Home >  Bestemmingen >  Droomeilanden >  La Reunion

Over La Reunion

La Réunion is een eiland en overzees departement van Frankrijk, gelegen in de Indische Oceaan (Afrika). De hoofdstad van Réunion is Saint-Denis. La Réunion ligt op ca. 45 minuten vliegafstand van Mauritius. La Réunion is een geweldige bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een actieve vakantie en avontuurlijk zijn ingesteld. Het is een relatief klein eiland, maar heeft zeer veel te bieden. Een overweldigende vegetatie met onder andere prachtige orchideeën, hoge bergen, diepe valleien prachtige watervallen, zijn de ingrediënten die het eiland zo bijzonder maken.

Een trekpleister op het eiland is de zeer actieve vulkaan Piton des Neiges met een hoogte van 3.069 meter. Vooral te voet zal de adembenemende omgeving een onvergetelijke indruk op u maken!Een autotour in combinatie met een aantal prachtige wandelingen en als hoogtepunt een geweldige helikoptervlucht over het eiland, staan garant voor een absolute droomreis. U kunt uw avontuurlijke reis afsluiten met een heerlijk strandverblijf op La Réunion (omgeving St. Gilles). Maar La Réunion is ook uitstekend te combineren met Mauritius. Zo geniet u niet alleen van de prachtige natuur van La Réunion, maar ook van een heerlijke strandvakantie aan één van de mooiste stranden van de Indische Oceaan!

Beste reistijd
La Réunion ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen omgekeerd zijn aan die van Europa. La Réunion kan het hele jaar door goed bezocht worden. De beste maanden om te reizen naar La Réunion zijn van mei tot november. Dit zijn de droge maanden, de meeste regen valt in de maanden december tot april
Reisdocumenten Voor een reis naar La Réunion dient u in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs (departement van Frankrijk). Combineert u uw reis met bijvoorbeeld Mauritius, dan dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na terugkomst in Nederland (en minimaal 2 lege pagina´s te hebben). Kinderen hebben een eigen paspoort nodig (bijschrijvingen in het paspoort van de ouders zijn niet meer rechtsgeldig) en moeten vanaf juni 2015 een officiële geboorteakte kunnen overleggen. Indien u als ouder reist met uw kind zonder aanwezigheid van de andere ouder, heeft u een Engelstalige verklaring van instemming, contactgegevens en een kopie van het paspoort van de afwezige ouder nodig.

Gezondheid/vaccinatie
La Réunion heeft een goede gezondheidszorg. Kraanwater kunt drinken, maar mineraalwater wordt aanbevolen. Er zijn geen verplichte inentingen voor een reis naar La Réunion, tenzij u uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt (o.a. Kenia & Zambia). Dan dient u een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts te kunnen overleggen. Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts voor eventuele inentingen. 

Taal
Frans is de officiële taal op Réunion. De meest gesproken talen op Réunion zijn Creools-Frans, Tamil, Comorees en Plateaumalagasi.

Accommodaties
De accommodaties op La Réunion zijn veelal kleinschalige, eenvoudige guesthouses en hotels. De maaltijden zijn van een goede kwaliteit en door de persoonlijke en gastvrije service voelt u zich snel thuis. In de omgeving van de badplaats St Gilles les Bains vindt u meer luxueuze resorts en ook elders op het eiland komen er steeds meer luxere hotels. Tijdens de wandeltochten kunt u overnachten in eenvoudige berghutten op unieke locaties.

Verkeer
Op La Réunion rijdt men rechts. Het wegennet is uitstekend, waardoor het gemakkelijk is om het eiland per huurauto te ontdekken. Door de steile weggetjes en scherpe bochten is enige rij-ervaring wel vereist.

Valuta
De munteenheid van La Réunion is de Euro.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het op La Réunion 2 uur later en tijdens onze wintertijd is het op La Réunion 3 uur later.

ACCOMMODATIES

HOTELS, LODGES EN GUESTHOUSES

Alle accommodaties