15-Daagse autotour parels van het Noorden

Deze reis is uitermate geschikt voor mensen, die op zoek zijn naar een uniek gebied van Zuid-Afrika en de zuidelijke route van Johannesburg naar Kaapstad al eens hebben verkent. Tijdens deze reis gaat u naar Namaqualand, wandelt u naar de mooie Augrabies Watervallen, leert u meer over de gewoontes van de Bosjesmannen en gaat u op safari in het wonderschone Kgalagadi National Park.

prijscategorie: €€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Kaapstad (ontbijt). Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw hotel. 2 overnachtingen in Harbour Bridge Hotel & Suites.

Dag 2

Programma

Kaapstad (ontbijt). Op een afgesproken tijd wordt uw huurauto bij het hotel afgeleverd. Deze dag heeft u tijd om Kaapstad en de omgeving te verkennen. U kunt een bezoek brengen aan het schitterende aquarium op Waterfront, van het uitzicht genieten vanaf de Tafelberg of een boottocht maken naar het indrukwekkende Robbeneiland. Een dagtocht naar Kaap de Goede Hoop is absoluut een must! In Houtbaai kunt u een boottocht maken naar Seal Island, waar u honderden robben aantreft. Breng ook zeker een bezoek aan Boulders Beach, met de bekende pinguïnkolonie. Maar ook een boottocht bij Hermanus om de walvissen te spotten (juli-november) behoort tot de mogelijkheden.

Dag 3

Programma

Kaapstad – Langebaan (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u naar het idyllische Langebaan. Geniet van deze heerlijke kustplaats en observeer in de lagune de vele vogelsoorten, flamingo’s en pelikanen. Ook een bezoek aan het West Coast N.P. behoort tot de mogelijkheden. Overnachting in het Strandloper Ocean Boutique Hotel.

Dag 4

Programma

Langebaan – Kagga Kamma (volpension). Na het ontbijt gaat de reis naar het privé wildreservaat Kagga Kamma. Hier maakt u een begeleide panoramatocht en kunt u genieten van het unieke landschap. Na het diner kunt u de waanzinnige sterrenhemel per telescoop bewonderen. 2 overnachtingen in Kagga Kamma (inclusief dagelijks 2 activiteiten).

Dag 5

Programma

Kagga Kamma (volpension). Deze dag brengt u door in dit stukje paradijs op aarde, met haar rotsformaties en prachtige vergezichten. U brengt een bezoek aan de rotstekeningen van de Bosjesmannen. Geniet tijdens een safari van het landschap met de Cederbergen.

Dag 6

Programma

Kagga Kamma – Clanwilliam (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u noordwaarts naar Clanwilliam. Clanwilliam is een rustig dorp, met o.a. een museum en zeven oude gebouwen (nu monumenten) waaronder het oude boerderijhuis van Jan Disselsvalleij, ooit de naamdrager van het dorp, voordat het Clanwilliam heette. Rooibos theeplanten zijn inheems planten in dit gebied en worden in grote aantallen verbouwd. En het is zeker de moeite waard om de fabriek of een Rooibos boerderij te bezoeken en te zien dat er van Rooibos veel meer producten verkrijgbaar zijn. U kunt ook nog doorrijden naar de kustplaats Lamberts Bay, het ‘Mekka van de Kreeft’ in Zuid-Afrika. U vindt hier een uitbundig vogelleven met Jan van Gents en Aalscholvers. U kunt een boottocht maken op zoek naar de walvissen, dolfijnen (beide in het seizoen augustus-november) en zeehonden. Overnachting in het Yellow Aloe Guesthouse.

Dag 7

Programma

Clanwilliam – Springbok (ontbijt/diner). U vervolgt de westkust van Zuid-Afrika en gaat naar uw romantische accommodatie, gelegen zo’n 25 km vanaf het plaatsje Springbok. U verblijft in de indrukwekkende Naries Namakwa Retreat, een Manor House, een spectaculaire belevenis. 2 overnachtingen in het Naries Namakwa Retreat.

