20-Daagse kampeerrondreis van Kaapstad naar Victoria Falls

Deze avontuurlijke en zeer scherp geprijsde kampeerrondreis neemt u mee van Kaapstad naar de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Naast deze 2 hoogtepunten van Zuidelijk Afrika, maakt u onderweg ook kennis met de bijzondere bezienswaardigheden van Namibië en Botswana. Een unieke reis door 4 landen voor een scherpe prijs! Deze reis kunt u ook maken op basis van accommodaties of in een kleine groep (max 12 personen).

prijscategorie: €€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Kaapstad - Cederbergen (lunch/diner). Vandaag ontmoet u uw medereizigers en verlaat u Kaapstad, maar niet voor u een foto heeft genomen van de Tafelberg. Van Kaapstad reist u naar de Cederbergen. De Cederberg-regio heeft niet alleen spectaculaire bergen en sinaasappelboerderijen, maar het is ook de thuisbasis van de Rooibos thee. Groeiend op de berghellingen van de Cedarberg, heeft deze kruidendrank een internationale reputatie opgebouwd als een gezond en verfrissend alternatief voor gewone thee. Vanavond kunt u genieten van een heerlijk Afrikaans diner. Overnachting op Marcuskraal Camping.

Dag 2

Programma

Namaqualand - Gariep Rivier (volpension). Na een vroeg ontbijt rijdt u naar het stadje Springbok, voor de laatste boodschappen. U reist verder naar de Namibische grens, waar u overnacht aan de Oranjerivier. Reist u in juli tot september dan ziet de vele wilde bloemen waar de regio zo bekend om is. Overnachting op Fiddlers Creek camping.

Dag 3

Programma

Gariep Rivier - Fish River Canyon (volpension). Hoewel de Oranjerivier is vernoemd naar het Nederlandse Koninklijk Huis, wordt ook verwezen naar de oorspronkelijke naam Gariep, wat simpelweg "rivier" betekent in de inheemse KhoeKhoe-taal. De Oranjerivier, die zijn reis begint in de bergen van Lesotho, is de langste rivier van Zuid-Afrika en biedt een uniek contrast met de woestijnlandschappen langs de oevers. De beste manier om de rivier te ervaren is door het water op te gaan. U heeft de mogelijkheid om een optionele kanotocht op de rivier te maken. Na de lunch gaat de reis verder. U maakt een korte stop (en duik) bij de minerale warmwaterbronnen. Laat in de middag komt u aan bij het kamp. Overnachting op NWR Hobas camping.

Dag 4

Programma

Fish River Canyon – Quiver Tree Forest (volpension). Vanmorgen vroeg op en rijdt u naar de rand van de Fish River Canyon. Een pracht gezicht om de eerste ochtendzon te zien die door de kloof schijnt. Na een wandeling langs de rand van de kloof, gaat de reis naar het westen, richting Keetmanshoop. In de middag slentert u door het Quiver Tree Forest en The Giants Playground - genoemd naar de manier waarop de enorme rotsblokken op elkaar zijn geplaatst, waardoor rotsformaties en een reeks doolhoven zijn ontstaan. Overnachting op Quiver Tree Forest camping.

Dag 5

Programma

Quiver Tree Forest - Namib Naukluft (volpension). Vandaag een lange reisdag voor de boeg als u dieper de Namib-woestijn in trekt. Namibië heeft een gevarieerd landschap, van de duinvelden die de westelijke uitlopers van de woestijn bedekken, de graslanden in het oosten tot de rode duinen in het westen en de gezichten van het woestijnland. Vanavond kampeert u aan de rand van de duinvelden en kunt u de unieke roep van de gecko horen. Overnachting op NWR Sesriem Campsite.

Dag 6

Programma

Sossusvlei Dunes - Namib Naukluft (volpension). Vandaag vroeg op voor een spectaculaire belevenis: beklim Dune 45 bij zonsopgang en geniet van de prachtige kleuren. Verder brengt u een bezoek aan Sossusvlei en Deadvlei, hier maakt u met een lokale gids een wandeling en leert u meer over dit unieke gedeelte van de woestijn. Overnachting op Boesman’s Campsite.

