16-Daagse reis Hoogtepunten van de Filipijnen

Deze 16-daagse reis lijkt op de 21-daagse Filipijnen compleet maar is voor de reiziger die iets minder tijd heeft. U begint op Cebu, het kleine zusje van Manila en gaat vervolgens naar het bijzondere eiland Bohol. Hier gaat u natuurlijk de Chocolat Hills verkennen. U reist naar het prachtige Palawan en verblijft in zowel Puerto Princesa als El Nido.

Palawan wordt gezien als één van de mooiste regio’s van de Filipijnen en tevens een van de populairste. Met de 650 kilometer lange kust omringd door azuurblauw water en hagelwitte stranden en onontdekte gebieden is het een feest om hier te reizen. Onderweg komt u nog langs verlaten stranden, kleine vissersdorpjes en grotere steden. Het eiland staat ook bekend om zijn schitterende natuur met in het centrale deel een bergketen van zo’n 1.200 meter hoog. Grote delen van regenwouden en jungles hier, zijn nog onontdekt en mede dankzij een verbod op het kappen van bomen is veel van de oorspronkelijke natuur hier nog aanwezig.

U kunt kiezen uit 3 categorieën hotels, A hotels zijn 3* hotels, B zijn 4* hotels en C zijn 5* hotels. Uiteraard kunt u deze reis verlengen of aanpassen aan uw persoonlijke wensen!

 

prijscategorie: €€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Na aankomst op de luchthaven van Cebu volgt de transfer naar het hotel. U verblijft 3 nachten in A: Costabella Tropical Beach Resort, B: Bluewater Maribago Resort, C: Shangri-la Mactan Resort & Spa.

Dag 2

Programma

Cebu (ontbijt). De tour van vandaag begint op Mactan Island dat voornamelijk bestaat uit steenkoolstenen. U stopt bij het Lapu-Lapu's Monument, gebouwd bij de kust ter ere van de dappere chef die vocht voor de vrijheid van de Filippino's. Op naar de wijk Maribago naar een gitaarfabriek. U ziet hier hoe de beste gitaren en ukeleles van de Filipijnen worden gemaakt. Verder naar Cebu City, het kleine zusje van Manila maar wel met het voordeel van de stranden. U bezoekt o.a. Fort San Pedro; Cross of Magellan, de plaats van de eerste massaviering in 1521, nu een beroemd monument in Cebu, de Santo Nino-kerk die het beeld van het heilige kind Jezus herbergt. Verder langs de Avenue of Flags en naar Beverly Hills. Ook kunt u de taoïstische tempel bekijken waar zowel gelovigen als niet-gelovigen een joss sticks aansteken en hun fortuin laten voorlezen. Terug naar uw hotel.

Dag 3

Programma

Cebu (ontbijt). Vandaag is ter vrije besteding. Mactan Island ligt een paar kilometer van het hoofdeiland Cebu. Het is gescheiden van Cebu door het Mactan-kanaal en verbonden met het vasteland door een 2-tal bruggen. Als koraaleiland biedt Mactan enkele van de beste duik- en snorkel mogelijkheden.

Dag 4

Programma

Cebu - Bohol (ontbijt). Na het ontbijt is de transfer naar de haven van Cebu. Vervolgens is de bootovertocht (ca. 2 uur) naar Bohol. Na aankomst in de haven van Tagbilaran is de transfer naar uw hotel. U verblijft 4 nachten in A: Bohol Beach Club, B: South Palms Beach Resort, C: Amorita Resort.

Dag 5

Programma

Bohol (ontbijt, lunch). Vandaag gaat u Bohol ontdekken. De de tour begint met een bezoek aan de historische bezienswaardigheden zoals de Baclayon Church, u gaat verder door een kunstmatig bos van mahoniebomen. Vanaf een uitzichtdek kunt u een fantastische blik op de Chocolate Hills werpen. U maakt een cruise op de Loay / Loboc rivier aan boord van een gemotoriseerde boot met lunch. U maakt een korte stop om oog in oog te staan met de Tarsier in het Sanctuary. Dit is één van de kleinste primaten op aarde.

Dag 6

Programma

- 7: Bohol (ontbijt). Dagen ter vrije besteding. Bohol is niet zomaar een eiland, het is een uniek eiland. De combinatie van een bijzonder landschap, witte zandstranden, eindeloze rijstvelden, drijvende restaurants en het spookdier Tarsier is een combinatie die u verder nergens zult vinden in de Filipijnen en in de wereld. Ook heeft Bohol een rijke historie en is het een van de eerste Spaanse Nederzettingen in de Filipijnen. Het schiereiland Panglao Island heeft prachtige stranden.