Dag 8

Programma

Naries Namakwa Retreat (ontbijt/diner). U kunt mooie wandelingen in de omgeving maken. Een bezoek aan het Goegap Natuurreservaat, met haar uitgestrekte zandvlaktes en reuze keien, is ook zeker de moeite waard. In augustus/september is dit een populaire attractie, wanneer de 580 plantensoorten zorgen voor een waar bloementapijt.

Dag 9

Programma

Springbok – Augrabies N.P. (ontbijt). Na het ontbijt vervolgt u uw reis naar het mooie Augrabies N.P. ‘Plaats van het grote Lawaai’. De Gariep Rivier (voorheen de Oranje Rivier) valt hier met veel lawaai 56 meter naar beneden. Augrabies is de op 6 na grootste waterval ter wereld. Rondom de waterval kunt u wandelingen maken (vraag bij de receptie naar een wandelkaart). Overnachting in het SANP: Augrabies Rest Camp.

Dag 10

Programma

Augrabies N.P. – Kgalagadi Transfrontier Park. Via Upington gaat de reis naar het bijzondere Kgalagadi Transfrontier Park (voormalig Kalahari Gemsbok N.P.). Overnachting in het SANP: Twee Rivieren Rest Camp.

Dag 11

Programma

Kgalagadi Transfrontier Park, Vandaag vroeg op om het wild te zien ontwaken. Geniet van het landschap met haar duinen in al haar kleurschakeringen. U treft vast de mooie gemsbokken aan en misschien ziet u de Kalahari leeuw wel. Overnachting in het SANP: Nossob Rest Camp.

Dag 12

Programma

Kgalagadi Transfrontier Park, (lunch/diner). Bij Rooibrak parkeert u uw huurauto en wordt u naar uw lodge gebracht, gelegen in het hart van het Kgalagadi Park. In deze rustieke accommodatie kunt u ten volle genieten van het spectaculaire landschap, de stilte en zult u een overweldigende woestijnervaring krijgen. In de namiddag gaat u per open landrover op safari en kunt u bij zonsondergang genieten van het kleurenspektakel van de woestijn. 2 overnachtingen in de !Xaus Lodge (inclusief activiteiten).

Dag 13

Programma

Kgalagadi Transfrontier Park (volpension). Vroeg op voor uw begeleide safari. Tevens maakt u een wandeling en leert u meer over de tradities van de Bosjesmannen en het overleven in de woestijn. Na het diner zult u versteld staan van de weergaloze sterrenhemel.

Dag 14

Programma

Kgalagadi Transfrontier Park – Upington (ontbijt). Vandaag verlaat u deze unieke plek en gaat de reis naar het plaatsje Upington. Overnachting in Le Must River Residence.

Dag 15

Programma

Upington (ontbijt). Helaas, alweer de laatste dag van uw verblijf in het schitterende Zuid-Afrika. U rijdt naar de luchthaven van Upington, alwaar u uw huurauto inlevert.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Overnachtingen met vermelde maaltijden, meet & assist, transfer bij aankomst, 15 dagen autohuur cat. C van Europcar met classic max verzekering, tourism levies  en safari´s/activiteiten volgens programma.

Exclusief:

Vluchten, overige maaltijden, drankjes, afleveringskosten-, oneway- en contractkosten voor de huurauto, brandstof huurauto, persoonlijke uitgaven, overige safari’s/activiteiten en entreegelden.

Opmerking:

Prijs is persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

Vertrek is dagelijks.

 

In 1 woord: helemaal geweldig!

Fly In Safari Zuid-Tanzania & Zanzibar:

In 1 woord: helemaal geweldig! Alles super geregeld: mooie lodges, vriendelijk personeel, mooie game drives, mooie dagexcursie naar Udzungwa. Dus heel erg bedankt voor het regelen van deze mooie reis.

Familie Van der Linden Helmond
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.