Onze reizen naar Japan Advies nodig? Bel:
0517 430068

Onderweg

Zoekfilter

Bestemmingen
Landen
Thema's

15-Daagse reis Kyushu en Honshu, hoogtepunten van Japan

Deze reis is geschikt voor diegene die niet zoveel tijd hebben en een aantal belangrijke hoogtepunten van Japan willen zien en beleven. U begint in het westen van Japan op het eiland Kyushu. Kyushu is het eiland wat ten zuidwesten van het Japanse hoofdeiland is gelegen. U begint in Nagasaki, Fukuoka ligt in het noorden. […]

prijscategorie: €€
Meer informatie

21-Daagse reis Japan On Your Own

Deze individuele reis is gebaseerd op het openbaar vervoer van Japan. De basis hiervoor is de Japan Rail Pass. Met deze pas kunt u met bijna alle treinen, metro’s en bussen van Japan Rail reizen. Japan is een land vol verrassingen en tegenstellingen. U begint in Tokyo, de moderne hoofdstad Tokyo en reist o.a. naar Kyoto, de oude keizerlijke hoofdstad zijn talloze, prachtige tempels, rustieke zen-tuinen en gezellige marktjes te bewonderen. U verblijft in Hakone en Kanazawa. Maar ook een indrukwekkend bezoek aan Hiroshima mag niet ontbreken.

prijscategorie: €€
Meer informatie

9-Daagse groepsreis “De Gouden Route”

Deze reis is geschikt voor diegene die niet zoveel tijd hebben en alleen een aantal hoogtepunten van Japan willen zien en beleven. Deze reis is een georganiseerde groepsreis. Afhankelijk van het aantal deelnemers reist u in een bus, minibus of auto. Maar ook maakt u gebruikt van de bekende hogesnelheidstrein van Japan, de Shinkansen. U bezoekt o.a. Tokyo, Hakone, Kyoto en Hiroshima.

prijscategorie: €€
Meer informatie

Algemeen

   

Japan, het land van contrasten en verassingen

Japan is een indrukwekkend (vakantie) land dat ten oosten van Azië ligt en bestaat uit circa 6.800 eilanden. De meeste eilanden hebben weinig of geen bevolking. De grootste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. De hoofdstad en grootste stad van Japan is Tokyo. Met bijna 40 miljoen inwoners is het de op een na grootste metropool ter wereld. Het gehele land telt ca. 125 miljoen inwoners. Sinds 1868, iets meer dan een eeuw, is Tokyo de hoofdstad van Japan, maar dat is het niet altijd zo geweest want Kyoto heeft langer de heerschappij uitgeoefend over het land dan welke Japanse stad dan ook. Japan is een land met ongelofelijke contrasten. Japan heeft een zeer oude cultuur en traditie, samen met de religie van Japan staat dit in grote tegenstelling tot de grote technische industrie en de bruisende economie van dit land.

De snelste en vaak ook de goedkoopste manier om tijdens een vakantie rond te reizen is via het uitgebreide treinnetwerk met een Japan Rail Pass. Het openbaarvervoer is zeer goed geregeld in Japan. De meeste plaatsen en bezienswaardigheden bevinden zich op redelijke afstand van de stations. Japan is hierdoor ook uiterst geschikt om individueel te bezoeken.

Hokkaido

Hokkaido is één van de vier grote Japanse eilanden. Dit eiland is het meest noordelijk gelegen en heeft voor zijn formaat in verhouding weinig inwoners. Het eiland heeft een uitgestrekte wildernis, oerbossen, vulkanische meren met hotsprings en hoge bergtoppen. Ook de hoofdstad van het eiland, Sapporo, is de moeite waard te bezoeken. Vanuit Sapporo is het Shikotsu National Park gemakkelijk bereikbaar. De bijzondere kratermeren van dit nationale park trekken grote aantallen natuurliefhebbers. Een van de actiefste vulkanen van Japan, de Usu-vulkaan, waakt over het Toya-meer. Zuidelijker bevindt zich de stad Kushiro. Ten noorden van deze plaats ligt het Kushiro National Park. Dit is het grootste moeras van Japan en hier dansen de Japanse Kraanvogel.

Honshu

De grootste en belangrijkste steden van Japan bevinden zich allemaal op het eiland Honshu. Denk hierbij aan steden zoals Tokyo, Osaka, Kyoto en Hiroshima. Al deze steden zijn eigenlijk al een avontuur op zich en zijn geweldig om te bezoeken. Osaka is natuurlijk niet zo groot als de metropool Tokyo, maar er is ook veel te beleven. De stad is als het ware de bakermat van de Japanse cultuur en samenleving en is tegenwoordig ook op economisch en industrieel gebied erg belangrijk. Net zoals Tokyo en andere grote steden op Honshu, heeft ook deze stad een centrum met wolkenkrabbers en felle lichtreclames. Dankzij de centrale ligging is Osaka net als Kyoto een fijne uitvalsbasis voor vele bezienswaardigheden.

