Onze reizen naar Zambia Advies nodig? Bel:
0517 432060

Onderweg

Zoekfilter

Bestemmingen
Landen
Thema's

10-Daagse Fly-In Safari wildrijk Zambia

Deze aantrekkelijk fly-in safari neemt u in 10 dagen mee naar 3 indrukwekkende wildgebieden van Zambia. U gaat op safari in de beste safarigebieden van Zambia: het ongerepte South Luangwa N.P, het mooie Lower Zambezi N.P. en het bijzondere Kafue N.P. Alle binnenlandse vluchten, transfers, maaltijden en safari’s zijn inbegrepen.

prijscategorie: €€€€€
Meer informatie

11-Daagse luxueuze kampeersafari Botswana Experience

Deze luxueuze kampeersafari van Maun naar Livingstone biedt u een onvergetelijke kennismaking met het natuurparadijs Botswana. U overnacht in comfortabele Meru tenten met bedden en een en-suite badkamer, die voor u aankomt in uw kamp zijn opgezet en ingericht. De maaltijden worden bereid door een kok.

prijscategorie: €€€€€
Meer informatie

12-Daagse Fly-In Safari hoogtepunten van Zambia

Tijdens deze 12-daagse fly-in safari ervaart u de hoogtepunten van Zambia: de indrukwekkende Victoria Watervallen in combinatie met onvergetelijke safari’s in de mooiste delen van het ongerepte South Luangwa N.P. en het Lower Zambezi N.P. U gaat per open landrover, te voet en per kano op zoek naar het vele wild en zult versteld staan van de ongekende schoonheid van deze parken.

prijscategorie: €€€€€
Meer informatie

16-Daagse Zambia & Malawi groepsrondreis “Livingstone Trail”

Een spannende safari-ervaring in internationaal gezelschap die de diversiteit van de minder bereisde Zuidoost-Afrikaanse landen verkent. Deze tour is geschikt voor de avontuurlijke reiziger en vereist wat geduld; het reizen kan traag zijn, sommige nachten is de accommodatie wel basic, maar de reis biedt een fantastisch landschap en fantastische hoogtepunten, die de lange reisdagen zeker waard zijn!

prijscategorie: €€
Meer informatie

19-Daagse autotour fascinerend Afrika

Tijdens deze 19-daagse autorondreis bezoekt u maar liefst 3 landen: Namibië, Botswana en Zambia. In Namibië brengt u o.a. een bezoek aan de hoogste duinen ter wereld en gaat u op zoek naar wild in het Etosha N.P. Verder verkent u de bijzondere groene Caprivistrook en het wildrijke Chobe N.P. in Botswana. De reis eindigt met een bezoek aan de ontzagwekkende Victoria Watervallen. Een verrassend veelzijdige route, die u prima zelf kunt rijden.

prijscategorie: €€€
Meer informatie

19-Daagse avontuurlijke kampeersafari door Zambia

Een avontuurlijke reis in kleinschalig gezelschap door een fantastische wildernis. U maakt wandelsafari’s en gamedrives in de schitterende parken. Deze kampeersafari staat garant voor een unieke ‘bushervaring’. Bent u een natuurliefhebber en wilt u genieten van het echte Afrika, dan is deze reis uitermate geschikt.

prijscategorie: €€
Meer informatie

21-Daagse Desert & Delta kampeerrondreis Zambia, Namibië en Botswana

Deze onvergetelijke kampeerrondreis begint met een bezoek aan de indrukwekkende Victoria Watervallen in Zambia. Daarna gaat u de hoogtepunten van Namibië en Botswana verkennen. Dit is niet zomaar een reis, maar een avontuur door één van de meest spectaculaire gebieden van zuidelijk Afrika.

