u zich naar hartelust storten in het Japanse uitgaansleven in de wijken Roppongi en Shibuya.

 5. 5 Tokio–Kamakura–Fuji-Hakone

  U reist naar Kamakura, dat in 1200 de residentie was van het eerste Shogun hof. U bezoekt de Hasedera Tempel en de Grote Boeddha’s. Middags reist u verder naar het Fuji-Hakone Nationalpark. Hier kunt u per bus, boot en kabel (weersafhankelijk) naar de bergwereld van Hakone en Kawaguchiko in het Vijf Merengebied, dat bij helder weer een prachtig uitzicht biedt op de heilige berg Fuji-san. Overnachting in het Hakone Hotel (cat.a) of in het Hotel Resporpia Hakone (diner) (cat.b).

Volledig reisschema

DATA EN PRIJZEN

Japan On Your Own
Prijs per persoon vanaf € 2090 (min 2 pers)
voeg toe

INCLUSIEF

19 nachten accommodatie a. 3-4* b. 2-3*, en genoemde maaltijden.  

 

EXCLUSIEF

 Vliegreis, annuleringsverzekering, niet genoemde maaltijden, persoonlijke  uitgaven zoals drankjes en fooien, optionele excursies en Japan Rail Pas.

 

OPMERKING

 Hakone Free Pass. Met deze 2- of 3-daagse pas kunt op een voordelige manier Hakone en  omgeving ontdekken. De pas is geldig voor de kabelbaan, bus, trein, boot en geeft korting op  de entree van de vele bezienswaardigheden. De pas kunt u kopen in het Odawara station en  kost voor 2 dagen ca. € 35 (3900 Yen).

 

Opties zijn: meet & greet met transfers op dag 1 en 20 en dagexcursie Nikko met lunch op dag 3.

 

Japan

Land, Reizen, Excursies