14-Daagse rondreis wild parks Botswana

Zeer aantrekkelijk geprijsde accommodatie rondreis door de mooiste wildreservaten van Botswana en een bezoek aan de machtige Victoria Watervallen! Verken de beroemde Okavango Delta per mokoro en maak spectaculaire begeleide wandelingen. Geniet van een boottocht op de Chobe Rivier en ga op zoek naar het vele wild tijdens de safari’s per open safarivoertuig in Moremi en Chobe. Een onvergetelijke reis door een unieke Afrikaanse wildernis!

 

prijscategorie: €€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Johannesburg - Khama (lunch/diner). Om 06.30 uur vertrek van de Road Lodge, Johannesburg, naar Khama in de Kalahari. U bezoekt de Khama Rhino Sanctuary, dit is een gebied waar de witte neushoorn wordt beschermd. In dit reservaat leven o.a. ook zebra’s en gnoes. In de namiddag maakt u uw eerste safari. Overnachting in een chalet (per chalet 2 x tweepersoonskamer met gemeenschappelijke badkamer).

Dag 2

Programma

Dag 2: Maun (ontbijt/lunch). Na het ontbijt reist u naar Maun, de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de Okavango Delta. ’s Middags kunt u relaxen bij het zwembad of een optionele rondvlucht over de Delta maken (ca. USD 120). De rondvlucht dient vooraf te worden gereserveerd. Overnachting in een chalet van Island Safari Lodge.

Dag 3

Programma

– 4: Maun - Okavango Delta (volpension). U maakt deze dagen tochten met lokale gidsen in een Mokoro (kano) over de kanalen om vanaf het water het wild te observeren. Natuurlijk gaat u ook te voet door dit prachtige gebied. Geniet van de adembenemende zonsondergangen. 2 nachten wildkamperen op een eiland midden in de Delta.

Dag 5

Programma

- 7: Okavango Delta – Moremi (volpension). U rijdt per open 4x4 voertuig naar het Moremi Game Reserve. U maakt diverse safari’s in Moremi en in het privé reservaat. Ervaar het echte Afrika! In dit park kunt u o.a. olifanten, nijlpaarden, buffels en leeuwen vinden. 3 overnachtingen in Elephant Pools Lodge, exclusief tented bush lodge in Khwai Private Reserve.

Dag 8

Programma

Dag 8: Moremi – Maun (ontbijt/lunch). Vandaag keert u in de middag terug naar Maun. Overnachting in het Island Safari Lodge.

Dag 9

Programma

Maun – Makgadikgadi Pans (ontbijt/lunch). Voordat u naar Nata vertrekt kunt u een optionele vlucht over de Okavango maken. Onderweg ziet u de eindeloze witte zoutpannen van Makgadikgadi. Wanneer er regen valt in dit droge gebied, vindt er een drastische wijziging plaats als duizenden wildebeesten en zebra’s naar de zoete graslanden trekken. Ook prachtige flamingo’s kleuren dan het water roze. Overnachting in een luxe tent in de Nata Lodge of een chalet in de Pelican Lodge.

Dag 10

Programma

Makgadikgadi Pans - Chobe N.P. (ontbijt/lunch). Na het ontbijt vervolgt u uw weg naar het Chobe N.P. Dit gebied staat bekend om de vele olifanten, die hier in dit park leven. De olifanten komen vaak in grote getale drinken bij de rivier, net zoals buffels en ander wild. ’s Middags is er een optionele safari. 2 overnachtingen in Thebe River Safaris (WiFi beschikbaar). 

Dag 11

Programma

Chobe N.P. (ontbijt/lunch). U gaat vroeg in de ochtend op safari om het wild te zien ontwaken en u maakt ’s middags een onvergetelijke boottocht op de Chobe Rivier,  waarbij u tevens van een adembenemende zonsondergang kunt genieten.  

Dag 12

Programma

-13: Chobe N.P. – Victoria Falls (ontbijt). Na het ontbijt staan de Victoria Falls, “The smoke that thunders”op het programma. Deze machtige watervallen zijn één van de zeven wereld wonderen. Verder kunt u optioneel deelnemen aan diverse activiteiten, zoals wildwater raften, bungeejumpen van 111 meter of een spectaculaire ‘flight of angels’ boven de Victoria Falls maken. 2 overnachtingen in het Shearwater Explorer Village.

Dag 14

Programma

Victoria Falls (ontbijt). Na het ontbijt eindigt uw onvergetelijke rondreis.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Rondreis van Johannesburg naar Victoria Falls per safari truck en open 4×4 voertuig, overnachtingen volgens programma, maaltijden volgens het reisprogramma, entreegelden nationale parken en 2 Engelstalige chauffeurs/reisbegeleiders.

Exclusief:

Overige drankjes & maaltijden, fooien, visumkosten, optionele excursies en persoonlijke uitgaven. Ter plaatse dient u nog een toeslag van USD 300 te voldoen aan de reisleiding.

Opmerking:

Prijs is per persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

Aantal deelnemers: min. 4 en max. 12 personen.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw reisadviseur.

Bagagebeperking: maximaal 12 kg per persoon in zachte reistassen, fototas en handbagage.

Indien u als alleen reizende een tent wilt delen met een andere reiziger van hetzelfde geslacht, dan vervalt de eenpersoonstoeslag van €590,-

Wij hebben zeer genoten van deze reis!

Fly In Safari Botswana:

De reis voldeed zeer goed aan de verwachtingen. De lodges waren prima, personeel gastvrij, kwaliteit eten uitstekend. Gedurende de periode in de lodge was de ranger/gids/chauffeur degene waarmee het programma gemaakt werd. Soms waren we met een paar medereizigers in een auto, maar veelal ook niet. De vluchtjes van de ene lodge naar de andere lodge verliepen prima op tijd. De lodges waren ook allemaal anders, qua lay out, qua natuur en sfeer. De Victoria Watervallen zijn mooi, maar door het vele water ontstond er een dikke waternevel waarmee het zicht wat beperkt werd, maar dat is bij een waterval niet geheel vreemd. Wij hebben zeer genoten van deze reis en alle lof voor de goede organisatie en de kwaliteit van de lodges.

De heer en mevrouw Dentz Middelburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.