prijscategorie: €€
Meer informatie

22-Daagse ‘Trade Route’ – Zambia, Malawi, Mozambique & Zuid-Afrika

Tijdens deze avontuurlijke rondreis ontdekt u het ongerepte Afrika. Een diverse en fascinerende reis langs de oude handelsroutes. Gedurende uw ontdekkingsreis door Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika kunt u genieten van de safari’s, de cultuur en sportieve activiteiten.

prijscategorie: €€
Meer informatie

6-Daags safari avontuur Zambia / South Luangwa

Deze 6-daagse safarireis is ideaal voor de reizigers die slechts beperkte tijd hebben en toch graag de unieke belevenis van een safari willen ervaren of voor degene die een rondreis spectaculair willen afsluiten met deze unieke safari. De reis is ook heel goed te combineren met Malawi.

prijscategorie: €€€
Meer informatie

Algemeen

                  

Zambia, een land met vriendelijke mensen, prachtige natuur en wildsafari’s

Wij maken van uw rondreis, privéreis of safari door Zambia een droomreis. Waarom Zambia? Dat vertellen wij u graag. Het is de vriendelijke bevolking met hun aanstekelijke vrolijkheid.  De prachtige natuur met heuvels, valleien, rivieren, meren en hoge plateaus. Maar ook bossen en savannes en de natuurreservaten hebben een rijk wildbestand. De wildsafari’s zijn bijzonder. Het is het gevoel van welzijn en rust. Het werkt op u in na een dag vol belevenissen in de ‘bush’ en geniet van een spectaculaire zonsondergang.

Het South Luangwa National Park in Zambia is een paradijs voor wildliefhebbers en behoort tot de mooiste wildreservaten ter wereld. U kunt hier geweldige wildsafari’s maken. Het ruige North Luangwa National Park is alleen toegankelijk met een speciale licentie. Het Kafue National Park is het grootste nationale park van het land. U treft in het noorden de bijzondere Busanga Plains aan. Een uniek en ongerept natuurgebied. U kunt van juni tot en met oktober genieten van de vele buffels, leeuwen, mooie antilopensoorten en veel ander wild. In het Lower Zambezi National Park kunt u grote kuddes olifanten langs de rivier observeren. En in het uiterste westen ligt het ongerepte Liuwa Plain National Park. Zambia is bekend om zijn avontuurlijke en spectaculaire wandelsafari’s.

Victoria Watervallen

De  majestueuze Victoria Watervallen liggen op de grens van Zimbabwe en Zambia. Ze zullen een onvergetelijke indruk op u maken. Het is één van de grootste watervallen ter wereld en behoort tot één van de zeven wereldwonderen! Op 17 november 1855 was David Livingstone de eerste Europeaan die de watervallen aanschouwde. De Victoria Falls worden in de lokale Kololo taal ook wel Mosi-oa-Tunya genoemd. Dit betekend zoiets als ‘de rook die dondert’. Deze naam komt van de enorme waterwolk. Die waterwolk komt constant van de watervallen en dit gecombineerd met het enorme geluid van het water dat het diepe ravijn in stort. De beroemde watervallen liggen in het Mosi-oa-Tunya National Park. Dit park is een stuk regenwoud dat door de constante vochtigheid rondom de Victoria Falls ontstaan is. In het regenwoud is een unieke flora en fauna te vinden.

Zambia grenst aan Congo-Kinshasa, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Angola. Zambia is uitstekend te combineren met o.a. Botswana of Malawi.

Rondreis, privéreis en safari door Zambia

Wilt u op reis naar het bijzondere Zambia, wij helpen u graag met het samenstellen van uw droomreis. Wij adviseren u graag over welke onderdelen u vooral niet moet vergeten om uw reis tot een onvergetelijke, unieke reis te maken! Op onze site geven wij een aantal voorbeeldreizen. Zo is het 6-daags Safari Avontuur ideaal voor de reizigers die slechts beperkte tijd hebben en toch graag de unieke belevenis van een safari willen ervaren of voor degene die een rondreis spectaculair willen afsluiten. Tijdens de 10-daagse Fly-In Safari bezoekt u 3 indrukwekkende wildgebieden. U gaat op safari in de beste safarigebieden van Zambia: het ongerepte South Luangwa N.P, het mooie Lower Zambezi N.P. en het bijzondere Kafue N.P. Maar ook een rondreis in internationaal gezelschap behoort tot de mogelijkheden.

