Onze reizen naar Zanzibar Advies nodig? Bel:
0517 432060

Onderweg

Zoekfilter

Bestemmingen
Landen
Thema's
Prijzen

Spice Island Hotel & Resort

Spice Island Hotel & Resort ligt aan de zuidoostkust van Zanzibar, in het dorp Jambiani. Het restaurant van Spice Island Hotel & Resort serveert lokale en internationale gerechten. U kunt genieten van een glas wijn of een cocktail in de bar op de steiger. Het hotel biedt een uitstekende variëteit aan recreatieve faciliteiten, inclusief snorkelen, privéstrand, zwembad (buiten), duiken, vissen.

vanaf: € 90
Meer informatie

TUI Blue Bahari Zanzibar

TUI Blue Bahari Zanzibar is een luxe all inclusive resort aan het strand van Kiwengwa, aan de noordoostkust van Zanzibar. Het resort ligt te midden van exotische tuinen aan het strand van Pwani Machangani en heeft uitzicht op de Indische Oceaan. Er zijn diverse restaurants en 3 zwembaden.

vanaf: € 181
Meer informatie

Algemeen

                

Zanzibar, een specerijeneiland en tropisch strandparadijs

Zanzibar is een eiland voor de oostkust van Afrika dat behoort tot een eilandengroep van Tanzania. Het bestaat uit drie belangrijke eilanden, Unguja of Zanzibar Island, Pemba en Mafia, en een groot aantal kleinere eilanden. De eilanden worden soms de Specerijeneilanden genoemd, hoewel die term ook vaak wordt gebruikt voor de Molukken. Op Zanzibar vindt u schitterende stranden en voor de kust liggen kleurrijke koraalriffen. Hier kunt u eindeloos snorkelen. Zanzibar is ook één van de mooiste duikstreken van de Indische Oceaan. Op Mafia eiland vindt u tussen november en februari walvishaaien. Tijdens de zomermaanden heeft u bij Zanzibar ook een goede kans op het spotten van bultrug walvissen en kunt u het hele jaar door op zoek naar tuimelaar dolfijnen. Maar zeilen op een traditionele Dhow behoort ook tot de mogelijkheden.

Aan cultuur ontbreekt het ook niet, vooral een bezoek aan de hoofdstad Stonetown is aan te raden. Stone Town is de oude hoofdstad van Zanzibar met een interessante markt en kronkelige straatjes. Het oude centrum bestaat uit een doolhof van smalle straatjes met huizen, winkels en bazaars en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zijn ook een aantal kleine musea. Het paleis van de Sultan en Beit-el-Ajaib aan de waterkant zijn interessant. Bekijk tevens de oude slavenmarkt, wat nu de plaats is waar de Kerk van de Anglicaanse Kathedraal van Christus staat. Op Zanzibar zijn de bewoners overwegend islamitisch. Op openbare plaatsen moeten toeristen hun lichaam van schouders tot knieën bedekken. Handhavers kunnen overtredingen uitdelen voor een ongepast uiterlijk. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan een boete van $ 700 worden opgelegd.

Zanzibar staat ook wel bekend als ‘kruideneiland’. Nadat de slavenhandel werd afgeschaft in het begin van de 20e eeuw werden kruiden het belangrijkste handelswaar van Zanzibar. Het is een van de grootste producenten van kruidnagels, en de economie was dan ook lange tijd bijna volledig afhankelijk van de kruidnagelproductie. Verspreid over het eiland komt u dan ook overal zogenoemde Spicefarms tegen en hangt er overal een heerlijke kruidige lucht. Op Zanzibar proeft u een beetje Afrika, een beetje Perzië en een beetje Arabië.

Op vakantie naar Zanzibar

Wilt u op vakantie naar de prachtige Zanzibar? Wij helpen u met het samenstellen van uw droomreis. Zanzibar staat bekend als het vakantieparadijs van Tanzania. U kunt hier een heerlijke ontspannen in een van de prachtige resorts en hotels. Maar niet alleen het strand is aantrekkelijk, er is veel te doen op dit specerijeneiland. Wij adviseren u graag over welke onderdelen u vooral niet moet vergeten om uw reis tot een onvergetelijke, unieke reis te maken! Kijk ook eens op onze site bij Tanzania en Kenia voor een geweldige safari reis. Wij kunnen deze reis dan voor u op maat verlengen met een heerlijk verblijf op het prachtige Zanzibar.

Voor meer eilandinformatie, kijk ook eens op de site van Discover Zanzibar.

Beste reistijd

Zanzibar is een eiland, niet ver van de evenaar en heeft daarom een typisch tropisch klimaat met het hele jaar door warm weer. De luchtvochtigheid is ook groot – tussen 75% en 80% -maar door de verkoelende zeewind is het meestal heel goed uit te houden. Het wordt voor een groot deel bepaald door de invloeden van de Indische Oceaan, zoals de moessons met zijn droge en natte seizoenen. Pemba eiland is meestal wat koeler en daar valt ook iets meer regen. Er zijn twee regenseizoenen, een korte en een lange. Het lange regenseizoen loopt doorgaans van maart – mei, en zijn vooral in april en mei het zwaarst. Het korte regenseizoen is minder heftig en loopt van oktober – begin december.

