Onze reizen naar Oeganda Advies nodig? Bel:
0517 432060

Onderweg

Zoekfilter

Bestemmingen
Landen
Thema's

11-Daagse privéreis Oeganda

Ervaar tijdens deze prachtige reis door de nationale parken zoals het Kibale Forest, Bwindi, Murchison Falls en het Queen Elizabeth Nationaal Park. In Oeganda ga je van het ene natuurgebied naar het andere, van prachtige meren naar spectaculaire watervallen tot en met moerasgebieden. Van besneeuwde bergtoppen tot en met tropische regenwouden en natuurlijk de meest indrukwekkende beesten zoals berggorilla’s. De reis heeft 3 categorieën accommodaties.

prijscategorie: €€€€
Meer informatie

13-Daagse groepsreis Wildlife Explorer Oeganda

Tijdens deze 13-daagse kampeergroepsreis ontdekt u het grootste deel en de hoogtepunten van Oeganda: de trekking in inheemse bossen om wilde gorilla’s en chimpansees te zien, een boottocht op de Nijl, boom klimmende leeuwen in het Queen Elizabeth National Park, een eindeloze verscheidenheid aan dieren en planten en de warme en vriendelijke mensen die Oeganda speciaal maken.

prijscategorie: €€
Meer informatie

4-Daagse Fly-In gorilla-trekking Oeganda

Een absoluut hoogtepunt tijdens een reis naar Oeganda is het samenzijn met de zeldzame berggorilla’s. De rust en vrede die deze dieren uitstralen is met geen pen te beschrijven. De berggorilla’s zijn één van ’s werelds meest bedreigde diersoorten. Er zijn nog maar een aantal van deze prachtige dieren in leven. Bijna de helft van deze gorilla’s zijn te vinden in Oeganda en daarnaast leven er ook groepen in het buurland Rwanda.

prijscategorie: €€
Meer informatie

9-Daagse Groeps- of Privéreis Ontdek Oeganda

Tijdens deze 9-daagse reis beleeft u een aantal hoogtepunten van Oeganda. U maakt verschillende safari’s op zoek naar het wild. Ook maakt u een boottocht op het Kanzinga Kanaal en een boottocht naar Murchison Falls. En natuurlijk gaat u tijdens deze reis opzoek naar de Chimpansees in het Kibale Forest National Park en de Gorilla in het Bwindi Impenetrable National Park. U reist in een 4×4 Landcruiser met Engelstalige gids/chauffeur. De reis kan als groepsreis worden uitgevoerd maar ook als privéreis.

prijscategorie: €€€€
Meer informatie

Algemeen

                  

Oeganda “the Pearl of Africa”

Winston Churchill beschreef Oeganda in 1907 niet voor niets als de ‘The Pearl of Africa’. Oeganda ligt op grote hoogte vlakbij de evenaar. Hierdoor heeft het land een lage vochtigheidsgraad‚ een aangenaam klimaat en een ongekend vruchtbaar landschap. Voor vogelaars is het land een waar paradijs‚ talloze vogelsoorten fladderen hier rond. Alles wat Afrika aantrekkelijk maakt is verenigd binnen de landsgrenzen van dit land; de trotse Rwenzori’s, ook wel het Maangebergte genoemd, glinsterende meren, talloze rivieren, watervallen, moerasland, grasvlaktes, tropisch regenwoud en een vriendelijke bevolking is wat Oeganda u biedt. In de natuurparken zijn diverse soorten wild te vinden, waaronder olifanten, leeuwen, luipaarden, nijlpaarden, buffels, zebra’s en de unieke Oegandese kob, een antilopensoort.

Het land is het meest bekend vanwege de berggorilla’s en chimpansees. Deze chimpansees en gorilla’s kunt u beide beleven tijdens een 11-daagse reis. Een bezoek aan deze bedreigde primaten laat zonder twijfel een diepe indruk achter.   Een absoluut hoogtepunt tijdens iedere reis naar Oeganda is het samenzijn met de zeldzame berggorilla’s. Terwijl u tijd bij ze doorbrengt en ze observeert tijdens hun dagelijkse bezigheden, herkent u ongetwijfeld bepaalde menselijke trekjes! Heeft u weinig tijd of wilt u een bezoek aan de gorilla’s combineren met een andere reis dan is een 4-daagse Fly-In Gorilla Trekking ook mogelijk. In Oeganda reist u niet over platgetreden paden; het aantal bezoekers is nog steeds gering. De traditionele gastvrijheid en vrolijkheid van de Oegandese bevolking is hartverwarmend!

Wij bieden een aantal avontuurlijke reizen aan naar Oeganda. De reisontwerpers helpen u met het kloppend maken van uw droomreis en adviseren u graag over welke onderdelen u vooral niet moet vergeten om uw reis tot een onvergetelijke, unieke reis te maken! Klik hier voor voorbeeldreizen.

Voor meer landeninformatie over Oeganda wijzen wij u op de  website van Uganda Tourism.