Voor meer landeninformatie, kijk ook eens op de site van Zambia Tourism.

Beste reistijd

Zambia ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen omgekeerd zijn aan die van Europa. De beste reistijd voor Zambia is het droge seizoen van april tot november. In de maanden juni tot augustus kan het ’s nachts erg afkoelen. De regentijd is van november tot en met mei, met de meeste neerslag in november en december. In de regenperiode is het landschap veel groener en is een goede periode voor vogelliefhebbers. Het watergeweld van de Victoria Watervallen is het grootst van april tot juli. De watervallen hebben het minste water in de periode van oktober tot november. U kunt dan genieten van indrukwekkende rotsformatie.

Reisdocumenten / Valuta

Voor een reis naar Zambia van maximaal 3 maanden dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is (en minimaal 2 lege pagina´s heeft). Van elke reiziger wordt een foto en vingerafdruk gemaakt.Kinderen hebben een eigen paspoort nodig (bijschrijvingen in het paspoort van de ouders zijn niet meer rechtsgeldig). Indien u als ouder reist met uw kind zonder aanwezigheid van de andere ouder, heeft u een Engelstalige verklaring van instemming, contactgegevens en een kopie van het paspoort van de afwezige ouder nodig.

Een visum is verplicht. Deze kunt u voor USD 50 per persoon ter plaatse aanschaffen (of USD 80 per persoon voor een double entry). Een dagvisum kost USD 20 per persoon.

U dient ter plaatse vertrekbelasting te betalen: USD 25 pp internationale vlucht, USD 11 pp binnenlandse vluchten (contant betalen).

De munteenheid van Zambia is de Zambiaanse Kwacha (ZMW). 10 ZMW = ca. € 1,10.

Gezondheid / Vaccinatie

In de steden Lusaka, Ndola en Livingstone is medische verzorging aanwezig. Voor een reis naar Zambia is een gele koorts vaccinatie verplicht (m.n. om via een buurland het land weer te kunnen verlaten). Tevens heeft u voor Zambia een ‘Cholera Not Indicated’ verklaring nodig (dit dient u voor vertrek vanuit Nederland te regelen).

Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts. Vaak wordt verder een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen en is het slikken van anti-malariatabletten raadzaam. In uw reisapotheek mag muggenmelk met DEET niet ontbreken. Draag tijdens zonsondergang en -opgang bij voorkeur kledingstukken met lange pijpen en mouwen.

Taal / Tijdsverschil

De officiële taal in Zambia is Engels, maar er worden ook vele inheemse talen gesproken.

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil, tijdens onze wintertijd is het in Zambia 1 uur later.

Accommodatie / Verkeer

In de nationale parken vindt u mooie lodges van verschillende prijsklassen. In Livingstone vindt u mooie hotels en eenvoudige guesthouses. Verder heeft Zambia kampeerplaatsen, soms met faciliteiten.

In Zambia wordt links gereden. Bestuurders dienen voor het huren van een 4×4 auto in Zambia in het bezit te zijn van een geldig nationaal én internationaal rijbewijs en een creditcard. Een internationaal rijbewijs kunt u kopen bij de ANWB (u dient uw Nederlandse rijbewijs en recente pasfoto mee te nemen). Veelal bezoekt men echter Zambia in groepsverband of per fly in safari.

Wat een geweldige bestemming!

Camperreis Nieuw-Zeeland:

Wat een geweldige bestemming: het land op zich, qua natuur en contact met de lokale bevolking. Bedankt voor het prima contact en de erg attente reactie op het bericht van de aardbeving in Christchurch.

De heer en mevrouw Stapel Joure
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.