Onze reizen naar Namibië Advies nodig? Bel:
0517 432060

Onderweg

Zoekfilter

Bestemmingen
Landen
Thema's

11-Daagse groepskampeersafari Namibië

Namibië is het land van contrasten en het land waar landschappen zich ononderbroken uitstrekken. Woestijnen waar men in verwondering kijkt hoe de dieren en planten overleven in deze barre omgeving. Deze tour omvat alle hoogtepunten van centraal en noordelijk Namibië, maar concentreert zich ook op “off the beaten track” routes en attracties. Een avontuurlijke reis in sfeervol groepsverband.

prijscategorie: €
Meer informatie

12-Daagse groepsreis ontdek Namibië

Deze groepsreis neemt u mee langs de vele hoogtepunten: Namib Naukluft Park, Fish River Canyon, Lüderitz, Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland en het Etosha National Park. U overnacht in lodges of guesthouses. De Engelssprekende gids neemt u mee naar de wereldberoemde rode duinen van de Namib woestijn, de oudste woestijn ter wereld. U bezoekt rotstekeningen uit een ver verleden en ervaart het Etosha National Park, een wildparadijs. U bent in de gelegenheid om kennis te maken met de levenswijze van de lokale bevolking.

prijscategorie: €€
Meer informatie

13-Daagse autotour onvergetelijk Namibië

Namibië is uitstekend geschikt om zelf te ontdekken per huurauto. De belangrijkste hoofdwegen zijn geasfalteerd, de secundaire wegen zijn meestal van gravel, maar ook goed te berijden. Tijdens deze autorondreis kunt u genieten van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze fascinerende bestemming. Indien u de voorkeur geeft aan andere hotels of een andere route, dan maken wij graag een reis op maat voor u.

prijscategorie: €€
Meer informatie

13-Daagse autotour per 4WD van Kaapstad naar Windhoek

Onvergetelijke autotour van Kaapstad naar Windhoek. Per 4WD verkent u comfortabel o.a. de omgeving van de wereldstad Kaapstad, het mooie Augrabies Falls N.P, het spectaculaire Kgalagadi Transfrontier Park, de Fish River Canyon en de duinen van Sossusvlei.

prijscategorie: €
Meer informatie

15-Daagse autotour Namibië Family Fun

Namibië biedt alles voor een gezinsreis. Laat uw kinderen kennismaken met de Afrikaanse dieren en de oneindige zandduinen. Wij hebben er bewust voor gekozen om meerdere nachten in hetzelfde hotel te verblijven, zodat de reis comfortabel blijft voor de kinderen en hun ouders. Geniet tijdens deze reis met uw gezin van een onvergetelijk Afrika avontuur!

prijscategorie: €€
Meer informatie

18-Daagse autotour alle facetten van Namibië

Deze autorondreis door Namibië laat u kennismaken met bijna alle hoogtepunten van dit fascinerende land. Vanwege het comfort hebben we gekozen voor een auto met vierwielaandrijving, maar de route is ook zeker mogelijk met een gewone auto. U verblijft in sfeervol en uniek gelegen accommodaties, die wij op basis van onze persoonlijke ervaringen voor u hebben geselecteerd.

prijscategorie: €€
Meer informatie

19-Daagse autotour fascinerend Afrika

Tijdens deze 19-daagse autorondreis bezoekt u maar liefst 3 landen: Namibië, Botswana en Zambia. In Namibië brengt u o.a. een bezoek aan de hoogste duinen ter wereld en gaat u op zoek naar wild in het Etosha N.P. Verder verkent u de bijzondere groene Caprivistrook en het wildrijke Chobe N.P. in Botswana. De reis eindigt met een bezoek aan de ontzagwekkende Victoria Watervallen. Een verrassend veelzijdige route, die u prima zelf kunt rijden.

prijscategorie: €€€
Meer informatie

20-Daagse kampeerrondreis van Kaapstad naar Victoria Falls

Deze avontuurlijke en zeer scherp geprijsde kampeerrondreis neemt u mee van Kaapstad naar de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Naast deze 2 hoogtepunten van Zuidelijk Afrika, maakt u onderweg ook kennis met de bijzondere bezienswaardigheden van Namibië en Botswana. Een unieke reis door 4 landen voor een scherpe prijs!

prijscategorie: €€
Meer informatie

21-Daagse autorondreis Namibië en Botswana per 4WD

Deze avontuurlijke autorondreis neemt u mee naar de hoogtepunten van Namibië en Botswana. Per comfortabele 4WD gaat u op safari en maakt u kennis met de vele facetten van deze bestemmingen. Zo ziet u de magnifieke kleurschakeringen in Namibië en gaat u op zoek naar wild in het beroemde Etosha N.P. Vervolgens rijdt u door de Caprivi, het groene deel van Namibië. De reis wordt afgesloten met spectaculaire safari’s in Botswana.

prijscategorie: €€€€€
Meer informatie

21-Daagse Desert & Delta kampeerrondreis Zambia, Namibië en Botswana

Deze onvergetelijke kampeerrondreis begint met een bezoek aan de indrukwekkende Victoria Watervallen in Zambia. Daarna gaat u de hoogtepunten van Namibië en Botswana verkennen. Dit is niet zomaar een reis, maar een avontuur door één van de meest spectaculaire gebieden van zuidelijk Afrika.

prijscategorie: €€
Meer informatie

Algemeen

          

