20-Daagse autotour beleef de mooiste parken van Zuid-Afrika

Bent u een natuurliefhebber, dan is dit de reis voor u! Tijdens deze autotour bezoekt u de meest bijzondere nationale parken van Zuid-Afrika en kunt u genieten van de unieke flora en fauna. Ook schitterende wandeltochten in de Drakensbergen behoren tot de mogelijkheden.

prijscategorie: €€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Johannesburg (ontbijt) Na aankomst in Johannesburg neemt u de hotel shuttle transfer naar uw nabijgelegen hotel. Overnachting in Sunrock Guesthouse.

Dag 2

Programma

Johannesburg - Marakele N.P (ontbijt). Vandaag neemt u de shuttle terug naar de luchthaven van Johannesburg en haalt u de huurauto (categorie I) op bij het depot van Europcar en rijdt u naar het Marakele N.P. (‘Place of Sanctuary’, ofwel heilige plaats in het Tswana). Het park ligt in het hart van de Waterberg Mountains en is een malariavrij ‘Big Five’ gebied. U kunt per huurauto op zoek gaan naar wild of een begeleide safari maken (vooraf boeken noodzakelijk). Misschien ziet u de bijzondere Tuli olifanten wel. Uw tent beschikt over een keuken (in Thabazimbi kunt u inkopen doen). Overnachting in het Tlopi Tented Camp.

Dag 3

Programma

Marakele N.P. - Tuli Game Reserve (diner). Vandaag gaat de reis naar de grensplaats Pont Drift. Hier laat u uw huurauto achter en wordt u naar het Tuli Game Reserve gebracht, ook wel ‘Land of Giants’ genoemd. Dit reservaat is gelegen in het oosten van Botswana, op de grens met Zuid-Afrika en Zimbabwe. Het prachtige landschap bestaat uit rode rotsen, schitterende Baobab bomen en de Limpopo Rivier. 2 overnachtingen in de prachtige Tuli Safari Lodge.

Dag 4

Programma

Tuli Game Reserve (volpension). U gaat ’s morgens en in de namiddag onder ervaren begeleiding op safari. Een wandelsafari behoort ook tot de mogelijkheden. Een onvergetelijke ervaring!

Dag 5

Programma

Tuli Game Reserve - Mapesu N.P. (ontbijt/diner). Na het ontbijt wordt u naar uw auto gebracht en reist u naar het Mapesu natuurreservaat, grenzend aan het Mapungubwe N.P. Dit park staat op de Wereld Erfgoedlijst en is bekend om zijn adembenemende vergezichten en mooie natuur. In de namiddag maakt u een begeleide safari. 2 overnachtingen in de Mopane Bush Lodge.

Dag 6

Programma

Mapesu N.P. (volpension). Vroeg op voor de begeleide wandelsafari. Of u kunt een safari per open landrover maken. ’s Middags kunt u een bezoek brengen aan het Mapungubwe N.P, relaxen bij het zwembad, een wandeling of een tocht per mountainbike maken.

Dag 7

Programma

Mapesu N.P. – Makhado (ontbijt/diner). Na het ontbijt rijdt u verder naar Madi a Thavha, ‘Water van de Bergen’, gelegen nabij Makhado. De lodge staat bekend om haar gastvrijheid en kleurrijke accommodatie. 2 overnachtingen in de Madi a Thavha Mountain Lodge.

Dag 8

Programma

Makhado (ontbijt/diner). Deze lodge ligt midden in een gebied dat bekend staat om het rijke vogelleven. U kunt hier diverse wandelingen maken. Zeer aan te raden is een begeleide ‘Arts & Crafts’ tour, waarbij u lokale Venda kunstenaars bezoekt en meer leert over de cultuur (optioneel).

Dag 9

Programma

Makhado – Krugerpark (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u naar het Sanparks Olifants Rest Camp, dat in het wereldberoemde Krugerpark ligt. Overnachting in het SANP: KNP Olifants Rest Camp.

Dag 10

Programma

Krugerpark. Vroeg in de morgen heeft u de beste kans om wild te zien. U reist door het park naar het volgende restcamp en kunt onderweg genieten van het wild. U kunt hier ook nachtsafari’s en wandelingen boeken. Overnachting in het SANP: KNP Satara Rest Camp.

