13-Daagse safarireis het beste van Kenia en Tanzania

Een safari door Afrika is een unieke ervaring en laat een onvergetelijke indruk achter. Ervaar tijdens deze prachtige reis door de safari bestemmingen Kenia en Tanzania de grote veelzijdigheid tussen de diverse nationale parken. Ga op zoek naar het vele wild, maak kennis met de culturen, laat u verwennen in de uitstekende lodges en leer veel van de verhalen van uw ervaren gids/chauffeur. Deze combinatie reis is in een kleinschalig gezelschap van maximaal 6 personen per voertuig of op basis van een privé gids/chauffeur. Beleef Afrika!

 

prijscategorie: €€€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Nairobi. Na aankomst is de transfer naar uw hotel. De rest van de dag bent u in de gelegenheid om Nairobi te verkennen. Overnachting in het Ole Sereni Hotel (A) of Eka Hotel (B).

Dag 2

Programma

Nairobi - Masai Mara (volpension). Na het ontbijt rijdt u naar de wereldberoemde Masai Mara met haar prachtige grasvlakten en rijk dierenleven. Na de lunch in de lodge is er tijd voor een siësta. In de namiddag maakt u uw eerste safari. 2 overnachtingen in de Mara Sopa Lodge (A) of Keekorok Lodge (B).

Dag 3

Programma

Masai Mara (volpension). Na een vroeg ontbijt gaat u weer op safari om de dieren en natuur te zien ontwaken. Na de lunch en siësta gaat u weer op safari en brengt u een bezoek aan een Masai dorp. Hier leert u meer over de gewoonten en gebruiken van deze kleurrijke stam. Het is mogelijk om voor vertrek voor deze dag een indrukwekkende ballonsafari te reserveren! (optioneel)

Dag 4

Programma

Masai Mara - Lake Nakuru N.P. (volpension). Na het ontbijt rijdt u naar het Lake Nakuru N.P, bekend om de vele roze flamingo’s. Tevens heeft u in het kleinschalige park een grote kans om neushoorns en luipaarden aan te treffen. Ook is het park het thuis van de sierlijke Rothschild giraf. Na de lunch in de lodge en kleine siësta maakt u een safari in het Lake Nakuru N.P. Overnachting in de Lake Nakuru Sopa Lodge (A) of Lake Nakuru Lodge (B).

Dag 5

Programma

Lake Nakuru N.P. - Amboseli N.P. (volpension). Na een vroeg ontbijt gaat u naar het nabijgelegen Lake Naivasha, waar u een boottocht op het meer maakt. Daarna gaat de reis naar Nairobi voor lunch (of picknicklunch onderweg) en vervolgens naar het prachtige Amboseli N.P. 2 overnachtingen in de Amboseli Sopa Lodge (A) of Ol Tukai Lodge (B).

Dag 6

Programma

Amboseli N.P. (volpension). Na een overheerlijk ontbijt vertrekt u voor een fantastische dagsafari in dit bijzondere park, bekend om zijn grote populatie olifanten en uiteraard het indrukwekkend uitzicht (bij helder weer) op de besneeuwde top van de Kilimanjaro. Op een bijzondere locatie gaat u genieten van een picknicklunch. Dit is Afrika op zijn best!

Dag 7

Programma

Amboseli N.P. - Lake Manyara N.P. (volpension). Na het ontbijt gaat de reis naar Tanzania. Na de grensformaliteiten, wisseling voertuig en gids/chauffeur rijdt u naar Arusha, waar u de lunch gebruikt. Daarna gaat u naar uw prachtig gelegen lodge nabij het Lake Manyara N.P. Overnachting in de Lake Manyara Serena Lodge (A & B).

Dag 8

Programma

- 9: Lake Manyara N.P. - Serengeti (volpension). ’s Morgens gaat u op safari in het Lake Manyara N.P. Na de lunch in de lodge vertrekt u naar de prachtige Serengeti met haar eindeloze vlaktes en bijzondere kopjes. De volgende dag maakt u ’s morgens en ’s middags spectaculaire safari’s in dit wildrijke park. Een onvergetelijke belevenis! 2 overnachtingen in de Serengeti Sopa Lodge (A) of Serengeti Serena Lodge (B).

Dag 10

Programma

Serengeti - Ngorongoro Krater (volpension). Na het ontbijt gaat u naar uw mooie lodge gelegen op de rand van de indrukwekkende Ngorongoro Krater. Onderweg kunt u van het wild genieten en een heerlijke picknicklunch. 2 overnachtingen in de Ngorongoro Sopa Lodge (A) of Ngorongoro Serena Lodge (B).

Dag 11

Programma

Ngorongoro Krater (volpension). Vandaag wacht één van de hoogtepunten van uw reis op u: u gaat de hele dag op safari in de unieke Ngorongoro Krater. Geniet van het vele wild en de prachtige omgeving. De picknicklunch nuttigt u in de krater.

Dag 12

Programma

Ngorongoro Krater – Tarangire N.P. (volpension). Vandaag rijdt u naar het Tarangire N.P. Onderweg kunt u genieten van het vele wild. Na de lunch heeft u de gelegenheid om te relaxen en te zwemmen. In de namiddag gaat u op safari en kunt u genieten van een spectaculaire zonsondergang. Tarangire heeft naast een rijk wildleven, een prachtig landschap met vele grote Baobab bomen. Overnachting in de Tarangire Sopa Lodge (A & B).

Dag 13

Programma

Tarangire N.P. - Arusha - Nairobi (volpension). Na het ontbijt reist u naar Arusha waar u de lunch heeft. Na de lunch gaat de reis verder naar Nairobi waar u laat in de middag aankomt. Aansluitend heeft u een diner en daarna volgt de transfer naar uw hotel of luchthaven.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Overnachtingen met vermelde maaltijden, transfers per minibus, vervoer per 7-persoons 4×4 safari voertuig met gegarandeerde raamplaats (B reis safari minibus in Kenia), service Engelstalige gids/chauffeur, entreegelden nationale parken, gefilterd water tijdens safari’s (neem zelf waterfles mee)  en safari’s volgens het reisprogramma.

Exclusief:

Vluchten, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven en visumkosten.

Opmerking:

Prijs is per persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

Aantal deelnemers: min.2, max. 7 personen.

Het is ook mogelijk deze reis op privébasis te maken. Vertrek is dagelijks, prijs op aanvraag.

Bagagebeperking: wij raden u aan om een zachte tas van maximaal 15 kg mee te nemen. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw reisadviseur.

Vertrekdata:

A: dinsdag en donderdag

B: zondag

 

 

 

 

Wij kunnen terugkijken op een fantastische vakantie!

Autotour Australië:

De reis is ons prima bevallen. Dank voor de prima organisatie van jullie kant. De hotels zijn stuk voor stuk prima bevallen en we hebben ontzettend veel moois gezien en gedaan. Om enkele hoogtepunten te noemen: de ballonvaart in Alice Springs was natuurlijk super, maar ook Broken River met de vogelbekdieren, de boottocht naar Hamilton en Whitehaven Beach, ons verblijf op het paradijsje Fraser eiland, de zonsondergang bij Ayers Rock, de rim walk bij Kings Canyon en last but not least: de koala’s, kangoeroes en vele prachtige vogels. Wij kunnen terugkijken op een fantastische vakantie en willen zeker nog een keertje terug!

Familie Bakker Zwanenburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.