16-Daagse Zambia & Malawi groepsrondreis “Livingstone Trail”

Een spannende safari-ervaring in internationaal gezelschap die de diversiteit van de minder bereisde Zuidoost-Afrikaanse landen verkent. Deze tour is geschikt voor de avontuurlijke reiziger en vereist wat geduld; het reizen kan traag zijn, sommige nachten is de accommodatie wel basic, maar de reis biedt een fantastisch landschap en fantastische hoogtepunten, die de lange reisdagen zeker waard zijn!

prijscategorie: €€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Lusaka. U ontmoet om 16.00 uur uw medereizigers in het Pioneer Camp, op ca. 14 kilometer gelegen vanaf Lusaka. Het groepsdiner is op eigen kosten in de lodge. Overnachting in Pioneer Camp.

Dag 2

Programma

Lusaka - Kafue River (volpension). Een lange rit brengt u over de heuvels van Miombo naar het zuiden van Zambia, naar de laaglanden en naar de lodge gelegen aan de oevers van de rivier de Kafue. Dit is een belangrijke zijrivier is van de Zambezi-rivier, welke de grootste en langste rivier is die volledig binnen Zambia ligt. U overnacht aan de oevers en geniet van de zonsondergang vanaf het verhoogde dek. Overnachting in de Gwabi River Lodge.

Dag 3

Programma

Lower Zambezi (volpension). Vandaag gaat u per kano de Zambezi-rivier af, de thuisbasis van de stam - Nyami Nyami. U komt langs dorpjes en een prachtig landschap. U overnacht op een bushcamping op Elephant Bones Island in het hart van ongetemd Afrika. Bushcampings hebben geen faciliteiten; zelf water meenemen, geen toilet faciliteiten maar “dig & bury” en geen spoor achterlaten van het verblijf (al het afval wordt weer meengenomen. U slaapt in koepeltenten van 2,2 x 2,2 x 1,8 meter en met ingebouwde insectennetten. Overnachting bushcamping op Elephant Bones Island.

Dag 4

Programma

Lower Zambezi (volpension). Vanochtend vervolgt u de kanosafari door een gebied waar u olifanten, nijlpaarden en andere dieren in het wild kunt spotten. Tenslotte wordt u weer opgehaald door een motorboot en wordt u via de rivier teruggebracht naar de lodge. Overnachting in de Gwabi River Lodge.

Dag 5

Programma

Lusaka - Great East Road - Peatuke (volpension).Vandaag vroeg op voor een lange reisdag. U gaat noordwaarts naar Lusaka, de hoofdstad van Zambia, waar voorraden worden ingeslagen in de drukke winkels en markten. Via de Great East Road rijdt u verder langs kleine dorpjes en straatmarkten tot u bij zonsondergang aankomt in de kleine stad Petauke. Overnachting in Chimwemwe Lodge.

Dag 6

Programma

- 8: Petauke - South Luangwa N.P. (ontbijt, lunch). Vandaag gaat de reis verder noordwaarts naar "de vallei" van het South Luangwa National Park. Deze afgelegen regio is een van de mooiste natuurreservaten van Afrika waar olifanten, nijlpaarden, leeuwen en luipaarden in overvloed aanwezig zijn. De lodge, gelegen aan de oevers van de Luangwa-rivier, kijkt uit over het nationale park en u kunt regelmatig nijlpaarden en olifanten zien vanuit het kampzwembad! Deze dagen heeft u de gelegenheid om een game walk en 2 gamedrives in het Luanga (In het groene seizoen, december - april, zijn wandelingen misschien niet mogelijk, in dat geval is er een extra gamedrive) te maken. Op de laatste middag is er tijd om te ontspannen in het kamp of om nog een game walk, game drive of dorpsbezoek te maken (op eigen kosten). Overnachtingen in Wildlife Camp Chalets.

