18-Daagse autotour alle facetten van Namibië

Deze autorondreis door Namibië laat u kennismaken met bijna alle hoogtepunten van dit fascinerende land. Vanwege het comfort hebben we gekozen voor een auto met vierwielaandrijving, maar de route is ook zeker mogelijk met een hogere middenklasse auto. U verblijft in sfeervol en uniek gelegen accommodaties, die wij op basis van onze persoonlijke ervaringen voor u hebben geselecteerd.

prijscategorie: €€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Windhoek – Dordabis (diner). Na aankomst op de luchthaven staat uw huurauto (Toyota Fortuner 4WD of gelijkwaardig) bij het depot van Europcar voor u klaar. Vervolgens rijdt u naar uw uniek gelegen accommodatie, waar u heerlijk kunt relaxen. Overnachting in Eningu Clayhouse.

Dag 2

Programma

Dordabis - Mariental (ontbijt/diner). Na het ontbijt rijdt u richting het zuiden naar Mariental. U ziet gelijk de vergezichten van Namibië. U rijdt naar de rand van de Kalahari woestijn. Optioneel kunt u deelnemen aan een wandeling met Bosjesmannen. Overnachting in de Bagatelle Kalahari Game Lodge.

Dag 3

Programma

Mariental - Fish River Canyon (ontbijt). De beroemde Fish River Canyon staat vandaag op het programma. Ook een bezoek aan het ‘Quivertree Forest’ (kokerboomwoud) en ‘Giant’s Playground’ is de moeite waard. 2 overnachtingen in het Canyon Road House.

Dag 4

Programma

Fish River Canyon (ontbijt). U bent vandaag in de gelegenheid om de Fish River Canyon te verkennen. Het is de 2e grootste canyon ter wereld. Ook een bezoek aan de Ai-Ais warmwaterbronnen is aan te raden.

Dag 5

Programma

Fish River Canyon - Aus (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u naar het kleine plaatsje Aus. U kunt hier prachtige wandelingen maken. 2 overnachtingen in Klein Aus Vista (Desert Horse Inn).

Dag 6

Programma

Aus (ontbijt). U kunt vandaag een bezoek brengen aan het spookstadje Kolmanskop en Lüderitz, waar u het Goerke House en de Felsenkirche kunt bezichtigen. Op de terugweg heeft u kans dat u, bij de waterdrinkplaatsen, wilde paarden van de Namib ziet!

Dag 7

Programma

Aus - Sossusvlei (ontbijt/diner). Vandaag rijdt u noordwaarts. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Duwesib Castle, dat in 1909 door Baron von Wolf voor zijn Amerikaanse bruid is gebouwd. De vergezichten van de woestijn zullen een diepe indruk op u maken. 2 overnachtingen in de Sossusvlei Lodge.

Dag 8

Programma

Sossusvlei (ontbijt/diner). Vandaag is het aan te raden om de dag vroeg te beginnen, zodat u kunt genieten van het kleurenschouwspel in de duinen als de zon opkomt. De kleuren variëren van lichtoranje tot dieprood.  Tip: bestel via de receptie tijdig een picknickmand zodat u heerlijk in de duinen kunt brunchen! Op de terugreis kunt u een wandeling maken door de Sesriem Canyon.

Dag 9

Programma

Sossusvlei - Swakopmund (ontbijt). U rijdt via de Kuiseb-pas, het Namib Naukluft Park, de Welwitschia-vlakte en de Maanvallei naar de badplaats Swakopmund (vergeet niet in Sossusvlei uw permit te regelen). 2 overnachtingen in Driftwood Guesthouse.

Dag 10

Programma

Swakopmund (ontbijt). Dag ter vrije besteding. U kunt naar het nabij gelegen Walvisbaai rijden. U kunt hier een boottocht maken door de lagune en u ziet waarschijnlijk flamingo´s, pelikanen, zeehonden en dolfijnen (reserveren is aanbevolen). U rijdt na deze indrukwekkende boottocht terug naar Swakopmund, waar een bezoek aan het aquarium is aan te raden.

