14-Daagse autotour van Adelaide naar Darwin

Tijdens deze 14-daagse autotour van South Australia naar The Northern Territory maakt u o.a. kennis met de oneindige uitgestrektheid van The Outback, de Australische cultuur en het prachtige Kakadu National Park. Ervaar het echte Australië tijdens deze reis dwars door het hart van het continent!

prijscategorie: €

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Adelaide - Port Augusta, ca. 370 km. U haalt uw huurauto op bij het stadsdepot in Adelaide en rijdt via een mooie natuurroute naar het plaatsje Clare, bekend om de wijngaarden. Proef de heerlijk Australische wijnen, voordat u uw reis voortzet naar Port Augusta, gelegen aan de Spencer Gulf. Ten noorden van de stand ligt het nationaal park Flinders Ranges, één van de oudste landschappen ter wereld. Overnachting in het Majestic Oasis Apartments.

Dag 2

Programma

Port Augusta - Coober Pedy, ca. 530 km. Vandaag rijdt u via de Stuart Highway het binnenland van Australië binnen. Door de woestijn rijdt u naar het bijzondere mijnwerkersplaatsje Coober Pedy. Door de extreem hoge temperaturen leven veel bewoners hier in grotten onder de grond. Overnachting in het Comfort Inn Coober Pedy Experience.

Dag 3

Programma

Coober Pedy – Marla, ca. 230 km. Wij raden u aan om in de ochtend Coober Pedy verder te verkennen. Coober Pedy heeft zelfs een ondergrondse kerk en een golfbaan zonder gras. Vervolgens gaat de reis verder naar Marla, een plaatsje niet ver van het kaarsrechte spoor van de beroemde trein The Ghan. Overnachting in het Travellers Rest Motel.

Dag 4

Programma

Marla - Ayers Rock, ca. 490 km. Vandaag rijdt u via Kulgera en Erldunda naar uw einddoel voor vandaag: de wereldberoemde Ayers Rock. 2 overnachtingen in het Outback Pioneer Hotel.

Dag 5

Programma

Ayers Rock / Olgas. Vandaag bent u in de gelegenheid om Ayers Rock, ook wel ‘Uluru’ genoemd,  te bezoeken. Deze monoliet heeft een grote culturele betekenis voor de Aboriginals. De rots is maar liefst 340 meter hoog en wel 9 kilometer in omtrek. Geniet van de fascinerende kleuren bij zonsopgang of –ondergang. Natuurlijk kunt u ook een bezoek aan de Olgas. Wat dacht u van een heerlijke picknick hier en vervolgens een wandeling door de Valley of the Winds.

Dag 6

Programma

Ayers Rock - Kings Canyon, ca. 320 km. U rijdt vandaag naar de meest spectaculaire kloof van Australië, de Kings Canyon. U kunt een wandeling maken en genieten van de mooie uitzichten op de diepe kloof. De canyon is onderdeel van het Watarrka N.P. Overnachting in het Kings Canyon Resort.

Dag 7

Programma

Kings Canyon - Alice Springs (ontbijt), ca. 470 km. Vandaag gaat u naar Alice Springs. Maak een stop bij de Henbury Meteoriet Krater, die 4700 jaar geleden is ontstaan. Nabij Alice Springs kunt u Simpson’s Gap en Standley Chasm, 2 smalle kloven, bezoeken. 2 overnachtingen in het Aurora Alice Springs Hotel.

Dag 8

Programma

Alice Springs (ontbijt). Dag ter vrije besteding om Alice Springs te verkennen. Zo kunt u een bezoek brengen aan de Royal Flying Doctor Service. Maar ook het Aviation Museum, het Alice Springs Desert Park met haar woestijndieren en het Old Telegraph Station zijn de moeite waard.

Dag 9

Programma

Alice Springs - Tennant Creek, ca. 530 km. U rijdt vandaag via Aileron en Barrow Creek naar Tennant Creek. Onderweg kunt een bezoek brengen aan de bijzondere Devils Marbles, gelegen ca. 100 km ten zuiden van Tennant Creek. De Devils Marbles bestaan uit honderden grote ronde keien. Overnachting in Bluestone Motor Inn.

Dag 10

Programma

Tennant Creek – Katherine, ca. 660 km. Vandaag heeft u een lange reis naar Katherine. U rijden verder naar het noorden door het woestijngebied. Onderweg passeert u Daly Waters en Mataranka. 2 overnachtingen in het Katherine Beagle Motor Inn.

Dag 10

Programma

Tennant Creek – Katherine, ca. 660 km. Vandaag heeft u een lange reis naar Katherine. U rijden verder naar het noorden door het woestijngebied. Onderweg passeert u Daly Waters en Mataranka. 2 overnachtingen in het Ibis Styles Katherine Hotel.

Dag 11

Programma

Katherine (ontbijt). Dag ter vrije besteding. Een spectaculaire boottocht door de 12 km bekende Katherine Gorge (ca. 4 uur) is absoluut een must! Geniet van de schitterende landschappen en grotten. Verder kunt u een verfrissende duik in het water nemen bij Edith Falls.

Dag 12

Programma

Katherine - Kakadu N.P. (ontbijt), ca. 300 km. U rijdt vandaag via het mijnstadje Pine Creek naar het Kakadu National Park. 2 overnachtingen in het Mercure Kakadu Crocodile Hotel.

Dag 13

Programma

Kakadu N.P. Dag ter vrije besteding. Een boottocht op Yellow Waters is zeer aan te raden. Geniet van de vele vogelsoorten en de krokodillen. Ook de rotsschilderingen van Aboriginals bij Ubirr Rock en Nourlangie Rock zijn zeker een bezoek waard. Met een 4WD is een bezoek aan de spectaculaire watervallen Jim Jim en Twin Falls mogelijk.

Dag 14

Programma

Kakadu N.P. - Darwin, ca. 245 km. U kunt nog een bezoek brengen aan het Bowali Visitors Centre, alvorens u naar Darwin rijdt, de hoofdstad van Northern Territory.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Overnachtingen met vermelde maaltijden, 14 dagen Hertz huurauto met onbeperkt aantal km‘s, lokale belasting, max cover voertuigverzekering en uitgebreide routebeschrijvingen.

Exclusief:

Vluchten, overige maaltijden, drankjes, brandstof voor de huurauto, one way kosten huurauto (AUD 1.100, ter plaatse betalen), persoonlijke uitgaven en entreegelden.

Opmerking:

Andere type auto’s op aanvraag.

Vertrekdata: dagelijks

Beste reistijd: mei – oktober

Wij kunnen terugkijken op een fantastische vakantie!

Autotour Australië:

De reis is ons prima bevallen. Dank voor de prima organisatie van jullie kant. De hotels zijn stuk voor stuk prima bevallen en we hebben ontzettend veel moois gezien en gedaan. Om enkele hoogtepunten te noemen: de ballonvaart in Alice Springs was natuurlijk super, maar ook Broken River met de vogelbekdieren, de boottocht naar Hamilton en Whitehaven Beach, ons verblijf op het paradijsje Fraser eiland, de zonsondergang bij Ayers Rock, de rim walk bij Kings Canyon en last but not least: de koala’s, kangoeroes en vele prachtige vogels. Wij kunnen terugkijken op een fantastische vakantie en willen zeker nog een keertje terug!

Familie Bakker Zwanenburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.