Home >  Bestemmingen >  Droomeilanden >  Seychellen

Over Seychellen

De Seychellen bestaan uit circa 115 eilanden. Stuk voor stuk zijn dit pareltjes in de Indische Oceaan. Uniek Afrika heeft voor u een selectie gemaakt uit de mooiste en interessantste eilanden, maar uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden. De Seychellen lenen zich uitstekend voor ‘island hopping’, zodat u de veelzijdigheid van de eilanden kunt ervaren. U vindt op de Seychellen niet alleen mooie stranden, maar ook zeldzame dier- en vogelsoorten en een tropische vegetatie met een rijkdom aan exotische planten en bloemen. Uniek zijn ook de vele vogelsoorten. Als u geïnteresseerd bent in vogels, dan zijn de eilanden Frégate, Bird, Cousin, Cousine en Aride bij uitstek geschikt.

De Seychellen staan ook bekend om hun schitterende grillige granietrotsen, die samen met de witte zandstranden en helderblauwe oceaan voor een onvergetelijk decor zorgen. Door de adembenemende onderwater wereld zijn de eilanden een paradijs voor duikers en snorkelaars. Een gastvrije bevolking, goede hotels en landschappelijke- en culturele bezienswaardigheden vormen de ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie! 

Beste reistijd
De Seychellen liggen nabij de evenaar en hebben een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 27 graden. De Seychellen kunnen het hele jaar door goed bezocht worden. Het hele jaar vallen er af en toe tropische regenbuien, vandaar ook de prachtige groene vegetatie. De noordwestmoesson zorgt voor warme vochtige lucht, terwijl de zuidoostpassaat relatief koele droge wind aanvoert. De maanden april/mei en september/oktober zijn zeer geschikt voor boottochten en duiken, aangezien de zee dan rustiger is.

Reisdocumenten 
Voor een reis naar de Seychellen dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is (en minimaal 2 lege pagina´s heeft). Bij aankomst op de luchthaven krijgt u een verblijfsvergunning voor 1 maand. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig (bijschrijvingen in het paspoort van de ouders zijn niet meer rechtsgeldig) en moeten vanaf juni 2015 een officiële geboorteakte kunnen overleggen. Indien u als ouder reist met uw kind zonder aanwezigheid van de andere ouder, heeft u een Engelstalige verklaring van instemming, contactgegevens en een kopie van het paspoort van de afwezige ouder nodig. 

Gezondheid/vaccinatie
Er zijn geen verplichte inentingen voor een reis naar de Seychellen, tenzij u uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt (o.a. Kenia & Zambia). Dan dient u een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts te kunnen overleggen. Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts voor eventuele inentingen. 

Taal
Engels, Frans en Creools zijn de officiële talen op de Seychellen. 
AccommodatiesSeychellen biedt een gevarieerd hotel aanbod. Zo zijn er kleinschalige, eenvoudige Guesthouses, selfcatering accommodaties, luxueuze hotels, prachtige eilandresorts en enkele grootschalige resorts met diverse restaurants en vele faciliteiten.  

Verkeer
Op de Seychellen rijdt men links. Het wegennet is prima, waardoor het gemakkelijk is om het eiland per huurauto te ontdekken. Echter zijn de kleinere eilanden ideaal om per fiets te verkennen. Bestuurders dienen voor het huren van een auto in het bezit te zijn van een geldig nationaal én internationaal rijbewijs en een creditcard. Een internationaal rijbewijs kunt u kopen bij de ANWB (u dient uw Nederlandse rijbewijs en recente pasfoto mee te nemen). 

Valuta
De munteenheid van de Seychellen is de Rupee (SCR). 1 SCR = ca. € 0,06 (stand januari 2015).
TijdsverschilTijdens onze zomertijd is het op de Seychellen 2 uur later en tijdens onze wintertijd is het op de Seychellen 3 uur later.

Trouwen
Wat is er romantischer dan elkaar het ja-woord te geven in het mooiste decor ter wereld? Een romantische trouwerij op een tropische bestemming, zoals de Seychellen, wordt de laatste jaren steeds populairder. Natuurlijk regelen wij alles voor u en uw gasten: de huwelijksplechtigheid, de receptie, de fotograaf, bruidsboeket etc. Voor een trouwerij op de Seychellen is een verblijf van minimaal 3 dagen voor de huwelijksplechtigheid verplicht.
Geeft u de voorkeur aan een trouwerij in Nederland, maar wilt u een onvergetelijke huwelijksreis maken, dan zijn de Seychellen een uitstekende keus! 

Mahé
Mahé is het grootste eiland van de Seychellen. Hier vindt u ook de internationale luchthaven en de hoofdstad Victoria. Het grootste deel van de bevolking van de Seychellen woont op Mahé. Hoewel Mahé het drukste eiland van de Seychellen is, zijn ook hier afgelegen en rustige stranden te vinden. Op Mahé ligt het Morne Seychellois Nationaal Park, hier kunt u heerlijk wandelen. Mahé heeft een bergketen, waardoor u prachtige uitzichten heeft over het eiland. In het noorden ligt het mooie Beau Vallon Baie strand, maar hier bevinden zich tevens de meeste hotels. Op Mahé zijn een groot aantal excursies mogelijk. Dit kunt u vooraf via ons regelen of u kunt dit ter plaatse via onze lokale agent regelen. Zo kunt u o.a. een ontdekkingstocht over Mahé maken, genieten van een boottocht, wandelen in het nationaal park, een bezoek brengen aan Victoria. 

Praslin
Praslin is het op 1 na grootste eiland van de Seychellen. Het is ongeveer 5 km breed en 12 km lang. Praslin is een veel rustiger eiland dan Mahé en heeft eveneens schitterende stranden. Ook vindt u hier een rijke tropische begroeiing.  De bekendste bezienswaardigheid van Praslin is het wereldberoemde Vallée de Mai National Park, een Unesco World Heritage Site. In dit park treft u o.a.de zeldzame Coco de Mer palm aan. Daarnaast heeft dit park nog diverse andere bijzondere planten en bomen. U kunt het park verkennen onder leiding van een ervaren gids, maar u kunt ook heel goed op eigen gelegenheid door het park wandelen. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet en onderweg staan bordjes die u meer uitleg geven over de vegetatie. Ook op Praslin kunt u diverse excursies boeken. Een echte aanrader is de excursie naar het vogeleiland Cousin, het schildpaddeneiland Curieuse en het snorkeleiland St. Pierre. Een bezoek aan Vallée de Mai National Park en het droomstrand van Anse Lazio mag uiteraard niet ontbreken.

La Digue
La Digue is een klein en romantisch eiland van slechts 3 bij 5 km. U kunt vanaf Mahé en Praslin per boot naar deze parel in de Indische Oceaan varen. La Digue is zeer de moeite waard! U treft hier weinig auto’s aan. De meeste mensen verplaatsen zich hier per fiets of ossenwagen. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Men zegt dat hier de mooiste stranden ter wereld te vinden zijn en er worden dan ook regelmatig reclamefilmpjes opgenomen. Een bezoek aan het beroemdste strand, Anse Source d’Argent, mag zeker niet ontbreken. Maar u kunt ook een bezoek brengen aan l’Union Estate, waar u kunt zien hoe men kokosmelk verwerkt. 

Highlights

ACCOMMODATIES

HOTELS, LODGES EN GUESTHOUSES

Alle accommodaties