11-Daagse autotour van Adelaide naar Perth “The Nullarbor route”

Deze reis gaat door de enorme Nullarbor Plain van Adelaide naar Perth, één van ’s werelds beroemdste routes. De Nullarbor Plain is een gebied van ruim 200.000 km² in het zuidoosten van West-Australia. Het woord Nullarbor is afgeleid van het Latijnse nullus (niets) en arbor (boom). De Aboriginals noemen dit gebied: Oondiri (waterloos). Langs de Eyre Highway, die dwars door de Nullarbor Plain loopt, vindt u diverse hoogtepunten zoals de Southern Right Walvissen (juni-oktober), prachtige eindeloze stranden, zoutmeren en de Grote Australische Bocht.

 

prijscategorie: €

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Adelaide - Clare Valley, ca. 135 km. U rijdt van Adelaide naar de veelgeprezen Clare Valley wijnstreek. U zult onderweg genieten van glooiende heuvels en steeds veranderende landschappen, die deze streek rijk is. Overnachting in de Clare Country Club.

Dag 2

Programma

Clare Valley - Flinders Ranges, ca. 300 km. Uw bestemming vandaag is de Flinders Ranges, een schitterend natuurgebied. Reizen door de Outback is een ware ontdekkingsreis. U ziet wilde dieren, zandduinen, zoutmeren, nationale parken en maanachtig landschap. Maak een stop bij de Alligator of Warren Gorge. Overnachting in het Wilpena Pound Motel. 

Dag 3

Programma

Flinder Ranges - Port Augusta, ca. 150 km (ontbijt). Geniet in de ochtend van de prachtige  Flinders Ranges, voordat u  naar Port Augusta aan de Spencer Gulf rijdt. U kunt een bezoek brengen aan de Wadlata Outback en de 80 hectare Arid Land Botanic Garden, waar u veel te weten komt over de planten, vogels en dieren die leven in de Outback. Overnachting in de Majestic Oasis Apartments.

Dag 4

Programma

Port Augusta - Streaky Bay, ca 395 km. Volgende stop is Streaky Bay. Dit plaatsje ligt aan de westkust van het Eyre Peninsula. Streaky Bay heeft ongerepte en eindeloze zandstranden en is met meer dan 360 km kustlijn aan de Australische Bocht, een charmante uitvalsbasis om de kust of het achterland te verkennen. Overnachting in Streaky Bay Motel.

Dag 5

Programma

Streaky Bay - Eucla, ca 600 km. U passeert vandaag de grens tussen Zuid- en West-Australië en u rijdt naar Eucla. Eucla werd opgericht in 1877 als een station voor de Overland Telegraph. Overnachting in het Eucla Amber Motor Hotel..

Dag 6

Programma

Eucla - Cocklebiddy, ca. 275 km. Steden kunnen niet veel kleiner zijn dan dit stadje. Cocklebiddy ligt aan de zuidelijke rand van het landbouwgebied van West-Australia. U ziet enorme schapenboerderijen, vaak vele malen groter dan de boerderijen in Europa. Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de Cocklebiddy Grotten en het Eye Bird Observatory. Tussen juni en oktober kunt u langs de kust walvissen observeren. Overnachting in het Cocklebiddy Wedgetail Inn. 

Dag 7

Programma

Cocklebiddy - Esperance, ca. 640 km. De regio Esperance heeft een lange maritieme geschiedenis. De Nederlander Pieter van Nuyts bezocht dit gebied al in 1627. Het stadje heeft met de opkomst en de ondergang van de goudvelden zijn ups & downs gekend. Nu is het bekend vanwege de schitterende witte stranden en de Myriad eilanden voor de kust. Geniet van de zonnende zeeleeuwen en de vele vogelsoorten, waaronder diverse zeldzame soorten. 2 overnachtingen in het Hospitality Inn Esperance. 

Dag 8

Programma

Esperance. Dag ter vrije besteding om Esperance en omgeving te verkennen. Een rit langs de kust leidt naar de Pink Lake, een zoutmeer dat, zoals de naam al zegt, echt rooskleurig is.

Dag 9

Programma

Esperance – Albany, ca. 485 km. Albany is een bloeiende multiculturele stad met vele bezienswaardigheden. Het gebied heeft één van de meest spectaculaire kustlijnen ter wereld en wordt omgeven door prachtige landschappen en ongerepte witte stranden. Overnachting in het Dog Rock Motel.

Dag 10

Programma

Albany - Margaret River, ca. 380 km. De regio van de Margaret Rivier is een geweldige mix van het goede leven en de prachtige natuur, gelegen op slechts 3,5 uur van Perth. Premium wijnen, bierbrouwerijen, exquise kaasproducten, jam en specerijproducenten, een rivierkreeftboerderij, olijfboomgaarden en zelfs een chocolade en fudge fabriek vindt u in deze omgeving. Overnachting in Margarets Beach Resort.

Dag 11

Programma

Margaret River - Perth, ca. 280 km. Geniet nog zolang mogelijk van de prachtige Margaret Rivier regio, voordat u naar Perth rijdt. Perth is met zijn mooie stranden, sport, cultuur en relaxte atmosfeer een heerlijke stad om nog een paar dagen te blijven. Uw tour eindigt in Perth, waar u de auto inlevert. Wilt u langer in Perth blijven, dan regelen wij graag het verblijf voor u.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Overnachtingen met vermelde maaltijden, 11 dagen Hertz huurauto categorie H met onbeperkt aantal km‘s, lokale belasting, max cover voertuigverzekering en uitgebreide routebeschrijvingen.

Exclusief:

Vluchten, overige maaltijden, drankjes, brandstof voor de huurauto, one way kosten huurauto (AUD 1.100), persoonlijke uitgaven en entreegelden.

Mededeling:

Vertrekdata: dagelijks.

 

Wij kunnen terugkijken op een fantastische vakantie!

Autotour Australië:

De reis is ons prima bevallen. Dank voor de prima organisatie van jullie kant. De hotels zijn stuk voor stuk prima bevallen en we hebben ontzettend veel moois gezien en gedaan. Om enkele hoogtepunten te noemen: de ballonvaart in Alice Springs was natuurlijk super, maar ook Broken River met de vogelbekdieren, de boottocht naar Hamilton en Whitehaven Beach, ons verblijf op het paradijsje Fraser eiland, de zonsondergang bij Ayers Rock, de rim walk bij Kings Canyon en last but not least: de koala’s, kangoeroes en vele prachtige vogels. Wij kunnen terugkijken op een fantastische vakantie en willen zeker nog een keertje terug!

Familie Bakker Zwanenburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.