Beste reistijd

Het klimaat is het hele jaar door goed in Oeganda en het grootste deel van het land is tropisch met over het algemeen temperaturen overdag tussen de 24-28 ° C. Het koelt ’s nachts aanzienlijk af (ongeveer 16-18 °C). De regens komen twee keer per jaar, in oktober / november (korte regens) en eind maart tot eind mei. Het regenseizoen is echter geen reden om de reis uit te stellen, omdat het over het algemeen een uur regent en de rest van de dag helder en zonnig blijft.

Reisdocumenten/Valuta

Voor reizen naar Oeganda dient u te beschikken over een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden na aankomst in Oeganda geldig is. Ook is het verplicht om vóór aankomst in Oeganda een online een visumaanvraag in te dienen. Bij deze online aanvraag is het ook noodzakelijk per creditcard de visakosten te betalen, ca US$ 50 p.p. + 3% provisiekosten. Als u de gehele procedure online hebt doorlopen en de betaling hebt gedaan, ontvangt u een ‘letter of approval’, waarmee bij aankomst op Entebbe Airport het visum in uw paspoort gestempeld wordt. Per persoon vraagt u het visum aan. Let op, deze Approval Letter is meestal maar 3 maanden geldig, dus niet eerder dan drie maanden voor aankomst in Oeganda aanvragen! Wacht niet tot enkele dagen voor vertrek, want uit ervaring blijkt dat de bevestiging soms wel eens wat tijd vergt.

De lokale munteenheid van Oeganda is Uganda Shilling. Shillings zijn niet buiten Oeganda verkrijgbaar. Wij raden u daarom aan cash Euro’s of Dollars mee te nemen, welke u ter plaatse om kunt wisselen. Met een pinpas en Visa-card kunt u bij bijna alle banken terecht. Houdt u er wel rekening mee dat stroomstoringen aan de orde van de dag zijn en hierdoor geldopnames niet altijd mogelijk zijn. Neem daarom voldoende cash geld mee! In de lodges betaalt u meestal cash, sporadisch zijn creditcard betalingen mogelijk. Activeer uw pinpas wel naar Wereld, anders kunt u niet pinnen in Oeganda. Op 1 januari 2019 was de wisselkoers $ 1US = 3.750,00 Ugandese shilling.

Gezondheid/Vaccinatie

Gele koorts vaccinaties zijn verplicht en er worden anti-malariatabletten aangeraden, vooral tijdens het regenseizoen. Voor advies verwijzen wij u naar de GGD.

Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken. Indien u niet in de mogelijkheid bent om water in flessen te kopen, gebruik dan een waterzuiveringsmiddel om het water te zuiveren of kook het water gedurende 5 minuten. Hierna kunt u het veilig gebruiken als drinkwater en voor zaken als tanden poetsen, lenzen schoonmaken en het wassen van groente en/of fruit.

Taal/Tijdverschil/Telefoon

In Oeganda worden veel verschillende talen gesproken, verbonden aan de diverse stammen en zijn vaak zeer regionaal. De enige echte officiële taal van het land is Engels. Ook Oegandezen zelf spreken vaak Engels met elkaar als ze elkaars regionale taal niet spreken. In Oeganda wordt veel waarde gehecht aan groeten. Ook al wilt u de weg vragen, is het gebruikelijk om te vragen hoe het met de persoon gaat. Zorg dat u er verzorgt uitziet tijdens de reis. U kunt gewoon in een korte broek lopen en shirt. Echter bij een bezoek aan de lokale bevolking of dorpjes is het voor vrouwelijke reizigers gepast om schouders en knieën te bedekken.

Tijdens onze zomertijd is het in Oeganda 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in Oeganda 2 uur later. Oeganda kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Oeganda heeft erg weinig vaste telefoonaansluitingen. Mobiele telefonie is echter sterk in opmars, vooral in de grote steden. Op het platteland moet men het nog zonder telefoon doen, zowel vast als mobiel. Op steeds meer plaatsen en parken heeft u gewoon bereik met uw mobiele telefoon. Lokale providers zijn MTN en Airtel. Het landennummer wat gebruikt moet worden in Oeganda is +256. Indien u gebruik wilt maken van uw mobiele telefoon, raden we aan om contact op te nemen met uw eigen provider over de kosten en mogelijkheden. Tevens is het mogelijk om een lokale simkaart te kopen wat goedkoper is dan bellen met uw eigen simkaart.

Het was een onvergetelijke reis!

Privé rondreis Madagascar:

Het was een onvergetelijke reis! We hadden een super gids en een hele fijne chauffeur. Over de accommodaties waren we zeer tevreden, Le Grenat vonden we het minst. Tsara camp was helemaal geweldig. Bij Ifaty hebben we een boottocht gemaakt met een motorboot en diverse walvissen gezien. Madagascar is echt een prachtig land, schitterende natuur en hele vriendelijke mensen! Bedankt voor het regelen van deze prachtige reis.

Familie Schotman Maasdam
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.