13-Daagse autotour door Zuidwest Australië van Perth naar Perth

Deze reis neemt u mee door het zuidwesten van Australië. Slechts een klein deel op de kaart van dit immense land, maar dit is een gebied waar zoveel te zien is. Perth is een prachtige schone en ruime stad met een relaxte atmosfeer. Tijdens deze reis kunt u genieten van de spectaculaire kusten, beroemde wijnlanden en prachtige landschappen. Het is zeer aan te raden om voor of na uw reis enkele nachten in Perth bij te boeken.

prijscategorie: €

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Perth – Hyden, ca. 340 km. Vandaag haalt u uw huurauto op bij het stadsdepot. Via het plaatsje York rijdt u naar Hyden. Deze omgeving staat ook wel bekend als de graanschuur van Australië. Hyden is bekend vanwege de Wave Rock, een spectaculaire rotsformatie in de vorm van een enorme golf. In het Stargate Observatorium kunt u via speciale telescopen de waanzinnige sterrenhemel observeren. Overnachting in het Wave Rock Hotel.

Dag 2

Programma

Hyden – Kalgoorlie, ca. 540 km. U vervolgt uw reis via prachtige bosgebieden naar Kalgoorlie, het centrum van de goudstreek met nog veel historische gebouwen. 2 overnachtingen in het Quality Inn Railway Hotel.

Dag 3

Programma

Kalgoorlie. U bent vandaag in de gelegenheid om een bezoek te brengen aan een oude mijn en het historisch museum. Een bezoek aan de super pit is zeker een must. Dit is een 500 m. diepe, 1,6 km brede en 3,6 km lange mijn.

Dag 4

Programma

Kalgoorlie - Esperance (ca. 390 km). De reis gaat vandaag naar het prachtige Esperance, bekend om haar prachtige natuurschoon. U zult versteld staan van de ruige kustlijn, prachtige uitgestrekte witte stranden en indrukwekkende natuurparken. 2 overnachtingen in het Comfort Inn Bay of Isles Hotel.

Dag 5

Programma

Esperance. Dag ter vrije besteding. Een bezoek aan het nabijgelegen Cape Le Grand N.P. is zeer de moeite waard. Geniet in dit park van de unieke flora en fauna met buideldieren, kleine grijze kangoeroes, possums en zeldzame blauwe orchideeën. Verken verder de prachtige kust of breng een bezoek aan het interessante Aboriginal Art Museum of het zoutmeer Pink Lake.

Dag 6

Programma

Esperance - Albany, ca. 480 km. Via een mooie kustroute vervolgt u uw reis langs het Fitzgerald River N.P. (één van de grootste en botanisch belangrijkste parken van Australië) naar Albany. Deze oudste Europese nederzetting in West-Australië wordt vaak gezien als één van de mooiste plaatsen in Australië. 2 overnachtingen in Quality Apartments Banksia Gardens.

Dag 7

Programma

Albany. Dag ter vrije besteding. U kunt genieten van de bloemenpracht in het Stirling Ranges N.P, een boottocht maken om walvissen te spotten (juni-september) en een bezoek brengen aan het museum Whale World.

Dag 8

Programma

Albany - Walpole, ca. 120 km. U rijdt vandaag via het kunstenaarsplaatsje Denmark, met haar fantastische surfstranden, en door een prachtig landschap naar Walpole. U kunt een bezoek brengen aan Williams Bay N.P. Geniet van de mooie stranden en bijzondere ‘olifantenrotsen’. Overnachting in het Tree Top Walk Motel.

Dag 9

Programma

Walpole - Pemberton (ca. 120 km). ’s Morgens kunt u in het Walpole Nornalup N.P. een ‘Valley of Giants Tree Tops’ wandeling maken en genieten van de reusachtige karribomen. Vervolgens rijdt u door het Shannon N.P. naar Pemberton. Overnachting in het Karri Valley Resort.

Dag 10

Programma

Pemberton - Margaret River (ca. 190 km). Wij raden u aan om nabij Pemberton een bezoek te brengen aan de spectaculairste boom in de omgeving: de Gloucester Tree. U kunt deze reuze karriboom beklimmen en genieten van het mooie uitzicht vanaf de hoogste brandwachtpost in een boomtop. Via Caves Road vervolgt u uw reis. Bij Augusta vindt u indrukwekkende kalksteengrotten, o.a. de mooie Jewel Cave. 3 overnachtingen in het Darby Park Serviced  Residences.

Dag 11

Programma

- 12 Margaret River. Dagen ter vrije besteding. In deze geweldige omgeving vindt u o.a. uitstekende wijngaarden, geweldige surfstranden, karribossen en indrukwekkende grotten. Een bezoek aan een wijnboerderij om de heerlijk wijnen te proeven, is zeker een aanrader. Maar ook een bezoek aan Cape Leeuwin en het Cape Naturaliste Park zijn de moeite waard.

Dag 13

Programma

Margaret River – Perth, ca. 280 km. Op de laatste dag van deze schitterende reis kunt u via de Cape Naturaliste Road naar de historische vuurtoren rijden om te genieten van het mooie uitzicht. Als u geluk heeft kunt u walvissen observeren (in het winterseizoen). Zeer bijzonder is het zwemmen met dolfijnen in het plaatsje Bunburry. Maak ook zeker een stop in de gezellige havenstad Fremantle met de vele cafés en winkeltjes in ‘Cappuccino Strip’, het Maritime Museum en  het Fremantle Arts Centre. Hierna rijdt u terug naar Perth, waar u uw huurauto weer inlevert.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Overnachtingen, 13 dagen Hertz huurauto met onbeperkt aantal km‘s, lokale  belasting, max cover voertuigverzekering en uitgebreide routebeschrijvingen.

Exclusief:

Vluchten, maaltijden, drankjes, brandstof voor de huurauto, persoonlijke uitgaven en  entreegelden.

Opmerking:

Beste reistijd: maart-april & september-december.

Vertrekdata:

Dagelijks.

 

Alles was prima geregeld!

Fly In Safari Botswana:

Alles was prima geregeld! Goede lokale gidsen en de transfers waren ook OK. De reis was goed gedoseerd en de prijs/kwaliteit klopt precies. Om enkele hoogtepunten te noemen: de rust in de Okavango Delta, verblijf in de luxe tenten en de tussentijdse vluchten.

De heer en mevrouw Kuper Zeeland
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.