Dag 11

Programma

Swakopmund - Damaraland (ontbijt). Vandaag rijdt u van Swakopmund naar Damaraland. In de omgeving van Twijfelfontein vindt u bijzondere rotsschilderingen. Sommige tekeningen dateren al van 300 jaar voor Christus. Ten zuiden van Twijfelfontein vindt u nog twee andere geologische bezienswaardigheden, namelijk de Verbrande Berg en de Orgelpijpen. Overnachting in Madisa Camp.

Dag 12

Programma

Damaraland (ontbijt/diner). De omgeving van Twijfelfontein is de moeite waard om te verkennen. U vindt hier de historische rotsschilderingen. Bijzonder zijn ook de ´orgelpijpen´ (een geologische formatie), het ´versteende woud´ en de ´vingerklip rots´. Overnachting in de Vingerklip Lodge.

Dag 13

Programma

Damaraland - Etosha N.P. (ontbijt). U rijdt via Outjo naar het Etosha N.P. U vindt hier o.a. zebra’s, giraffes, springbokken, olifanten en leeuwen. Ook indrukwekkend is de enorme zoutvlakte. 2 overnachtingen in de Okaukuejo Lodge (Waterhole Chalet).

Dag 14

Programma

Etosha N.P. (ontbijt). Vergeet uw camera en verrekijker niet als u de hele dag op zoek gaat naar de “bewoners” van dit nationale park.

Dag 15

Programma

Etosha N.P. (ontbijt/diner). Vandaag rijdt u richting het oosten en geniet weer van alles wat dit park u te bieden heeft. Overnachting in de Mushara Bushcamp.

Dag 16

Programma

Etosha N.P. - Waterberg (ontbijt/diner). Vol indrukken verlaat u Etosha en rijdt u via het Otjikotomeer naar het Waterberg N.P, waar u prachtige wandelingen kunt maken. Bijzonder is dat op deze tafelberg voetafdrukken van dinosaurussen zijn gevonden, die 200 miljoen jaar oud zijn. Overnachting in de Waterberg Wilderness Lodge.

Dag 17

Programma

Waterberg - Windhoek (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u terug naar Windhoek. Onderweg kunt u een stop maken in Okahandja. Windhoek beschikt over diverse bezienswaardigheden om uw fantastische reis goed af te sluiten. Overnachting in de The Elegant Guesthouse.

Dag 18

Programma

Windhoek (ontbijt). U levert uw huurauto in bij het depot van Europcar op de luchthaven.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

meet & greet op de luchthaven, autohuur Toyota Fortuner 4WD Max Cover of gelijkwaardig van Europcar, genoemde overnachtingen, genoemde maaltijden en een uitgebreide routebeschrijving.

Exclusief:

Vluchten, overige maaltijden, drankjes, contractkosten voor de huurauto, brandstof huurauto, persoonlijke uitgaven en entreegelden.

Extra info:

Prijs is per persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

U dient minimaal 35 dagen voor vertrek te boeken. Boekt u korter voor vertrek, dan vervalt de vroegboekkorting voor de huurauto en geldt er een kleine toeslag (op aanvraag).

Vertrek is dagelijks.

 

Wij hebben zeer genoten van deze reis!

Fly In Safari Botswana:

De reis voldeed zeer goed aan de verwachtingen. De lodges waren prima, personeel gastvrij, kwaliteit eten uitstekend. Gedurende de periode in de lodge was de ranger/gids/chauffeur degene waarmee het programma gemaakt werd. Soms waren we met een paar medereizigers in een auto, maar veelal ook niet. De vluchtjes van de ene lodge naar de andere lodge verliepen prima op tijd. De lodges waren ook allemaal anders, qua lay out, qua natuur en sfeer. De Victoria Watervallen zijn mooi, maar door het vele water ontstond er een dikke waternevel waarmee het zicht wat beperkt werd, maar dat is bij een waterval niet geheel vreemd. Wij hebben zeer genoten van deze reis en alle lof voor de goede organisatie en de kwaliteit van de lodges.

De heer en mevrouw Dentz Middelburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.