Dag 7

Programma

Namib Naukluft - Swakopmund (volpension). U laat de Namib achter u en u rijdt via een markering van de Tropic of Capricorn (Steenbokskeerkring) en Walvisbaai naar de gezellige badplaats Swakopmund. 2 overnachtingen in Amanpuri Travellers Lodge.

Dag 8

Programma

Swakopmund (volpension). U bent vandaag vrij om Swakopmund zelf te gaan verkennen. U kunt natuurlijk ook één van de vele avontuurlijke excursies boeken, zoals een boottocht bij Walvisbaai, sandboarden en quad biken (optioneel).

Dag 9

Programma

Swakopmund - Spitzkoppe (volpension). Vroeg vertrek en u gaat naar de enorme granietformaties van Spitzkoppe die 700 meter boven de woestijnvlaktes torenen. De aanwezigheid van rotstekeningen geeft hun betekenis aan voor het San-volk dat hier vele jaren geleden woonde. U maakt een wandeling en u heeft de gelegenheid om enkele voorbeelden van de rotstekeningen van de San te bekijken voordat u weer op weg gaat naar de overnachting voor die avond. Overnachting op Brandberg White Lady Camping.

Dag 10

Programma

Spitzkoppe - Kamanjab (volpension). De Brandberg (Burning Mountains) wordt beschouwd als de hoogste berg in Namibië en de thuisbasis van de beroemde White Lady, een van de meer dan 45.000 rotsschilderijen in de omgeving. Vanmorgen maakt u een wandeling om de tekening te bezoeken dat naar verluidt ongeveer 2000 jaar oud is. Daarna gaat de reis verder richting Kamanjab. Hier leven veel Himba’s. Eventueel kunt u een excursie bijboeken zodat u meer kunt leren over dit nomadenvolk, dat grotendeels nog volgens traditionele wijze leeft. Overnachting op Toko Lodge camping.

Dag 11

Programma

Kamanjab - Etosha N.P. (volpension). Vandaag vroeg op, u rijdt naar het Etosha N.P, één van de hoogtepunten van uw reis. U komt hier in de middag aan en heeft u de eerste gamedrive. 2 overnachtingen op NWR Okaukuejo of Halali Campsite.

Dag 12

Programma

Etosha N.P. (volpension). Vandaag gaat u de hele dag per truck op safari in dit bijzondere park, op zoek naar het vele wild. Vergeet niet uw camera en verrekijker!

Dag 13

Programma

Etosha N.P. - Windhoek (volpension). Vandaag vroeg op om vervolgens richting de hoofdstad van Namibië, Windhoek te gaan. Bij aankomst in Windhoek maakt u een korte wandeling door het stadscentrum en heeft u de gelegenheid om enkele bekendere bezienswaardigheden te bekijken. Overnachting Heja Game Lodge.

Dag 14

Programma

Windhoek - Ghanzi (volpension). Vroeg op voor uw reis naar buurland Botswana en de Kalahari Woestijn. Heel anders dan de Namib-woestijn is de Kalahari niet, minder dramatisch en beslaat meer dan 900.000 vierkante kilometer. De San-bevolking wordt al lang in verband gebracht met deze barre omgeving. Vanmiddag kunt u genieten van een informatieve begeleide wandeling met de San-gemeenschap. Vanavond geniet u van een dansavond die inzicht geeft in hun cultuur van zang, dans en verhalen vertellen. Overnachting op Ghanzi Trail Blazers camping.

Dag 15

Programma

Ghanzi - Maun - Greater Moremi Game Reserve (volpension). Vandaag vroeg op voor de reis naar Maun.’s Middags heeft u de gelegenheid om een rondvlucht over de Okavango Delta te maken (optioneel, afhankelijk van tijd en weer). Vanuit Maun gaat de reis naar het Greater Moremi Game Reserve Area in kleinere safarivoertuigen. Deze avond bereidt de gids u voor op wat te verwachten van de volledige dag excursie naar de Okavango Delta. 2 overnachtingen op South Gate Camping.

