15-Daagse wandelavontuur paradijselijke hoogtepunten

U verkent zelf het prachtige La Réunion. Wandelend geniet u van de schilderachtige, maagdelijke landschappen. Een onvergetelijk avontuur.

Vertrekperiodes & prijzen

vanafprijs: €1.186
Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

St. Denis - St. Gilles. Aankomst te St. Denis om 09.45 uur. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Transfer naar de badplaats St. Gilles. Rest van de dag is ter vrije besteding. St. Gilles-les-Bains is een gezellige badplaats en staat ook wel bekend als "St-Tropez" van La Réunion en heeft een aanstekelijk nachtleven en een moderne jachthaven. Overnachting in het Alamanda Hotel.

Dag 2

Programma

St. Gilles - Salazie (ontbijt). Na het ontbijt transfer naar de groene oostkust van La Réunion (u kunt uw hoofdbagage in St. Gilles achterlaten). Hier brengt u een bezoek aan Cirque de Salazie, beroemd om zijn magnifieke watervallen. ’s Middags heeft u tijd om inkopen te doen voor de wandeltour. In Cirque de Salazie en Hell-Bourg treft u groene landschappen, bananen- en suikerrietplantages en duizelingwekkende watervallen aan. In het Salaziedal zijn uitstekende wandelmogelijkheden. Overnachting in Relais des Cimes.

Dag 3

Programma

Salazie - Belouve (ontbijt/diner). Vroeg op voor uw wandeling van Hell-Bourg naar Bélouve (bosgebied), duur ca. 1,5 uur / 4,8 km / +500 meter hoogteverschil. Overnachting in de Mountain Hut.

Dag 4

Programma

Belouve - Caverne Dufour (ontbijt/diner). Vandaag gaat u een schitterende wandeling maken van Bélouve naar Caverne Dufour, duur ca. 6,5 uur / 10km / +980 meter hoogteverschil. Overnachting in Caverne Dufour Hut.

Dag 5

Programma

Caverne Dufour - Cilaos (ontbijt). Het zal vandaag een onvergetelijke dag worden! U wandelt van Caverne Dufour naar Piton des Neiges. Vervolgens gaat de wandeling naar het schitterend gelegen plaatsje Cilaos. Duur ca. 7,5 uur / 16,8 km / +590 en -1860 meter hoogteverschil. 2 overnachtingen in Le Vieux Cep.

Dag 6

Programma

Cilaos (ontbijt). Dag ter vrije besteding in Cilaos. Cilaos ligt aan de voet van de Piton des Neiges (3.069 m) en heeft haar ´art de vivre´ en authenticiteit weten te behouden. Cilaos staat bekend vanwege de prachtige omgeving, waar veel activiteiten mogelijk zijn zoals abseilen en canyoning en het is een ideaal vertrekpunt voor wandel- en trektochten. Ook staat Cilaos bekend vanwege de thermale bronnen.

Dag 7

Programma

Cilaos - Marla (ontbijt/diner). Een absolute aanrader is de wandeling naar Col de Taibit. Een pittige tocht, waarbij u onderweg kunt genieten van de schitterende uitzichten. Op de bergtop heeft u een waanzinnig uitzicht op Cirque Mafate. Vervolgens daalt u af naar het Marla. Duur ca. 7,5 uur / 7 km / +1320 en -912 meter hoogteverschil. Overnachting in Hut Marla.

Dag 8

Programma

Marla - Roche Plate (ontbijt/diner). De prachtige wandeltocht wordt vervolgt van Marla naar Roche Plate. Duur ca. 5,5 uur / 11,7 km / -720 en + 200 meter hoogteverschil. Overnachting in de Roche Plate Hut.

Dag 9

Programma

Roche Plate - Maido - St. Gilles (ontbijt). Vandaag gaat de tocht weer bergopwaarts naar Maido. Geniet wederom van de prachtige uitzichten! Bij het uitzichtpunt heeft u een prachtig uitzicht op Cirque de Mafate. Duur ca. 5 uur / 7,5 km / +1000 meter hoogteverschil. Om 15.00 uur wordt u opgewacht bij het einde van het Mafate wandelpad. Transfer naar St. Gilles. 3 overnachtingen in het Alamanda Hotel.

Dag 10

Programma

- 11 St. Gilles (ontbijt). 2 Dagen ter vrije besteding. U kunt heerlijk relaxen aan het strand of bij het zwembad en de vele indrukken van de afgelopen dagen tot u door laten dringen.

Dag 12

Programma

St. Gilles - Pas de Bellecombe (ontbijt/diner). Na het ontbijt wordt uw huurauto (categorie A, Renault Twingo of gelijkwaardig) bij uw hotel afgeleverd. Vervolgens rijdt u via Plaine des Cafres naar Pas de Bellecombe. Overnachting in Volcano Hut.

Dag 13

Programma

Piton de la Fournaise (ontbijt). Vandaag staat de beroemde vulkaan van La Réunion op het programma. U maakt een wandeling over de kraterrand van Piton de la Fournaise. Duur ca. 5 uur / 4,8 km / -700 en + 700 meter hoogteverschil. Geniet van het maanachtige landschap vanaf het uitzichtpunt. Ook kunt u vandaag het vulkaanmuseum Maison do Volcan bezoeken. Hier kunt u meer leren over het ontstaan van een vulkaan tot aan de vorming van de ´cirques´. Overnachting in het Geraniums Hotel.

Dag 14

Programma

Plaine des Cafres - Saint Denis (ontbijt). Vandaag rijdt u naar het plaatsje Saint Denis. St. Denis is de charmante hoofdstad van het eiland en heeft een historisch centrum waar u kunt genieten van de betoverende geuren op de markt, de oude en nieuwe façades en de Creoolse villa´s. Overnachting in Juliette Dodu.

Dag 15

Programma

Saint Denis (ontbijt). U rijdt naar de luchthaven van Saint Denis, alwaar uw avontuur op La Réunion eindigt.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • .

Inclusief:

Meet en greet op de luchthaven, wandelkaart, overnachtingen, maaltijden en transfers volgens zoals in het dagprogramma omschreven en 4 dagen autohuur categorie A.

Exclusief:

Overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien en toeristenbelasting ongeveer € 1 per persoon per dag.

Opmerking:

Prijs is persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

U verblijft 5 nachten in een berghut op basis van een slaapzaal.

Vertrekdata:

Dagelijks.

Wij hebben zeer genoten van deze reis!

Fly In Safari Botswana:

De reis voldeed zeer goed aan de verwachtingen. De lodges waren prima, personeel gastvrij, kwaliteit eten uitstekend. Gedurende de periode in de lodge was de ranger/gids/chauffeur degene waarmee het programma gemaakt werd. Soms waren we met een paar medereizigers in een auto, maar veelal ook niet. De vluchtjes van de ene lodge naar de andere lodge verliepen prima op tijd. De lodges waren ook allemaal anders, qua lay out, qua natuur en sfeer. De Victoria Watervallen zijn mooi, maar door het vele water ontstond er een dikke waternevel waarmee het zicht wat beperkt werd, maar dat is bij een waterval niet geheel vreemd. Wij hebben zeer genoten van deze reis en alle lof voor de goede organisatie en de kwaliteit van de lodges.

De heer en mevrouw Dentz Middelburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.