13-Daagse groepsreis Wildlife Explorer Oeganda

Tijdens deze 13-daagse kampeergroepsreis ontdekt u het grootste deel en de hoogtepunten van Oeganda: de trekking in inheemse bossen om wilde gorilla’s en chimpansees te zien, een boottocht op de Nijl, boom klimmende leeuwen in het Queen Elizabeth National Park, een eindeloze verscheidenheid aan dieren en planten en de warme en vriendelijke mensen die Oeganda speciaal maken. U kunt deze kampeerreis ook boeken op basis van accommodaties.

prijscategorie: €€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Entebbe – Lake Mburo (diner). U ontmoet om 08.00 uur uw medereizigers in het Lake Heights Hotel in Entebbe. Vervolgens gaat de reis naar het zuidwesten, door de groene heuvels en talloze dorpen. U stopt regelmatig op lokale markten, waaronder een drummarkt, en aan de evenaar gaat u experimenteren om te zien op welke manier water echt uit een bad wegloopt. U kunt lunchen aan de evenaar (op eigen kosten). U komt laat in de middag aan. 2 overnachtingen op Lake Mburo Camping.

Dag 2

Programma

Bwindi Impenetrable Forest (volpension). Vandaag vroeg op voor een gamedrive door het Lake Mburo National Park. Lake Mburo is één van de meren die als een glinsterend juweel tussen de heuvels liggen. Het park staat bekend om de grote variatie aan wilde dieren, zoals zebra’s, impala’s, buffels, de vele vogels en vooral om de vele nijlpaarden in de meren. U verlaat Lake Mburo en reist door een weelderig tropisch landschap van glooiende groene heuvels bedekt met een lappendeken van bananenplantages en groentetuinen. Pas op voor het indrukwekkende, langhoornige Ankole-vee. De wegen zijn ruw als u afgelegen dorpen passeert en ze zijn vaak gehuld in mist. U reist richting het Bwindi Impenetrable Forest. Het kamp ligt aan de rand van het Forest en u gaat zich voorbereiden op de gorilla-trektocht van de volgende dag.

Dag 3

Programma

- 4: Bwindi Gorilla Trek (volpension). Vandaag, na een energiek ontbijt, begint u aan de spectaculaire gorilla-trektocht (minimale leeftijd 15 jaar!). U splitst zich op in kleine groepen en trekken het bos in, elke groep onder leiding van een lokale gids, op zoek naar een gorilla familie. Het kan behoorlijk zwaar zijn en u moet voorbereid zijn op een wandeling door dicht bos, steile, modderige paden over oneffen terrein. In gevallen waarin vergunningen alleen beschikbaar zijn voor dag 4, bezoekt u Lake Bunyoni op dag 3, maar waar vergunningen zijn verdeeld over dag 3 en 4, hebben degenen die niet wandelen de mogelijkheid om een lokaal dorp te bezoeken, begeleid door een lokale gids. 2 overnachtingen op een camping.

Dag 5

Programma

- 6: Queen Elizabeth National Park - Ishasha (volpension). Vandaag daalt u af naar de graslanden van het Queen Elizabeth National Park. Het Ishasha-gebied staat bekend om de boomklimmende leeuwen. Maar ook het fantastische vogelleven, de talloze soorten primaten en het overvloedige wild op de vlakten, waaronder de kob waar leeuwen op jagen, zijn reden genoeg om het te bezoeken. U gaat hier twee nachten doorbrengen en heeft dus een volledige dag om uitgebreid op game drive te gaan, en vooral om de hoge vijgenbomen te doorzoeken op leeuwen. 2 overnachtingen op Ishasa Camping.

Dag 7

Programma

Queen Elizabeth National Park – Rwenzori Mountains (volpension). Vandaag reist u door het park op zoek naar dieren, door het Maramagambo-bos en over het Kazinga-kanaal dat Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt, om het park in het noorden te verlaten. U passeert de stad Kasese, voordat u stopt bij een uitkijkpunt waar u gaat lunchen met zicht op het Rwenzori-gebergte. De "Mountains of the Moon" rijzen meer dan 5000 meter boven zeeniveau, hellingen bedekt met tropisch bos en de hoogste toppen die permanent bedekt zijn met sneeuw. Een verbijsterend gezicht gezien hun nabijheid tot de evenaar. Hooggelegen gletsjers vormen één van de bronnen van het water van de rivier de Nijl. Overnachting op een camping tussen de theeplantages bij Fort Portal.