Dag 16

Programma

Okavango Delta (volpension). Vanochtend vroeg vertrekt u per 4x4 naar de wereldberoemde Okanvango Delta. Bij het polingstation ontmoet u de polers die u door de Delta zullen begeleiden. U stapt over in een mokoro (kano). De polers gaan u door het serene gebied van smalle, met riet omzoomde kanalen leiden die uitkomen op prachtige lagunes. Als u een van de vele eilanden bereikt, kunt u een natuurwandeling maken met uw poler. Na de wandeling gaat u per mokoro via de kanalen terug naar het polingstation. Hoewel het mokoro-pad niet in de eerste plaats een activiteit is om wild te bekijken, kan er in dit ongerepte wildernisgebied een verscheidenheid aan wild worden gezien, waaronder olifanten, giraffen, kudu's, impala's en zebra's.

Dag 17

Programma

Okavango Delta - Savuti Game Reserve (volpension). Het Savuti Game Reserve is een uniek gebied dat wordt begrensd door de Okavango Delta in het westen en Chobe National Park in het oosten. Savuti staat bekend om de grootste concentraties wilde dieren in zuidelijk Afrika. Vandaag reist u het grootste deel van de dag door het Savuti Game Reserve op zoek naar wild dat over de vlakten zwerft. In de middag komt u aan bij de de oevers van de Chobe-rivier en zal worden herenigd met de Nomad-truck in de stad Kasane. 2 overnachtingen op Thebe River Safaris camping.

Dag 18

Programma

Chobe N.P. (volpension). Voor degenen die ervoor kiezen om deel te nemen aan de optionele gamedrive in Chobe National Park, wordt u vroeg opgehaald bij het kamp en gaat u op pad in open 4x4 safarivoertuigen. U bent op tijd terug voor de lunch. ’s Middags gaat u op pad om het Chobe National Park vanaf de rivier te zien. U geniet van een ontspannen boottocht waarmee u de vele olifanten van dichtbij kunt zien die in de middag de rivier bezoeken.

Dag 19

Programma

Chobe N.P. - Victoria Falls (volpension). Vandaag steekt u de grens over naar Zimbabwe en reist u naar Victoria Falls. Vandaag heeft u de gelegenheid om op uw gemak de spectaculaire Victoria Falls te bezoeken, ook wel bekend onder de lokale naam "Mosi-oa Tunya" (de rook die dondert). Terwijl een groot deel van de dag in het teken staat van het bekijken van de machtige Zambezi-rivier die door de Batoka-kloof stroomt, biedt het bruisende avonturenstadje Victoria Falls ook een scala aan optionele activiteiten voor diegenen die een dosis adrenaline willen. Voor de meer ontspannen reiziger zijn er ook ambachtelijke markten en coffeeshops. Overnachting in Shearwater Explorers Village.

Dag 20

Programma

De tour eindigt na het ontbijt en met de vele activiteiten die worden aangeboden in Victoria Falls, is vandaag de perfecte dag voor meer avontuur. U kunt gaan raften op de machtige Zambezi-rivier of een spectaculair helivlucht maken over de watervallen, dit is de laatste dag om te genieten van de vele attracties die Victoria Falls te bieden heeft…

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Rondreis van Kaapstad naar Victoria Falls rondreis per safari truck, 15 kampeerovernachtingen (tent: 2,2m x 2,2m x 1,8m met matras) en 4 overnachtingen in een lodge, maaltijden en excursies volgens programma, gefilterd water (zelf fles meenemen), entreegelden en Engelstalige reisbegeleiding.

Exclusief:

Overige maaltijden, fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven.

Extra info:

Bagagebeperking: max. 20 kg per persoon in zachte reistassen, fototas en handbagage. U dient zelf een slaapzak en kussen mee te nemen. Er wordt van de deelnemers verwacht dat ze meehelpen in de keuken en bij de op- en afbouw van de tenten.

Deze reis kunt u ook maken op basis van accommodaties of in een kleine groep (max 12 personen). Tarieven en vertrekdata op aanvraag.

Aantal deelnemers: min. 4, max. 24 personen.

Vertrekdata: op aanvraag

Een fantastische en gevarieerde rondreis!

Autotour Zuid-Afrika (Johannesburg-Johannesburg):

Een fantastische en gevarieerde rondreis! Om enkele hoogtepunten te noemen: de fietstocht Soweto met enthousiaste gids, de safari’s in de Nambiti Plains Private Game Lodge en het verblijf in Didima Resort. De service was uitstekend.

Familie Van Els Uden
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.