Dag 9

Programma

South Luangwa N.P. - Kuti (volpension). U steekt de grens bij Chipata over naar Malawi en begeeft u naar de hoofdstad Lilongwe. Hier worden weer inkopen gedaan, voordat de reis verder gaat naar het Kuti Wildlife Reserve. In dit reservaat zult u veel giraffen, gnoes en zebra's aantreffen. Overnachting in Kuti Reserve Bush Villas.

Dag 10

Programma

- 11: Kuti - Mulanje Massif (ontbijt, lunch). U reist via de beroemde theeplantages van Malawi in de Thyolo-regio voordat u op weg gaat naar de lodge in Mulanje. De kale rotsflanken van de Mount Mulanje zijn bijna 3002 m hoog en is een belangrijke bron van regenwater in dit deel van het zuiden van Malawi. Ongeveer 130 miljoen jaar geleden is dit gebergte gevormd. In 1859 was David Livingstone de eerste Europeaan die het massief zag, maar archeologisch onderzoek bewijst al van menselijke activiteit sinds het stenen tijdperk. De volgende dag maakt u een dagwandeling op de hellingen van Mount Mulanje om de beekjes, watervallen en torenhoge pieken te ontdekken. 2 overnachtingen in Kara o’Mula.

Dag 12

Programma

- 13: Mulanje Massif - Liwonde (volpension). Vandaag gaat de reis verder naar Liwonde Game Reserve. Onderweg komt u langs dorpjes en een lokale markt. Liwonde G.R. en de Shire River beslaan 548 km² oppervlakte en herbergt de grootste overgebleven olifantenpopulatie van Malawi en de ernstig bedreigde zwarte neushoorn. Onderweg naar het Camp rijdt u met de truck door het grasland op zoek naar luipaarden, olifanten, nijlpaarden, antilopen en zeldzame Lilian's tortelduifjes. De Shire rivier stroomt langs de westelijke grens, waardoor u kunt genieten van een bootsafari. 2 overnachtingen op de Mvuu Camping.

Dag 14

Programma

- 15: Liwonde - Lake Malawi (volpension). Lake Malawi is de parel van Malawi en een van de Great Rift Valley-meren. U reist naar het Lake Malawi National Park waar u een boot neemt naar het afgelegen tropische Mumbo Island, vlakbij Cape Maclear. De eenvoudige kamers (sommige van riet, sommige van canvas maar allemaal met rieten dak) hebben met eigen badkamer en warme douche. De lodge heeft 7 kamers en er is geen elektriciteit op het eiland. De rustieke lodge is een idyllisch paradijs met kajaks en snorkelspullen om het eiland te verkennen en te snorkelen. De vriendelijke bevolking van Malawi maakt dit land het "warme hart van Afrika". 2 overnachtingen in Mumbo Island.

Dag 16

Programma

Lake Malawi - Lilongwe (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u naar Lilongwe, waar de tour eindigt om ca. 11.00 uur.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Rondreis van Lusaka naar Lilongwe per Safari Truck met 12 zitplaatsen, genoemde maaltijden, genoemde overnachtingen (12 x in kleine lodges, met eigen badkamer en 3x op een camping, genoemde activiteiten en 2 Engelstalige reisleiders.

Exclusief:

Overige drankjes & maaltijden, fooien, visumkosten, optionele excursies en persoonlijke uitgaven. Ter plaatse dient u nog USD 300 te voldoen aan de reisleiding.

Extra info:

De 1-persoonstoeslag is € 290

Voor de 3 nachten kamperen dient u uw eigen slaapzak, kussen en handdoek mee te nemen.

Er wordt van alle reizigers verwacht actief deelt te nemen aan o.a. inpakken, ramen reinigen, koken, afwassen etc.

Aantal deelnemers: min. 4, max. 12 personen.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw reisadviseur.

 

De service was uitstekend.

Autotour Namibië:

De service was uitstekend en de prijs/kwaliteit verhouding klopt precies. Om enkele hoogtepunten te noemen: Erindi Private Game Reserve en Le Mirage Resort bij Sossusvlei.

De heer en mevrouw Pelzers Helmond
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.