Home >  Argentinië

Over Argentinië

Argentinië is een mix van Europese invloeden en een typische Latijnse sfeer. In de wereldstad Buenos Aires komt dit goed tot uiting in de mengelmoes van verschillende nationaliteiten. Van Aziaten tot West-Europese die jaren geleden naar het welvarende Argentinië kwamen. Het is een land waar je kunt genieten van 's werelds meest passionele dans in de vele Tango-kroegen of je terug kunt trekken met een wijntje in dé Zuid-Amerikaanse wijnstreek Mendoza. En wat betreft de Tango; dit is meer dan een dansvorm alleen. Het weerspiegelt de temperamentvolle levensvorm van de Argentijnen. De tango = Argentinië!

Reis af naar Cordoba om een flinke dosis koloniale cult- en architectuur op te snuiven of plof neer in het stadspark tussen de vele studenten. Waar Cordoba het educatieve middelpunt van Argentinië vormt, zorgt het gekletter van de Iguazu Falls voor een ecologisch centrum. Op dit 'drielandenpunt' ervaar je tot heel dichtbij een adembenemend natuurwonder. De watervallen worden omringd door regenwoud, zodat je een avontuurlijke jungletrail voor de volgende dag kunt plannen.

Een stuk kouder is  het uiterste zuidelijke puntje van Argentinië waar je  de indrukwekkende gletsjer van Perito Moreno vindt.  Of je nu de staart van een walvis boven het wateroppervlak van Valdes uit ziet komen of dat je per boot door de Andes vaart, natuurlijke ssuperlatieven  zijn 'Argentina' niet vreemd.

Ook de Argentijnse keuken met z'n beroemde 'steaks' zijn heerlijk, maar wil je het land echt 'proeven' dan ben je in Mendoza pas echt aan het juiste adres. Reis hier tussen de bodega's en wijnhuizen om 's werelds beste wijnen te proeven. Samen met een gematigd klimaat doet deze streek Europees aan al is Argentinië in al haar facetten een onvergelijkbare bestemming met welk land dan ook!

argentinie