Dag 8

Programma

Bohol - Palawan (ontbijt). Transfer van uw accommodatie naar de haven van Tagbilaran voor de ferry terug naar Cebu. Vervolgens vliegt u van Cebu naar Puerto Princesa. Na aankomst wordt u opgewacht en is de transfer naar uw hotel. U verblijft 2 nachten in A: Aziza Paradise Hotel, B: BWP The Ivywall Hotel, C: Princesa Garden Island Hotel.

Dag 9

Programma

Puerto Princesa (ontbijt, lunch). Vandaag maakt u een "Underground Cruise". Bij St. Paul's Cave and National Park gaat u aan boord voor een wonderlijke cruise. U ziet o.a. een bijzondere tempel of balzaal met natuurlijke formaties van glinsterende stalactieten en stenen die oprijzen uit het water. Het is een van de langste netwerken van ondergrondse rivieren en grotten. De lunch wordt in een nabijgelegen resort geserveerd. Terug naar Puerto Princesa, u verkent de rauwe en ruige schoonheid van Palawan. De stad heeft een duurzaam programma dat gebaseerd is op de gemeenschap en sterk gesteund wordt door de bewoners. Ook bezoekt u een krokodillenboerderij (behalve zondag), de stadsmarkt, het museum, de kathedraal en vlinderboerderij.

Dag 10

Programma

Puerto Princesa - El Nido (ontbijt). Vandaag is de transfer naar El Nido. Een rit via de weg van circa 6 uur. U verblijft 4 nachten in A: Casa Kalaw, B: Huni Lio, C: Seda Lio.

Dag 11

Programma

El Nido (ontbijt). Vandaag gaat u de Big Lagoon Island Hopping Tour maken. U wordt om 08.30 uur opgehaald en naar El Nido Town gebracht. Hier stapt u aan boord van een lokale outrigger boot/kayak. U bezoekt o.a. Shimizu Island en West Entalula Beach (onder voorbehoud). U geniet van het kristalheldere water van Big Lagoon. U kunt vandaag heerlijk zwemmen en snorkelen.

Dag 12

Programma

- 13: El Nido (ontbijt). Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u heerlijk relaxen en genieten van de omgeving. El Nido is de toegangspoort tot de Bacuit Archipel. Welkom in het paradijs! Heel veel witte zandstranden, lagunes, blauw/groen water, karst-gebergten, prachtige snorkelplekjes en ga zo maar door! De Bacuit Archipel is dé plek om de verschillende eilandjes te gaan verkennen. .

Dag 14

Programma

El Nido - Cebu (ontbijt). Vandaag keert u terug naar Cebu. Eerst is de transfer naar de luchthaven van El Nido en vervolgens vliegt u naar Cebu. Na aankomst is de transfer naar Mactan Island. U verblijft 2 nachten in A; Costabella Tropical Beach Resort, B: Bluewater Maribago Resort, C: Shangri-la Mactan Resort & Spa.

Dag 15

Programma

Cebu (ontbijt). Vandaag kunt u nog heerlijk relaxen en ontspannen van de mooie omgeving.

Dag 16

Programma

Cebu (ontbijt). Helaas uw laatste dag. Transfer naar de luchthaven van Cebu voor uw vlucht naar huis of volgende bestemming. Einde arrangement.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief

Overnachtingen op basis van ontbijt in de gekozen categorie. Genoemde transfers en lokaal vervoer, genoemde excursies met Engelstalige gids en entree fees.

Exclusief

Internationale vlucht, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, drankjes en optionele activiteiten

Opmerking

Categorie A hotels zijn 3* hotels, categorie B zijn 4* hotels en categorie C zijn 5* hotels.

In bepaalde periodes kunnen toeslagen van toepassing zijn

Het was een onvergetelijke reis!

Privé rondreis Madagascar:

Het was een onvergetelijke reis! We hadden een super gids en een hele fijne chauffeur. Over de accommodaties waren we zeer tevreden, Le Grenat vonden we het minst. Tsara camp was helemaal geweldig. Bij Ifaty hebben we een boottocht gemaakt met een motorboot en diverse walvissen gezien. Madagascar is echt een prachtig land, schitterende natuur en hele vriendelijke mensen! Bedankt voor het regelen van deze prachtige reis.

Familie Schotman Maasdam
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.