Home >  Bestemmingen >  Droomeilanden >  Mauritius

Over Mauritius

Mauritius is een droombestemming. Het is een groot, groen tropisch eiland met witte zandstranden, veel luxueuze resorts, een gastvrije bevolking en culturele bezienswaardigheden, meegebracht door de oorspronkelijke, kleurrijke bevolking. U kunt hier heerlijk zwemmen in een helblauwe zee. Door de omliggende koraalbanken, die als golfbreker dienen, is de zee rustig. Voor duikers is het een paradijs; men kan duiken naar o.a. scheepswrakken, grotten en koraalriffen. Er komen hier veel vissoorten voor o.a. haaien, barracuda’s, walvissen, dolfijnen en schildpadden.

Niet alleen onderwater maar ook aan de kustlijn zijn er vele mogelijkheden, zoals windsurfen, zeilen, waterskiën, snorkelen en paragliden.Mauritius is het land waar vroeger de Dodo (loopvogel) leefde. U vindt op het eiland uitstekende hotels, waarvan enkele tot de mooiste van de wereld behoren. Het eiland heeft tevens een aantal schitterend aangelegde golfbanen. Verder heeft Mauritius een voortreffelijke keuken met zeer gevarieerde exotische gerechten. Verder biedt Mauritius diverse excursiemogelijkheden: een boottocht naar het eilandje Ile aux Cerfs, wandelen in het Macchabee Nature Reserve, een bezoek brengen aan het kleurrijke Hindu bedevaartsoord Grand Bassin, Chamarel met de 7 kleuren aarde, het Casela vogelpark of de botanische tuin van Pamplemousses. U kunt uitstekend winkelen in de hoofdstad Port Louis en Curepipe.Voor een trouwlocatie en huwelijksreis is Mauritius de ultieme bestemming!

Beste reistijd
Mauritius ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen omgekeerd zijn aan die van Europa. Mauritius kan het hele jaar door goed bezocht worden. De ‘koele’ maanden zijn van mei tot september, in deze periode kan er aan de oostkust veel wind zijn. Cyclonen kunnen voorkomen in januari tot en met maart. 

Reisdocumenten 
Voor een reis naar Mauritius van maximaal 6 maanden dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is (en minimaal 2 lege pagina´s heeft). Kinderen hebben een eigen paspoort nodig (bijschrijvingen in het paspoort van de ouders zijn niet meer rechtsgeldig) en moeten vanaf juni 2015 een officiële geboorteakte kunnen overleggen. Indien u als ouder reist met uw kind zonder aanwezigheid van de andere ouder, heeft u een Engelstalige verklaring van instemming, contactgegevens en een kopie van het paspoort van de afwezige ouder nodig. 

Gezondheid/vaccinatie
Mauritius heeft een goede gezondheidszorg. Er zijn staatsziekenhuizen in de grote steden. Ook zijn er diverse privé klinieken, maar behandelingen dienen hier contant te worden afgerekend. Verder heeft bijna elk hotel wel een arts. Er zijn geen verplichte inentingen voor een reis naar Mauritius, tenzij u uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt (o.a. Kenia & Zambia). Dan dient u een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts te kunnen overleggen. Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts voor eventuele inentingen. 

Taal
Engels is op Mauritius de officiële taal. Verder wordt er Creools, Frans en Aziatische- en Indiase dialecten gesproken. 

Accommodaties
Mauritius heeft een uitstekend hotel aanbod, veel prachtige resorts in verschillende prijsklassen direct gelegen aan het zandstrand, met meerdere restaurants en vele (water)sportfaciliteiten. Diverse resorts bieden een All Inclusive concept en aantrekkelijke kortingen voor huwelijksreizen of langverblijf. Verder zijn er golfresorts, wellness resorts en tevens enkele kleinschalige boutique hotels. 

Verkeer
Op Mauritius rijdt men links. Het wegennet is prima, waardoor het gemakkelijk is om het eiland per huurauto te ontdekken. Echter missen er weleens verkeersborden. Bestuurders dienen voor het huren van een auto in het bezit te zijn van een geldig nationaal én internationaal rijbewijs en een creditcard. Een internationaal rijbewijs kunt u kopen bij de ANWB (u dient uw Nederlandse rijbewijs en recente pasfoto mee te nemen). 

Valuta
De munteenheid van Mauritius is de Rupee (MUR). 1 MUR = ca. € 0,02 (stand januari 2015).

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het op Mauritius 2 uur later en tijdens onze wintertijd is het op Mauritius 3 uur later.

Trouwen
trouwen op het exotische Mauritius geeft aan de mooiste dag van leven een heel speciale dimensie. In de uitstekende hotels wordt u als bruidspaar extra verwend. Veel hotels bieden leuke attenties en kortingen. Uniek Afrika kan niet alleen uw huwelijksreis, huwelijksplechtigheid- en formaliteiten regelen, maar ook de reis voor meereizende familieleden/vrienden kan door ons worden verzorgd. En de huwelijksdag kan geheel naar wens worden samengesteld, met bijvoorbeeld een bruidstaart, bloemen, corsages, muzikanten, kapper, fotograaf etc. De plaatselijke huwelijk coördinator zal ervoor zorgdragen dat de feestelijke dag tot in de puntjes voor u wordt geregeld.