Home >  Peru

Over Peru

Peru is door z’n uitzonderlijke culturele schatkist de Zuid-Amerikaanse bestemming die het meest tot de verbeelding spreekt. Daar kom je zelf achter wanneer je in de voetsporen van de Inca’s treedt en een tocht naar het magische Machu Picchu maakt. Deze ongeschonden Inca-stad vertelt het verhaal van een beschaving die ten grondslag ligt aan de Latijns-Amerikaanse geschiedenis. Een bloeiende indianencultuur vandaag de dag tref je ook overal in Peru aan.

Wandel door de keizerstad Cuzco of zet koers richting ‘s werelds hoogst gelegen meer. Hier ontdek je de bijzondere leefwijze van de Urusindianen. Een mooie bijkomstigheid; in deze ‘navel van de wereld’ word je overal omringd door de schoonheid van het uitgestrekte Andesgebergte, de besneeuwde Boliviaanse bergruggen en voor veel plekken geldt: schaduwrijke stekjes zijn een unicum!

Hoofdstad Lima vertelt het verhaal van een latere geschiedenis onder koloniale Spaanse macht. Dit komt tot uiting in de uitgedoste architectuur. Wat in ieder geval niet kan en mag ontbeken tijdens een bezoek aan Lima is het befaamde Goudmuseum. Hier ligt een zeer uitzonderlijke verzameling van goud en zilverobjecten uit de pre-Colombiaanse tijd. Bij wie de nieuwsgierigheid na dit bezoek nog steeds prikkelt, moet zich beslist begeven tussen de muren van het 'Museo Nacional de Antropolgia y Arqueologia' voor een boeiende geschiedenisles over Peru.

De Peruaanse keuken staat bekend om.. zijn onbekende delicatesses! Wel eens gehoord van ‘Picoranes’? Of de zeer ongebruikelijke drank ‘Leche de Tigre’ alias de Peruaanse Viagra? Kom het proeven in de sfeervolle eettentjes en cafeettjes van Lima. Naast alle culturele en culinaire hoogstandjes die Peru op de kaart zet, vind je in het noorden van het land ook relaxte strandresorts voor een onbezorgde luiervakantie. Breng hier zeker een bezoek aan Trujillo, ‘de stad van de eeuwige lente’ en plof neer in Chicana of spring op je surfboard voor wat meer actie. Peru mag dan een kleurrijk en boeiend heden hebben, naar Peru kom je toch vooral voor het indrukwekkende verleden!

Peru