Het charmante stadje Takayama heeft een oud centrum met een leuke markt en eveneens een mooi kasteel. In het schilderachtige stadje Kanazawa kunt u de beroemde Kenrokuen-tuin bewonderen en de goed bewaard gebleven Samurai-huizen. Kyoto is een bijzonder veelzijdige en gezellige stad met veel bezienswaardigheden. Vanuit Kyoto kunt u interessante bestemmingen bezoeken. De naam Hiroshima is onlosmakelijk verbonden met de atoombomaanval die hier op 6 augustus 1945 werd uitgevoerd door de Amerikanen. Het Peace Memorial Park in Hiroshima is de plek waar uitgebreid stil wordt gestaan bij de tragedie, met ruimte voor verschillende monumenten en een museum.

Kyushu

Kyushu is het zuidelijkst gelegen hoofdeiland van Japan. Het is een bergachtig eiland met de grootste actieve vulkaan van Japan, de Aso (1.592 meter). Het eiland vormde de bakermat van de Japanse samenleving en heeft vele historische gebouwen, prachtige natuur en moderne steden. In de natuur van Kyushu kunt u onder andere wandelen en fietsen. In één van de vele leuke steden op het eiland kunt u cultuur opsnuiven, tempels bezoeken of winkelen. Het eiland biedt volop variatie: Nederlandse geschiedenis bij Nagasaki, talloze warmwaterbronnen rond Beppu en historische Samoerai-huizen. Fukuoka is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur en tevens de grootste stad van Kyushu. De stad heeft maar liefst 1,5 miljoen inwoners en heeft een typisch Japans centrum met veel hoogbouw en veel opvallende, felle lichtreclame.

Okinawa

Okinawa bestaat uit enkele honderden eilandjes, gelegen tussen het Japanse eiland Kyushu en Taiwan. Over een lengte van zo’n 1200 kilometer vindt u drie eilandgroepen: de Okinawa-eilanden, de Miyako-eilanden en de Yaeyama-eilanden. Hoewel de eilanden officieel onderdeel zijn van Japan, zijn er ook zeker verschillen te ontdekken. De eilandbewoners hebben een eigen dialect en eigen cultuur, en kennen een roerige geschiedenis en oorlogsverleden. De eilandengroep heeft een subtropisch klimaat en maken het daardoor een ideale vakantiebestemming voor zon, zee en strand.

De stranden van Okinawa worden tot de mooiste van Japan gerekend. Wit zand, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee zijn hier namelijk geen uitzondering. Okinawa staat ook bekend als een geweldige duik- en snorkelbestemming. U kunt er ook fantastisch zwemmen met zeeschildpadden, octopussen en mantaroggen. Het koraal is kleurrijk, redelijk onaangetast en er zwemmen veel zeer tropische vissen.

Op vakantie naar het land van de rijzende zon?

Wilt u op vakantie naar het schitterende Japan? Graag helpen wij u met het samenstellen van uw droomreis. Wij adviseren u graag over welke onderdelen u vooral niet moet vergeten om uw reis tot een onvergetelijke, unieke reis te maken! Op onze site geven wij als voorbeeld een 15-daagse reis en een 21-daagse reis. Maar ook een 9-daagse busreis behoort tot de mogelijkheden. Alle reizen worden op maat voor u samengesteld en kunnen naar wens worden aangepast.

Voor meer informatie over dit land, kijk ook eens op de site van Japan Travel.

Beste reistijd

Het klimaat van Japan is heel verschillend omdat het een groot oppervlakte beslaat. In het noorden zijn de winters koud met veel sneeuwval. De temperatuur kan tot -40 graden zakken. De zomers in het noorden zijn zacht, met temperaturen tot 20 graden. De zuidelijke eilanden zijn veel warmer met temperaturen van circa 30 graden in de zomer, en 15 graden in de winter.

De beste reistijd voor Japan is in maart, april, mei en begin juni. Tijdens deze periode heeft u de minste regen, de meeste zonuren en is de temperatuur niet te koud of te warm. Eind maart, begin april begint de lente en gaat de sakura (kersenbloesems) bloeien. Gaat u later in de zomer dan is het erg warm en vochtig.

