Home >  Bestemmingen >  Afrika >  Namibië

Over Namibië

Steeds meer mensen ontdekken Namibië in zuidelijk Afrika als fascinerende reisbestemming. Namibië biedt zijn bezoekers namelijk een contrastrijke wereld: grandioze landschappen, veel dieren- en plantensoorten, opwindende outdoor activiteiten en een bijzondere mengelmoes van Afrikaanse en Europese invloeden.

Namibië staat vooral bekend om zijn prachtige natuur, eindeloze vergezichten en leegte. De vele pasteltinten van het landschap en de spectaculaire zonsondergangen zijn onvergetelijk! U vindt hier de unieke Namib Woestijn, de oudste woestijn ter wereld, met zijn weergaloze duinenlandschap. Verder kent het land rotsformaties, de indrukwekkende Fish River Canyon en het wereldberoemde Etosha National Park, waar u veel diersoorten in het wild kunt ontdekken, zoals olifanten, bergzebra’s, de zwarte neushoorn, leeuwen en antilopen. Namibië heeft een lange kustrook met zandstrand, maar het land staat niet bekend als strandbestemming. Swakopmund is een heerlijke kustplaats en vanuit het nabijgelegen Walvisbaai kunt u een prachtige boottocht maken en de vele dolfijnen, zeehonden, flamingo’s en pelikanen observeren. De gastvrije bevolking is kleurrijk en kent een grote verscheidenheid, waaronder Bosjesmannen, blanken, Himba’s, Herero’s en Ovambo’s.Namibië is sinds 1990 onafhankelijk van Zuid-Afrika. De hoofdstad van Namibië is Windhoek. Namibië grenst aan Angola, Botswana, Zambia en Zuid-Afrika. U kunt uw reis uitstekend combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Botswana of de Victoria Watervallen.Laat u betoveren door dit land vol contrasten!

Beste reistijd
Namibië is een vakantiebestemming, die u probleemloos het hele jaar door kunt bezoeken. Namibië ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen omgekeerd zijn aan die van Europa. Van december tot en met maart is het regenseizoen en in deze zomermaanden kan de temperatuur in het binnenland behoorlijk oplopen. Van eind maart tot en met november is het aangenaam vertoeven in Namibië. 

Reisdocumenten
Voor een reis naar Namibië van maximaal 3 maanden dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is (en minimaal 2 lege pagina´s heeft). Kinderen hebben een eigen paspoort nodig (bijschrijvingen in het paspoort van de ouders zijn niet meer rechtsgeldig) en moeten vanaf juni 2015 een officiële geboorteakte kunnen overleggen. Indien u als ouder reist met uw kind zonder aanwezigheid van de andere ouder, heeft u een Engelstalige verklaring van instemming, contactgegevens en een kopie van het paspoort van de afwezige ouder nodig. 

Gezondheid/vaccinatie
De medische voorzieningen zijn in Namibië goed. U vindt overal EHBO posten en ziekenhuizen. Medische zorg dient altijd contant betaald te worden. Omdat het land dun bevolkt is dient u er rekening mee te houden, dat in sommige gebieden er niet altijd een ziekenhuis in de nabije omgeving zal zijn. Neem een reisapotheek mee met eerste hulp benodigdheden, zoals verband, pijnstillers en insectenspray. Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts. Er zijn geen verplichte inentingen, maar vaak wordt een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen en is het slikken van anti-malariatabletten raadzaam voor het noorden van Namibië en het Etosha N.P.

Taal
Engels is de officiële taal in Namibië. Daarnaast wordt er Afrikaans, Duits en talrijke inheemse talen gesproken. Namibië behoort met zijn slechts 2,2 miljoen inwoners tot het dunst bevolkte land van Afrika.
AccommodatieNamibië beschikt over diverse hotels, lodges, guestfarms en restcamps in de nationale parken. Tevens vindt u hier diverse campingplaatsen. In verband met de grote populariteit raden wij u aan om de restcamps/campings in de nationale parken in ieder geval tijdig voor vertrek vast te leggen. 

Verkeer 
In Namibië rijdt het verkeer links. De infrastructuur is goed. De belangrijkste hoofdwegen zijn geasfalteerd, de secundaire wegen zijn meestal van gravel, maar ook goed te berijden. Veel routes zijn per normale auto te bereizen, echter leent het land zich uitstekend voor een tour met een stoere 4x4 auto.Bestuurders dienen voor het huren van een auto/camper in Namibië in het bezit te zijn van een geldig nationaal én internationaal rijbewijs en een creditcard. Een internationaal rijbewijs kunt u kopen bij de ANWB (u dient uw Nederlandse rijbewijs en recente pasfoto mee te nemen). 

Valuta 
De munteenheid van Namibië is de Namibische Dollar (NAD) en heeft dezelfde waarde als de Zuid-Afrikaanse Rand. 1 NAD = ca. 0,075 (stand januari 2015).

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Namibië 1 uur vroeger, tijdens onze wintertijd is het in Namibië 1 uur later.