Dag 11

Programma

Krugerpark. U vervolgt uw weg door het park. Geniet van de bijzondere flora en fauna. Overnachting in het SANP: KNP Lower Sabie Rest Camp.

Dag 12

Programma

Krugerpark – Eswatini (Swaziland). Vandaag verlaat u Zuid-Afrika en rijdt u naar het kleine koninkrijk Eswatini. Na de grensformaliteiten rijdt u naar uw accommodatie gelegen in het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan een glasblazerij en een lokale markt. 2 overnachtingen Mlilwane Beehive Village.

Dag 13

Programma

Eswatini (ontbijt). Het Mlilwane Wildlife Sanctuary is het oudste reservaat van Swaziland. In dit park komen geen roofdieren voor, dus u kunt hier vanmorgen samen met de gids veilig een natuurwandeling gaan maken om de ‘Nature Trail’ te gaan verkennen en zo de schoonheid van dit landschap ontdekken. U kunt ook een begeleide fietstocht maken.

Dag 14

Programma

Eswatini - Hluhluwe/Imfolozi G.R (ontbijt/diner). Vandaag rijdt u naar het Hluhluwe/Imfolozi Game Reserve, bekend om zijn witte neushoorns. Per huurauto kunt u op zoek gaan naar het vele wild. 2 overnachtingen in het KZN Wildlife: Hluhluwe Hilltop Resort.

Dag 15

Programma

Hluhluwe/Imfolozi G.R. (ontbijt/diner). U maakt vandaag een begeleide safari. De rest van de dag kunt u per huurauto dit groene park met zijn heuvels verder verkennen of heerlijk relaxen bij het zwembad.

Dag 16

Programma

Hluhluwe/Imfolozi G.R. – Durban/Umdloti (ontbijt). Na het ontbijt gaat de reis naar de subtropische badplaats Durban/ Umdloti. 2 overnachtingen in de Fairlight Beach House.

Dag 17

Programma

Durban/Umdloti (ontbijt). Geniet van een heerlijke dag aan de Indische oceaan.

Dag 18

Programma

Durban - Drakensbergen (ontbijt/diner). Van wild naar zee en nu naar de machtige Drakensbergen. Adembenemend mooi! De Drakensbergen zijn de hoogste bergen van Zuid-Afrika. U heeft 2 dagen om van deze adembenemende bergen met haar uitzichten te genieten. 2 overnachtingen in The Cavern Drakensberg Resort & Spa.

Dag 19

Programma

Drakensbergen (volpension). U kunt hier prachtige bergwandelingen maken. Geniet van de waanzinnige uitzichtpunten en de mooie bergwereld.

Dag 20

Programma

Drakensbergen – Johannesburg, (ontbijt). U rijdt terug naar de luchthaven van Johannesburg, alwaar u uw huurauto inlevert.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Overnachtingen met vermelde maaltijden, shuttletransfer bij aankomst, autohuur cat. I (Toyota Avanza of gelijkwaardig) van Europcar met classic max verzekering en genoemde safari´s.

Exclusief:

Vluchten, overige maaltijden, drankjes, contractkosten voor de huurauto, brandstof huurauto, persoonlijke uitgaven, overige safari’s/activiteiten en entreegelden.

Prijs is per persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

Vertrek is dagelijks.

 

Wij hebben zeer genoten van deze reis!

Fly In Safari Botswana:

De reis voldeed zeer goed aan de verwachtingen. De lodges waren prima, personeel gastvrij, kwaliteit eten uitstekend. Gedurende de periode in de lodge was de ranger/gids/chauffeur degene waarmee het programma gemaakt werd. Soms waren we met een paar medereizigers in een auto, maar veelal ook niet. De vluchtjes van de ene lodge naar de andere lodge verliepen prima op tijd. De lodges waren ook allemaal anders, qua lay out, qua natuur en sfeer. De Victoria Watervallen zijn mooi, maar door het vele water ontstond er een dikke waternevel waarmee het zicht wat beperkt werd, maar dat is bij een waterval niet geheel vreemd. Wij hebben zeer genoten van deze reis en alle lof voor de goede organisatie en de kwaliteit van de lodges.

De heer en mevrouw Dentz Middelburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.