September is ook wel één van de betere maanden om door Japan te reizen. De temperatuur is nog steeds zeer warm, maar de vochtigheid is een stuk minder dan in de maanden juli en augustus.

Reisdocumenten / Valuta

U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Japan. Het paspoort moet minimaal één lege visumpagina bevatten voor het stempel van de douane. Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Japan verblijft. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Tevens dient u in het bezit te zijn van een retour- of doorreisticket. Bij aankomst wordt een foto van het gezicht gemaakt. Daarnaast worden er vingerafdrukken van de 2 wijsvingers genomen.

In Japan wordt betaald met de Japanse Yen (JPY). De wisselkoers is ca. JPY 0.0080 (maart 2021).
Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden geaccepteerd bij automaten met het logo dat op de pinpas staat. ATM’s zijn tegenwoordig steeds meer te vinden op elke straathoek, in supermarkten zoals de 7-eleven en de lokale Japanse buurtsuper FamilyMart. Lang niet bij alle hotels, hostels, ryokans en andere faciliteiten kunt u betalen met de pinpas, dan is een creditcard zeker handig.

Gezondheid / Vaccinatie

Voor een bezoek aan Japan heeft u geen vaccinaties nodig. Neem altijd, 6 weken voor vertrek contact op met uw huisarts of met de GDD. De gezondheidszorg in Japan staat op een hoog niveau. In Japan kent men niet het systeem van huisartsen, men gaat naar het ziekenhuis en de specialist. Medische kosten zijn hoog, zorg voor een goede verzekering.

Het water uit de kraan is veilig te drinken.

Taal / Tijdsverschil / Telefoon-Internet

Japans is de officiële taal in Japan. Engels wordt doorgaans gesproken in de grote hotels en winkelcentra. Daarbuiten wordt er nauwelijks Engels gesproken. Taxichauffeurs en obers spreken meestal weinig Engels. Menukaarten en aanwijsborden zijn vaak alleen in het Japans. Een taalgidsje of Google Translate kan daarom handig zijn.

Tijdens onze zomertijd is het in Japan 7 uur later en in onze wintertijd is het in Japan 8 uur later.

Wilt u vanuit Nederland met Japan telefoneren, dan kiest u eerst +81 en dan het nummer zonder 0. Wilt u vanuit Japan naar Nederland bellen, dan kiest u eerst +31 en vervolgens het nummer zonder 0.

Tijdens uw reis kunt u gemakkelijk online blijven. De Pocket Wifi is een kleine draagbare router/hotspot. In feite is de Pocket Wifi eigenlijk een simkaart met een 4G netwerk gekoppeld aan een draagbare router met een flinke batterij. Hiermee bent u in (bijna) geheel Japan altijd verbonden met het Internet. Het huren van dit apparaatje is simpel en goedkoop!

Vervoer / Verkeer

De snelste en vaak ook de goedkoopste manier om rond te reizen in Japan is via het uitgebreide treinnetwerk met een Japan Rail Pass. Door het gehele land zijn er uitstekende verbindingen, met lokale treinen of met de supersnelle Shinkansen (bullet trains). Vertragingen zijn in Japan zeer zeldzaam. Alle belangrijke bezienswaardigheden zijn per trein te bereiken.

Wij kunnen deze voordelige Japan Rail Pass regelen voor u, deze pas kunt u alleen buiten Japan kopen. Ze zijn geldig voor 7, 14 of 21 dagen, 1ste of 2e klas. De Pass geeft toegang tot alle treinen van de Japan Railways maatschappij (JR) en door heel Japan (buiten bepaalde hogesnelheidstreinen Shinkansen). Het Japanse spoorwegnetwerk bestaat uit meer dan 20.000 km. Behalve de nationale Japan Rail Pass, bestaan er ook regionale passen die slechts geldig zijn in een bepaald gebied.

U kunt in bepaalde regio’s de trein ook heel combineren  met autohuur. In Japan moet u aan de linkerkant van de weg rijden. De wegen in Japan zijn smal maar goed onderhouden. De meeste Japanse navigatiesystemen zijn nu nog in het Japans. Het huren van een auto rondom de grote steden raden wij af. Voor het huren van een auto dient u in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs.

Alles was prima geregeld!

Fly In Safari Botswana:

Alles was prima geregeld! Goede lokale gidsen en de transfers waren ook OK. De reis was goed gedoseerd en de prijs/kwaliteit klopt precies. Om enkele hoogtepunten te noemen: de rust in de Okavango Delta, verblijf in de luxe tenten en de tussentijdse vluchten.

De heer en mevrouw Kuper Zeeland
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.