Reizen door Namibië

Reizen door Namibië staat garant voor een prachtig avontuur. Het is een land vol contrasten, prachtige natuur en veel wild. U kunt rondreizen met uw eigen huurauto en verblijven in vooraf geboekt accommodaties. U kunt ook rondreizen met een camper of auto met daktent en overnachten midden in de natuur. Maar ook een georganiseerde rondreis in internationaal gezelschap behoort tot de mogelijkheden. Namibië staat vooral bekend om zijn prachtige natuur, eindeloze vergezichten en leegte. De vele pasteltinten van het landschap en de spectaculaire zonsondergangen zijn onvergetelijk! U vindt hier de unieke Namib Woestijn, de oudste woestijn ter wereld, met zijn weergaloze duinenlandschap. Verder kent het land rotsformaties, de indrukwekkende Fish River Canyon en het wereldberoemde Etosha National Park. U kunt hier vele diersoorten in het wild kunt ontdekken, zoals olifanten, bergzebra’s, de zwarte neushoorn, leeuwen en antilopen.

Namibië heeft een lange kustrook met zandstrand, maar het land staat niet bekend als strandbestemming. Swakopmund is een heerlijke kustplaats en vanuit het nabijgelegen Walvisbaai kunt u een prachtige boottocht maken en de vele dolfijnen, zeehonden, flamingo’s en pelikanen observeren. De gastvrije bevolking is kleurrijk en kent een grote verscheidenheid, waaronder Bosjesmannen, blanken, Himba’s, Herero’s en Ovambo’s. Namibië is sinds 1990 onafhankelijk van Zuid-Afrika. De hoofdstad van Namibië is Windhoek. Namibië grenst aan Angola, Botswana, Zambia en Zuid-Afrika. U kunt uw reis uitstekend combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Botswana of de Victoria Watervallen. Voor meer landeninformatie, kijk ook eens op de site van Tourism Namibia.

Wij bieden diverse, avontuurlijke reizen aan naar Namibië. De reisontwerpers helpen u met het kloppend maken van uw droomreis en adviseren u graag over welke onderdelen u vooral niet moet vergeten om uw reis tot een onvergetelijke, unieke reis te maken! Klik hier voor voorbeeldreizen naar Namibië.

Laat u betoveren door dit land vol contrasten!

Beste reistijd

Namibië is een vakantiebestemming, die u probleemloos het hele jaar door kunt bezoeken. Namibië ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen omgekeerd zijn aan die van Europa. Van december tot en met maart is het regenseizoen en in deze zomermaanden kan de temperatuur in het binnenland behoorlijk oplopen. Van eind maart tot en met november is het aangenaam vertoeven in Namibië.

Reisdocumenten / Valuta

Voor een reis naar Namibië van maximaal 3 maanden dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is (en minimaal 2 lege pagina´s heeft). Kinderen hebben een eigen paspoort nodig (bijschrijvingen in het paspoort van de ouders zijn niet meer rechtsgeldig). Indien u als ouder reist met uw kind zonder aanwezigheid van de andere ouder, heeft u een Engelstalige verklaring van instemming, contactgegevens en een kopie van het paspoort van de afwezige ouder nodig.

De munteenheid van Namibië is de Namibische Dollar (NAD) en heeft dezelfde waarde als de Zuid-Afrikaanse Rand. 1 NAD = ca. € 0,065.

Gezondheid / Vaccinatie

De medische voorzieningen zijn in Namibië goed. U vindt overal EHBO posten en ziekenhuizen. Medische zorg dient altijd contant betaald te worden. Omdat het land dun bevolkt is dient u er rekening mee te houden, dat in sommige gebieden er niet altijd een ziekenhuis in de nabije omgeving zal zijn. Neem een reisapotheek mee met eerste hulp benodigdheden, zoals verband, pijnstillers en insectenspray.

Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts. Er zijn geen verplichte inentingen, maar vaak wordt een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen en is het slikken van anti-malariatabletten raadzaam voor het noorden van Namibië en het Etosha N.P.

Taal / Tijdsverschil

Engels is de officiële taal in Namibië. Daarnaast wordt er Afrikaans, Duits en talrijke inheemse talen gesproken. Namibië behoort met zijn slechts 2,2 miljoen inwoners tot het dunst bevolkte land van Afrika.

Tijdens onze zomertijd is het in Namibië 1 uur vroeger, tijdens onze wintertijd is het in Namibië 1 uur later.

Accommodatie / Verkeer

Namibië beschikt over diverse hotels, lodges, guestfarms en restcamps in de nationale parken. Tevens vindt u hier diverse campingplaatsen. In verband met de grote populariteit raden wij u aan om de restcamps/campings in de nationale parken in ieder geval tijdig voor vertrek vast te leggen.

In Namibië rijdt het verkeer links. De infrastructuur is goed. De belangrijkste hoofdwegen zijn geasfalteerd, de secundaire wegen zijn meestal van gravel, maar ook goed te berijden. Veel routes zijn per normale auto te bereizen, echter leent het land zich uitstekend voor een tour met een stoere 4×4 auto.Bestuurders dienen voor het huren van een auto/camper in Namibië in het bezit te zijn van een geldig nationaal én internationaal rijbewijs en een creditcard. Een internationaal rijbewijs kunt u kopen bij de ANWB (u dient uw Nederlandse rijbewijs en recente pasfoto mee te nemen).

De service was uitstekend.

Autotour Namibië:

De service was uitstekend en de prijs/kwaliteit verhouding klopt precies. Om enkele hoogtepunten te noemen: Erindi Private Game Reserve en Le Mirage Resort bij Sossusvlei.

De heer en mevrouw Pelzers Helmond
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.