16-Daagse reis de kleuren van Madagaskar

Tijdens deze 16-daagse reis krijgt u een prachtig inzicht in de verschillende landschappen en de fauna en flora van Madagaskar. U rijdt naar het zuiden met bezoeken aan de Ranomafana en Isalo National Park. In Tulear bezoekt u het Arboretum. U vliegt terug naar Tana, om vervolgens verder naar het oosten te reizen. U brengt een bezoek aan het Perinet park en u komt door het Pangalanes kanaal tot Tamatave. Tot slot vliegt u naar het eiland Sainte Marie om te relaxen op het strand. U kunt eventueel verlengen op Sainte Marie.

prijscategorie: €

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Antananarivo. Bij aankomst op de luchthaven staat er een transfer voor u klaar die u naar uw hotel brengt in Antananarivo (Tana). Overnachting in Hotel Lapasoa (Std.), Tamboho Hotel (Std. Plus).

Dag 2

Programma

Antananarivo - Antsirabe (170 km, ca. 4 uur), (ontbijt). U ontmoet uw gids/chauffeur en u rijdt Antsirabe. U rijdt over een grotendeels kronkelende weg door de hooglanden met rijst- en groentevelden, door kleine traditionele dorpjes en langs naakte granieten bergen en een aantal ambachten. In de namiddag een sightseeingtour in Antsirabe en een bezoek aan het Andraikiba-meer. Overnachting in Chambres du Voyageur (Std.), Hotel Plumeria (Std. Plus).

Dag 3

Programma

Antsirabe - Ranomafana (240 km, ca 5.5 uur), (ontbijt). Vandaag rijdt u naar Ranomafana. U maakt een stop in Ambositra. De reis gaat verder naar Ranomafana. Aan het begin van de is er eventueel de mogelijkheid voor een wandeling met zaklampen langs de weg op zoek naar nachtdieren. Met een beetje geluk ontdekt u snel bewegende bruine muismaki's, slapende kameleonsoorten in alle maten, levendige kikkers etc. Overnachting in Centr'est (Std.), Setam Lodge (Std. Plus).

Dag 4

Programma

Ranomafana - Fianarantsoa (60 km, ca. 1.5 uur), (ontbijt). U rijdt naar het natuurreservaat. Rondwandeling van ca. 3-4 uur met lokale natuurgids. ​Hier leven meer dan 100 bijzondere vogelsoorten, verschillende soorten varens, mossen, orchideeën en reuzenbamboe. De wandeling is behoorlijk inspannend. Neem de tijd voor het pad en observaties onderweg. In Ranomafana kunt u ook een bezoek brengen aan een thermaal bad. Vervolgens vertrekt u richting Fianarantsoa, ​​met een korte stop bij de Andriamamovoka-waterval is. Overnachting in Villa Sylvestre (Std.), Zomatel (Std. Plus).

Dag 5

Programma

Fianarantsoa - Ranohira (295 km, ca. 5.5 uur), (ontbijt). Op weg naar Ranohira bezoekt u een fabriekje waar het Antemoro papier gemaakt wordt (in het weekend gesloten). Ambalavao ligt aan de voet van het Andringitra-massief. Hierna rijdt u naar het kleine Anja reservaat, waar de Katta lemuren leven. U reist verder via Ihosy en de hoogvlakte van Horombe naar Ranohira. 2 overnachtingen in Isalo Ranch (Std.), Isalo Rock Lodge (Std. Plus).

Dag 6

Programma

Ranohira (ontbijt). Vanochtend heeft u een wandeling met lokale gids (ca. 3-5 uur) in het Isalo National Park. U vindt hier rots massieven, ravijnen, natuurlijke zwembassins en een prachtige flora en fauna. Maar ook lemuren (o.a. katta's, en sifaka's) behoren tot de attracties. Bezoek aan het "natuurlijke zwembad", waar u kunt afkoelen en verfrissen, als het na zware regenval niet met zand gevuld is. Er zijn tal van wandel- en trekmogelijkheden in de vallei van de apen en ratten en eromheen. Ook een uitstapje naar het "Venster van Isalo (la fenêtre)" bij zonsondergang mag niet ontbreken.

Dag 7

Programma

Ranohira - Tuléar (240 km, ca. 4 uur), (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u over een grotendeels rechte weg, langs hoge struiken en kleine cactusbossen, onderbroken door typische Mahafali-graven en machtige baobabbomen. U bezoekt het arboretum, een verzameling van inheemse planten van Madagaskar. Overnachting in Hotel Victory (Std.), Hotel Moringa (Std. Plus).

Dag 8

Programma

Tuléar - Antananarivo (ontbijt). Transfer naar de luchthaven van Tuléar voor de vlucht naar de hoofdstad. Aansluitend transfer naar uw hotel. Overnachting in Hotel Lapasoa (Std.), Tamboho Hotel (Std. Plus).

