10-Daagse autotour van Melbourne naar Adelaide

Zuid-Australië staat garant voor een afwisselende reis met prachtige kustroutes met steile kliffen, indrukwekkende rotsformaties (zoals de Twelve Apostles aan de Great Ocean Road) en mooie stranden. U kunt heerlijk relaxen aan de verlaten stranden, eindeloze wandelingen maken en op zoek gaan naar het Australische ‘wildlife’.

 

prijscategorie: €

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Melbourne – Mornington Peninsula, ca. 110 km. Nadat u uw huurauto bij het stadsdepot in Melbourne heeft opgehaald, rijdt u in zuidelijk richting naar Mornington Peninsula. Op dit schiereiland met wijngaarden, baaien en surfstranden kunt u kajakken, zwemmen met dolfijnen of een bijzondere excursie maken vanaf Point Nepean: zwemmen tussen de zeepaardjes. Overnachting in het Flinders Hotel.

Dag 2

Programma

Mornington Peninsula - Apollo Bay, ca. 155 km. Per ferry vaart u in ca. 40 min. van  Sorrento naar Queenscliff. Vanaf Torquay kunt u genieten van de wereldberoemde Great Ocean Road, de bekendste en mooiste weg van Australië. Geniet van de ruige rotsformaties, de sfeervolle vissersdorpjes, het wildleven in de nationale parken en ervaar zelf waarom deze kust een surfparadijs is. Het zal een onvergetelijke dag worden! Overnachting in het Captains at the Bay Hotel. 

Dag 3

Programma

Apollo Bay - Warrnambool (ontbijt), ca. 196 km. Na het ontbijt vervolgt u de prachtige Great Ocean Road langs de kust naar Warrambool. Onderweg passeert u de 600 m lange bruggen van de Otway Fly Tree Top Walk en kunt u genieten van de oeroude eucalyptusreuzen en metershoge varens van dit regenwoud. Een ander hoogtepunt van vandaag zijn de waanzinnige Twelve Apostles, 65 meter hoge kalksteenrotsen in de oceaan. In het kleinschalige Warrnambool kunt u een bezoek brengen aan het Flagstaff Hill Maritime Museum en vindt u op het strand oude scheepswrakken. Overnachting in het Deep Blue Hotel.

Dag 4

Programma

Warrnambool - Halls Gap, ca. 170 km. U vervolgt uw reis naar Halls Gap, de toegangspoort voor het Grampians National Park. Het park wordt met zijn spectaculaire rotsformaties gezien als één van de populairste attracties van Victoria. 2 overnachtingen in het Comfort Inn Country Plaza Hotel.

Dag 5

Programma

Halls Gap. Dag ter vrije besteding om het Grampians National Park te verkennen. U kunt mooie wandelingen of een rondrit maken om te genieten van de bizarre rotsformaties, tekeningen van Aboriginals en de rijke flora en fauna. Grote kans dat u vandaag kangoeroes en wallaby’s tegenkomt.

Dag 6

Programma

Halls Gap – Robe, ca. 350 km. U rijdt terug naar de kust via Hamilton naar Mt. Gambier, gelegen in een omgeving van grotten, vulkanische kraters en meren (o.a. het wonderschone Blue Lake). Daarna vervolgt u de kust naar het kleine havenplaatsje Robe. Overnachting in Anns Place.

Dag 7

Programma

Robe – Penneshaw (Kangaroo Island), ca. 400 km (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u via het prachtige Coorong National Park, bekend om haar Aboriginal cultuur en wildleven, naar Cape Jervis. Per ferry gaat u naar Penneshaw op Kangaroo Island. Het eiland heeft een zeer afwisselende flora en fauna, ruige kliffen en mooie zandstranden. Overnachting in het Kangaroo Island Seafront Resort.

Dag 8

Programma

Penneshaw - Flinders Chase (ontbijt), ca. 130 km. Dag ter vrije besteding om Kangaroo Island te gaan verkennen. U kunt een bezoek brengen aan Seal Bay, het thuis van een kolonie zeehonden, en het Flinders Chase National Park, één van de oudste en belangrijkste nationale parken van het land. 2 overnachtingen in het Kangaroo Island Wilderness Retreat.

Dag 9

Programma

Flinders Chase. Ook deze dag brengt u door op dit bijzondere eiland. Het grootste deel van het eiland bestaat uit het Flinders Chase National Park. Een fotostop bij Remarkable Rocks is zeer de moeite waard. Ook kunt u de zeehondenkolonie bij Admiral’s Arch bezoeken.

Dag 10

Programma

Flinders Chase - Adelaide, ca. 250 km. Vandaag rijdt u terug naar Penneshaw en gaat u per ferry naar Cape Jervis. Vervolgens gaat de reis naar Adelaide, waar u uw huurauto inlevert.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Overnachtingen met vermelde maaltijden, 10 dagen Hertz huurauto met onbeperkt aantal km‘s, lokale belasting, max cover voertuigverzekering, genoemde ferry overtochten en uitgebreide routebeschrijvingen.

Exclusief:

Vluchten, overige maaltijden, drankjes, brandstof voor de huurauto, persoonlijke uitgaven en entreegelden.

Opmerking:

Beste reistijd: september – april.

Vertrekdata:

Dagelijks, behalve vrijdag en zaterdag

De gehele safari was een hoogtepunt!

Tanzania & Zanzibar reis:

De gehele reis was een hoogtepunt. Super! Onze lokale gids was uitstekend. De service was uitstekend, de reis was goed gedoseerd en de prijs/kwaliteit verhouding klopt precies. Voorafgaand aan de reis werd alles goed uitgelegd en als er vragen waren, werden die zo snel mogelijk beantwoord.

Familie Buurstede Etten-Leur
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.