Dag 8

Programma

Masindi (volpension). Vandaag vroeg op, u heeft een lange rit voor de boeg over wat ruige wegen. U passeert de lichtgevende, groene theeplantages rondom Fort Portal voordat u verder gaat via Hoima, naar Masindi, de stop voor de nacht. Gezien de lange rit en de staat van de wegen, kampeert u vanavond niet, maar verblijft u in een plaatselijk hotel of lodge.

Dag 9

Programma

- 10: Murchison Falls National Park Vanmorgen rijdt u het Murchison Falls National Park binnen waar u de komende twee nachten doorbrengt. Hier gaat u de chimpansees te voet volgen, een game drive in het park maken, Murchison Falls bekijken en een boottocht maken op de Victoria Nile River. Het programma is flexibel, afhankelijk van het seizoen, de toestand van de wegen en de beschikbaarheid van boekingen, maar al deze activiteiten zijn inbegrepen. Het zuidelijke deel van het park is zwaar bebost, een geweldige habitat voor chimpansees. Het noordelijke deel, waar u een game drive maakt is een open savanne met wild, waaronder de relatief zeldzame Rothschild's giraf. Om naar het noordelijke deel van het park te gaan, moet u de Nijl oversteken met de veerboot bij Parra, een avontuur op zich. 2 overnachtingen op een camping.

Dag 11

Programma

- 12: Kalagala Falls (volpension / ontbijt en lunch). U verlaat het National Park vanochtend vroeg om zuidwaarts te rijden richting Jinja. Gelegen vlakbij de bron van de Witte Nijl waar het water in een wilde stroom uit het Victoriameer stroomt. Het gebied rond Jinja wordt beschouwd als de avonturenhoofdstad van Oost-Afrika en u brengt hier een hele dag door, zodat u de tijd heeft om eventueel deel te nemen aan een aantal avontuurlijke activiteiten: wildwatervaren, bungeejumpen over de bron van de Nijl, boottochten, paardrijden, het bezoeken van lokale gemeenschapsprojecten zijn allemaal opties (op eigen kosten). 2 overnachtingen in een hotel of lodge in Kalagala Falls.

Dag 13

Programma

Kalagala Falls (ontbijt). Deze tour eindigt vanochtend na het ontbijt. De reisleiding en het voertuig vertrekken na het ontbijt naar Kampala. U bent van harte welkom om gratis mee te rijden naar Kampala, maar houd er rekening mee dat deze reis naar Kampala, en de aankomst, niet gegarandeerd zijn. Als alternatief kunt u uw verblijf in Kalagala Falls verlengen en later rechtstreeks naar Entebbe worden vervoerd.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

rondreis vanaf Entebbe, 9 kampeerovernachtingen (koepeltent en matras) en 3 nachten in een lodge, maaltijden volgens het reisprogramma, genoemde activiteiten, entreegelden en Engelstalige reisbegeleiding.

Exclusief:

Gorilla Permit (ca. USD 725,-) visa, drankjes, overige maaltijden, fooien, eventueel huur slaapzak, optionele excursies en persoonlijke uitgaven. En de transfer van  Kalagala Falls naar Entebbe

Extra informatie:

Vertrek op zondag, data op aanvraag.

Aantal deelnemers: min. 4, max. 17 personen

Toeslag upgrade accommodaties vanaf: € 695,- per persoon, betreft voor alle dagen behalve dag 8, 11 en 12 (deze accommodaties blijven hetzelfde conform beschrijving)

Bagagebeperking: max. 15 kg per persoon in zachte reistassen, fototas en handbagage. U dient zelf een slaapzak en kussen mee te nemen.

Er wordt van de deelnemers verwacht dat ze meehelpen in de keuken en bij de op- en afbouw van het kamp. Het weer, de wegen en andere lokale omstandigheden zijn van invloed op de route die tijdens elke tour wordt gekozen en de tour kan, indien nodig, in omgekeerde volgorde uitgevoerd worden.

Wij kunnen terugkijken op een fantastische vakantie!

Autotour Australië:

De reis is ons prima bevallen. Dank voor de prima organisatie van jullie kant. De hotels zijn stuk voor stuk prima bevallen en we hebben ontzettend veel moois gezien en gedaan. Om enkele hoogtepunten te noemen: de ballonvaart in Alice Springs was natuurlijk super, maar ook Broken River met de vogelbekdieren, de boottocht naar Hamilton en Whitehaven Beach, ons verblijf op het paradijsje Fraser eiland, de zonsondergang bij Ayers Rock, de rim walk bij Kings Canyon en last but not least: de koala’s, kangoeroes en vele prachtige vogels. Wij kunnen terugkijken op een fantastische vakantie en willen zeker nog een keertje terug!

Familie Bakker Zwanenburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.