Home >  Hawaii

Over Hawaii

De eilanden van Hawaï zijn door de prachtige natuur en het zeer aangename klimaat een ideale vakantiebestemming die het gehele jaar door kan worden bezocht. De moderne infrastructuur, de hotels en resorts in alle prijsklassen  maakt  Hawaï tot een echt vakantie paradijs!  De eilanden worden verbonden door een aantal binnenlandse luchtvaartmaatschappijen die diverse vluchten per dag tussen de diverse eilanden uitvoeren. We hebben een aantal handige reismodules voor u samen gesteld. Door deze te combineren kunt u gemakkelijk uw reisprogramma zelf samen stellen.  

We hebben ook een aantal speciale arrangementen gemaakt: zoals golfarrangementen, trouwen op Hawaï,  fly drives en  Spa arrangementen.  De vliegreis naar Hawaï is lang. Een van de snelste verbindingen is de vlucht met de KLM, waarmee we een prime contract hebben! De reis duurt een kleine 20 uur, inclusief overstappen. U vliegt meestal  via Los Angels, San Francisco of  Seatlle naar Honolulu op Ohau. Het is wellicht een idee om de reis te onderbreken aan de westkust van de VS. 
De eilanden liggen midden in de Stille Oceaan tussen Japan en de westkust van de Verenigde Staten. Hawaï is een archipel van honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekt over een gebied dat groter is dan Europa.  Hawaï bestaat uit  honderden eilanden, waarvan u er zes kunt bezoeken: 

  • Hawaï (ook wel het Big Island genoemd) met vulkanen, kraters, lavastromen, cattle-ranches en rijstvelden
  • Oahu met het wereldberoemde Waikiki Beach, Pearl Harbor, de ananas plantages van Dole, Hawaiiaanse cultuur in het Bishop Museum en het Polynesian Cultural Centre 
  • Maui, wilde orchideeën en walvissen
  • Molokai, Hawaiiaanse traditie en folklore en steile zeekliffen 
  • Kauai, jungle, spectaculaire canyon’s  en steile zeekliffen 
  • Lanai.

Ieder eiland heeft wel iets bijzonders  te bieden, daarom raden wij aan om de eilanden te combineren, zodat u de archipel in al haar facetten ontdekt.
De van oorsprong vulkanische eilanden van Hawaï rijzen hoog uit boven de grootste oceaan ter wereld. In het midden van de Pacific gelegen, vormen de eilanden de meest afgelegen plaats ter wereld. De eilanden zijn weelderig begroeid en doorsneden met spectaculaire kloven en valleien. U vindt prachtige stranden, kilometerhoge kliffen en een gevarieerd landschap: woestijn, grasland, moeras, regenwoud en vulkanisch hooggebergte. 
Door de geïsoleerde ligging is de flora en fauna uniek: 90% van de op Hawaï levende soorten komen nergens anders ter wereld voor. Bij de regenkant van de eilanden is het altijd groen en treft u een overvloed aan planten en bloemen. Aan de droge kant van de eilanden regent het zelden en groeien er minder planten. Op Hawaï leven een groot aantal zeldzame dieren, waaronder veel vogels en reptielen. In de wintermaanden zijn er  voor de kust tal van walvissen. De bekendste zijn de bultrug walvissen die u van december tot april kunt bewonderen.

Grote attracties van Hawaï zijn de vulkanen. Op Maui vindt u de grootste slapende vulkaan, de Haleakala. Op de Big Island ligt de meest actieve vulkaan ter wereld, de Kilauea. Hawaï (Big Island) is het jongste maar ook grootste eiland en groeit nog steeds. Ten oosten van Hawaï groeit een nieuw eiland, Loihi. Het toekomstige eiland ligt nu nog 1000 meter onder water, maar constante erupties brengen het dichter en dichter bij het wateroppervlak.    Hawaï kent tal van nationale parken. Er zijn diverse bezoekerscentra ingericht die veel informatie kunnen geven over de natuur en de vulkanische activiteit. Door de Park Rangers worden dia voorstellingen gegeven en samen met hen kunt u deelnemen aan wandelingen. Het Hawaï Volcanoes National Park op Big Island heeft meer dan 200 km wandelpaden. Het hart van dit park is de Kilauea Caldera, de krater waaruit nog steeds lava stoomt. Slechts enkele tientallen meters onder de oppervlakte kookt de lava.  Het landschap, binnen in de krater in het Haleakala National Park op Maui, doet denken aan dat van de maan. NASA heeft hier al haar ruimtewagens getest. Het is echter niet alleen de ruigheid, maar vooral de schitterende kleuren van het landschap die bezoekers uit de hele wereld aantrekken. De krater ligt 3000 meter boven zeeniveau. Bijzonder mooi is de krater bij zonsopkomst. Vroeger was Haleakala een spiritueel centrum voor de Hawaiaanse Kahuna  (priesters) 

Hawaii

ACCOMMODATIES Hawaii

HOTELS, LODGES EN GUESTHOUSES

Alle accommodaties