Dag 9

Programma

Antananarivo - Andasibe (140 km, ca. 3,5 uur), (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u naar Andasibe. Het landschap bestaat voor het merendeel uit rijstvelden en beboste heuvels. Bezoek in Marozevo het Exotic Park (ook wel Peyrieras Park genoemd) waar u kameleons, vlinders, kikkers en andere amfibieën kunt zien. Dan verder naar Andasibe. Als het donker wordt bent u in de gelegenheid om de dieren te zoeken, die actief worden. Overnachting in Grace Lodge (Std), Vakôna Forest Lodge (Std. Plus).

Dag 10

Programma

Andasibe - Manambato - Akanin’ny Nofy (135 km, ca. 5 uur en 1,5 uur varen), (ontbijt). Na een vroeg ontbijt rijdt u naar het reservaat van Analamazaotra. U heeft grote kans dat u hier de bijzondere Indri lemuren ziet! Hierna reist u verder naar Manambato. Hier aangekomen stapt in een overdekte motorboot en vaart u door het Pangalanes kanaal naar uw hotel in Akanin’ny Nofy. 2 overnachtingen in Le Palmarium (Std.).

Dag 11

Programma

Akanin'ny Nofy (ontbijt). Vandaag bent u in de gelegenheid om de omgeving van het Ampitabe meer te verkennen. Hier is o.a. het privépark Palmarium, waar diverse soorten lemuren leven of u kunt de omgeving verkennen per kano of te voet. Er is een nachtelijke excursie gepland, deels per boot, op zoek naar de zeldzame en bedreigde Aye Aye-maki's met hun ongewone uiterlijk.

Dag 12

Programma

Akanin’ny Nofy - Tamatave - Ile St. Marie (ontbijt). Na het ontbijt gaat u met de boot door het Pangalanes Kanaal naar Tamatave. Indien de vlucht Tamatave-Sainte Marie vroeg vertrekt, maakt u de boottocht naar Tamatave al op de avond van dag 11. Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Sainte Marie (vlucht niet inbegrepen). Transfer naar uw hotel. 3 overnachtingen in Hotel Lakana (Std.), Princesse Bora Lodge (Std. Plus).

Dag 13

Programma

- 14 Ile Sainte Marie (halfpension). Deze dagen brengt u door op eigen gelegenheid. Er is genoeg te doen, u kunt een strandwandeling maken, snorkelen, duiken, fietsen of motorrijden. Met een beetje geluk kunt u hier de bultrug walvissen zien (van juli tot september).

Dag 15

Programma

Ile Sainte Marie - Anatanarivo (ontbijt). Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Antananarivo. Transfer naar het hotel, rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Hotel Lapasoa (Std.), Tamboho Hotel (Std. Plus).

Dag 16

Programma

Antanarivo (ontbijt). Afhankelijk van de vertrektijd van uw internationale vlucht, kunt u de historische sites van Ambohimanga bezoeken. Vanaf de top van de "Blue Hill" - dat is de vertaling van Ambohimanga - op 1468 meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht over Tana en de omgeving. Daarna een bezoek aan een markt met Madagaskisch handwerk om laatste souvenirs te kopen. Als uw vlucht laat in de avond is kunt u gebruik maken van een dagkamer in een hotel nabij de luchthaven. Transfer naar de luchthaven. Einde van een bijzondere reis.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Alle luchthaventransfers, boottransfer Manambato- Akanin’ny Nofy -Tamatave, gekozen categorie hotels op basis van logies en ontbijt (op Sainte Marie op basis van halfpension), vervoer volgens programma in auto of minibus met Engelstalige chauffeur, brandstof auto en bestuurdersvergoedingen, entreegelden voor de nationale parken inclusief lokale parkgids en toeristisch vignet (Ranomafana, Ranohira, Exotic Park Marozevo, Andasibe, Palmarium), bezoek aan Anja en Arboretum, het Palmarium-reservaat en de excursie om de Aye Aye te spotten, excursie naar Ambohimanga en bezoek aan de ambachtsmarkt en gebruik van de hotelkamer op de laatste dag

Exclusief:

Intercontinentale en binnenlandse vluchten (binnenlandse vluchten Tulear – Tana, Tamatave – Sainte Marie en Sainte Marie – Tana ca. € 900 p.p.), visumkosten, overige maaltijden en excursies, persoonlijke uitgaven zoals drankjes en fooien.

Toeslag:

Halfpension in Plus Hotels per persoon vanaf € 245

Volpension in Plus Hotels per persoon vanaf € 585

Opmerking:

Prijs is per persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

Minimaal 2 personen.

Vertrekdata:

Dagelijks.

Het was een onvergetelijke reis!

Privé rondreis Madagascar:

Het was een onvergetelijke reis! We hadden een super gids en een hele fijne chauffeur. Over de accommodaties waren we zeer tevreden, Le Grenat vonden we het minst. Tsara camp was helemaal geweldig. Bij Ifaty hebben we een boottocht gemaakt met een motorboot en diverse walvissen gezien. Madagascar is echt een prachtig land, schitterende natuur en hele vriendelijke mensen! Bedankt voor het regelen van deze prachtige reis.

Familie Schotman Maasdam
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.