Home >  Ecuador

Over Ecuador

Ecuador is synoniem aan het woord ‘afwisseling’. Het land kent een enorme natuurlijke, klimatologische en culturele verscheidenheid op zeer kleine schaal. Zowel het regenwoud als de bevolking heeft een oorspronkelijk en veelzijdig karakter. Ecuador wordt doormidden gesneden door de evenaar, maar kent ook ijzige plaatsen wanneer je over de hoge toppen van de Andes wandelt. Scharrel langs kleurrijke indianenmarktjes in Otavalo of haal je bergklimschoenen tevoorschijn...

Honderden kilometers uit de kust, maar behorende tot Ecuador, liggen de sprookjesachtige Galapagos Eilanden. Een uitzonderlijke archipel met een nog uniekere verzameling flora en fauna. Door de eeuwen heen afgezonderd van de buitenwereld groeit en bloeit de natuur er hier rustig op los en staat een ontmoeting met een landleguaan of zelfs een pinguïn op het programma. Minder geluk heeft de cavia, die in de culinaire steden van Ecuador, gebakken en wel als een ware delicatesse wordt aangeboden.

Overal steken de vulkaantoppen van de Andes hun nek uit. De mooiste panorama's ervaar je aan den lijve wanneer een hiking of mountainbiketocht maakt door het National park van de Cotopaxi Vulkaan. Deze semiactieve bergketen met z'n onaantastbare sneeuwlaag zorgt voor sprookjesachtige vergezichten. Maar ook van dichtbij kun je de top naderen en bijkomen in een traditioneel berghutje. Wie iets van de intrigerende historie van Ecuador wil zien moet beslist naar hoofdstad Quito. Voor iedereen die dat niet wil ook overigens! Deze prachtige cultuurstad ligt ingeklemd tussen het vulkaanlandschap en hier kun je uren dwalen door de historische binnenstad of langs imposante kerken.

Ecuador