Reisdocumenten/Valuta/Plastic tassen

Voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit is voor Tanzania/Zanzibar een paspoort vereist dat dat tenminste zes maanden geldig is. Tevens heeft u een visum nodig. Per 15 augustus 2019 wordt afgeraden om het visum ter plaatse nog aan te schaffen (om lange wachttijden bij de douane te voorkomen). U kunt het visum vooraf online aanschaffen via de Tanzaniaanse Immigratiedienst. Houdt u er rekening mee dat de aanvraag ongeveer 10-15 dagen in beslag neemt. De kosten bedragen USD 50 en dient u vooraf te voldoen.

Op Zanzibar betalen ze met de Tanzaniaanse Shillings (TZS). De Tanzaniaanse Shilling is onderverdeel in briefjes van 500, 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000 en er zijn munten met een waarde van 50, 100 en 200 shilling. Shillings zijn niet buiten Tanzania verkrijgbaar. Wij raden u daarom aan wat cash Euro’s of Dollars mee te nemen, welke u ter plaatse om kunt wisselen. Wissel geen grote bedragen om, er bestaat namelijk geen mogelijkheid om geld terug te wisselen. Met een pinpas en creditcard kunt u bij bijna alle banken terecht. Houdt u er wel rekening mee dat stroomstoringen aan de orde van de dag zijn en hierdoor geldopnames niet altijd mogelijk zijn. Neem daarom voldoende cash geld mee!

Het is reizigers niet toegestaan om plastic zakken mee te nemen naar Tanzania. Het ministerie in Tanzania heeft verklaard dat met ingang van 01 juni 2019 er een verbod geldt op plastic zakken. U mag geen plastic zakken meenemen en/of gebruiken. Er zal aan de grens en op het vliegveld worden gecontroleerd. Neem voor de (vuile) was een linnen of katoenen zak mee. Kleine plastic zakjes (zogenaamde Ziploc Bags) die u gebruikt in de toilettas tegen het lekken, zijn geen probleem. Men gaat er van uit dat u die ook weer mee terugneemt. Er kunnen stevige boetes worden uitgedeeld.

Gezondheid

Het is niet aan te raden om water uit de kraan te drinken. Mineraalwater kunt u kopen in de winkel. Let er wel op dat de flessen verzegeld zijn. Kijkt u ook uit met schelpdieren, rauwe groente, ijsblokjes en ongekookte melk.

Zanzibar ligt vlakbij  de evenaar, dus de zon staat hier erg hoog. De zon is zeer krachtig en u dient zich altijd met een hoge beschermingsfactor in te smeren. Gaat u snorkelen, draag dan een oud t-shirt.

Taal/Tijdverschil/Telefoon

Swahili en Engels zijn in Zanzibar/Tanzania de officiële talen, met Engels als de belangrijkste handelstaal. In de toeristische gebieden wordt over het algemeen prima Engels gesproken. Het Swahili wordt vooral in Oost-Afrika gesproken door circa 50 miljoen mensen in Tanzania, Kenia, Uganda, Congo en Rwanda. Het Swahili is een mengtaal van oorspronkelijke bantoetalen, sterk beïnvloed door het Arabisch, Portugees en Hindi. Het Swahili was vroeger een lingua franca of gemeenschappelijke handelstaal. Het woord Swahili is afkomstig van het Arabische ‘sawa hili’, dat ‘van de kust’ betekent.

In Tanzania is het 1 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het verschil 2 uur.

Indien u een simlockvrij telefoontoestel heeft kunt u ter plekke een prepaid simkaart kopen waarmee u gebruik kunt maken van mobiel internet. Met een internetkaart bent u niet afhankelijk van wifi. Deze zijn verkrijgbaar op veel plaatsen verkrijgbaar, in ieder geval bij de belwinkels van Vodacom, Airtel, Smile en Tigo. Informeer welke provider het beste bereik heeft voor de plaatsen die u gaat bezoeken. De meeste hotels op Zanzibar beschikken over WiFi. Soms heeft u alleen in de lobby een goede verbinding. Houd er wel rekening mee dat de verbinding vaak minder is dan u gewend bent.

Het was een onvergetelijke reis!

Privé rondreis Madagascar:

Het was een onvergetelijke reis! We hadden een super gids en een hele fijne chauffeur. Over de accommodaties waren we zeer tevreden, Le Grenat vonden we het minst. Tsara camp was helemaal geweldig. Bij Ifaty hebben we een boottocht gemaakt met een motorboot en diverse walvissen gezien. Madagascar is echt een prachtig land, schitterende natuur en hele vriendelijke mensen! Bedankt voor het regelen van deze prachtige reis.

Familie Schotman Maasdam
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.