Home >  Bestemmingen >  Afrika >  Kenia

Over Kenia

De vele natuurparken van Kenia bieden een enorme diversiteit aan landschappen en herbergen een ongekende hoeveelheid dieren. De Masai Mara staat garant voor weergaloze safari’s op de uitgestrekte vlaktes. Dit gebied staat ook bekend om het fenomeen van de migratie, waarbij miljoenen zebra’s en wildebeesten de Mara Rivier oversteken. Tijdens uw safari in het wildrijke Amboseli N.P. kunt u genieten van de mooie uitzichten op de Kilimanjaro, een paradijs voor fotografen. Het Aberdares N.P. heeft een tropisch regenwoud.

Het Samburu N.P. is gelegen ten noorden van de evenaar en biedt weer een totaal ander landschap en herbergt andere diersoorten dan in de zuidelijke parken. Ook het merengebied met het Lake Nakuru N.P. en Lake Naivaska N.P. mogen tijdens uw safari niet ontbreken. Kenia is tevens het thuis van de intrigerende Masai stam. Maak tijdens uw safari kennis met deze bijzondere cultuur. U kunt uw safari uitstekend afsluiten met een verblijf de prachtige witte zandstranden aan de kust.Kenia is een land in Afrika dat grenst aan Ethiopië, Somalië, Tanzania, Oeganda en Soedan. U kunt uw reis uitstekend combineren met een safari door Tanzania, een strandverlenging op Zanzibar of een bezoek aan de gorilla’s in Oeganda of Rwanda.Geniet van dit veelzijdige en topografisch diverse land tijdens een onvergetelijke per fly in, in een groep of tijdens een op maat samengestelde reis onder leiding van uw privé gids/chauffeur!

Beste reistijd
Kenia kan het hele jaar bezocht worden, maar de maanden april en mei worden afgeraden in verband met de regentijd. De beste maanden om naar Kenia te reizen zijn juni tot en met september en januari tot en met maart. Omdat Kenia een tropisch klimaat heeft liggen de temperaturen het hele jaar tussen de 20 en 30 graden. In de hoger gelegen gebieden liggen de temperaturen gemiddeld 10 graden lager. 

Reisdocumenten
U heeft een paspoort nodig dat nog  minimaal 6 maanden geldig moet zijn (met minimaal 2 lege pagina´s) op de dag van terugkomst in Nederland. Daarnaast heeft u ook een visum nodig. Dit visum kunt u online aanvragen. De nieuwe website heeft een kopje dat alleen van toepassing is voor visumaanvragen. De link naar deze site is http://evisa.go.ke.
Indien dit problemen geeft kunt u contact opnemen met de Ambassade van Kenia in Den Haag:

Ambassade van Kenya
Nieuwe Parklaan 21
2597 LA  DEN HAAG
Tel: (070) 350 4215
Fax: (070) 355 3594
Openingstijden op werkdagen
van 09.00-13.00 uur en van 14.00-16.00 uur.

Voor het aanvragen van een visum heeft u, naast uw paspoort (met voldoende lege pagina´s) een recente pasfoto nodig. Het visum is 90 dagen geldig vanaf de datum van goedkeuring en niet vanaf de datum van aankomst in Kenia.

Snelheid van goedkeuring
De aanvragen worden nu binnen 24 uur goedgekeurd. Er wordt alles aan gedaan om zo snel mogelijk real-time goedkeuring te kunnen geven om tegemoet te komen aan ‘last-minute’ reizigers en ‘charter operations’ die snelle goedkeuring vereisen.   

Foto’s visum
De moeilijkheid om de vereiste foto’s te uploaden wordt erkend als een probleem. Het systeem accepteert nu foto’s die genomen zijn met en geüpload worden door een mobiele telefoon.    

Betaling visum

Op dit moment accepteert het e-visa systeem alleen debit (bankpas met PIN) of pre-paid cards. Creditcards worden NIET geaccepteerd. Deze zaak is nog onder beraad, maar op dit moment moet een debitcard worden gebruikt.

Belangrijke informatie
Voor reizigers die Kenia twee maal binnen komen van buiten Oost Afrika, komt er de mogelijkheid een ‘double entry’ (niet het ‘multiple’ visum) aan te vragen via de e-visa website.. Deze mogelijkheid is er nu nog niet.
Reizigers die Kenia voor een tweede keer binnen komen vanuit Oost Afrika, bijvoorbeeld mensen die binnen Kenia reizen, daarna naar Tanzania gaan en dan weer terug naar Kenia voor hun terugvlucht, hoeven alleen een ‘single entree’ visum aan te vragen. Zoals altijd het geval was, mogen reizigers Kenia verlaten om naar andere landen binnen de Oost Afrikaanse Gemeenschap te reizen (Tanzania met Zanzibar, Rwanda en Oeganda) en terug te keren op hetzelfde ‘single entree’ visum. U dient nog wel aparte visa voor deze andere landen aan te vragen, behalve als u een ‘East Africa’ visa verkrijgt. Voor dit visum kunt u alleen bij aankomst een aanvraag indienen.

Gezondheid / Vaccinaties
In de grote steden is er een medische voorziening, maar in de afgelegen safari lodges vaak niet. Er zijn geen verplichte inentingen voor een reis naar Kenia, tenzij u uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt (o.a. Tanzania & Zambia). Dan dient u een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts te kunnen overleggen. Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts. Vaak wordt een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen en is het slikken van anti-malariatabletten raadzaam.In uw reisapotheek mag muggenmelk met DEET niet ontbreken. Draag tijdens zonsondergang en –opgang bij voorkeur kledingstukken met lange pijpen en mouwen. 

Taal
Engels en Swahili zijn de officiële talen in Kenia. Daarnaast wordt er diverse inheemse talen gesproken.

Accommodaties 
Tijdens de safari’s kunt u kiezen uit lodges en tented camps van eenvoudig tot luxe. Tevens bieden wij kampeerrondreizen in groepsverband. Aan de kust vindt u luxueuze strandresorts en kleinschalige guesthouses of boutique hotels.

Verkeer 
In Kenia rijdt het verkeer links. Wij raden het af om zelf te rijden in Kenia.

Valuta
De munteenheid van Kenia is de Keniaanse shilling (KES). In- en uitvoer van de lokale valuta is verboden.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Kenia 1 uur later dan in Nederland en tijdens onze wintertijd is het in Kenia 2 uur later.

ACCOMMODATIES

HOTELS, LODGES EN GUESTHOUSES

Alle accommodaties