21-Daagse reis Filipijnen Compleet

De Filipijnse archipel, een exotisch tropische eilandenrijk met meer dan 7000 eilanden en eilandjes, is omringd door een prachtige blauwe zee. De eilanden waarvan slechts een kwart bewoond is, heeft een boeiende cultuur en kan terugzien op een rijke geschiedenis. Tijdens deze reis bezoekt u de bruisende metropool Manila, de imposante rijstterassen van Banaue, het populaire Boracay en zoekt u de rust en schoonheid van exotisch Palawan eiland. Maar natuurlijk gaat u ook Bohol en Cebu verkennen.

U kunt kiezen uit 3 categorieën hotels, A hotels zijn 3* hotels, B zijn 4* hotels en C zijn 5* hotels. Uiteraard kunt u deze reis verlengen of aanpassen aan uw persoonlijke wensen!

prijscategorie: €€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Na aankomst in Manila wordt u opgewacht door de lokale agent en is de transfer naar u hotel. U verblijft 2 nachten in A: Amelie Hotel, B: Heritage Hotel, C: The Peninsula Hotel.

Dag 2

Programma

Manila (ontbijt). Vandaag heeft u een stadstour van een halve dag door Manila. U bezoekt tijdens deze stadstour een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Manila. U ziet het rijke culturele en historische contrast van het oude en nieuwe Manila. U bezoekt het Rizal Park gelegen aan de noordkant, het park is genoemd naar de verzetsheld Jose Rizal, de ommuurde stad Intramuros en u bezoekt Fort Santiago. Verder naar de kerk van San Agustin en naar Makati, de financiële en commerciële wijk van vandaag.

Dag 3

Programma

Manila – Banaue (ontbijt). Vandaag gaat u naar Banaue via de North Expressway. U reist in een bus met airco. Onderweg maakt u een stop bij de Dalton Pass, een historisch monument. Verder naar Bagabag waar de pittoreske bergen en rivieren beginnen. Naar Banaue, gelegen in de provincie Ifugao, waar u laat in de middag aan zult komen. 3 overnachtingen in Banaue Hotel (A, B en C).

Dag 4

Programma

Banaue (ontbijt, lunch). Vandaag reist u in een bus met airco en bezoekt u het pittoreske Sagada waar u de unieke hangende doodskisten ziet. Na de lunch gaat u naar Bontoc en bezoekt u het museum, opgericht door een Belgische zuster. Hier kunt u een gevarieerde collectie, authentieke voorwerpen en foto's zien. Ook woont u een culturele show bij van lokale stammen. Hier maakt u kennis met hun gebruiken en tradities.

Dag 5

Programma

Banaue (ontbijt). Vandaag vertrekt u met een lokale jeepney om de beroemde rijstterrassen te gaan bekijken. Ook gaat u naar Banga-An Village. Onderweg maakt u kennis met de levensstijl van de lokale bevolking. Dit is een traditioneel dorp genesteld in een panoramische vallei van rijstterrassen. De wandeling van 20 minuten over een dalend pad geeft een kijkje op de Ifugao omgeving. Loop rond en meng u onder de vriendelijke inwoners en bezoek een typisch huis om hun dagelijks leven te zien. U stopt bij een uitkijkpunt om de rijstterrassen te zien die bekend staan als het "8e wereldwonder". Deze zijn meer dan 2000 jaar geleden aangelegd.

Dag 6

Programma

Banaue - Manila (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u terug naar Manila. Overnachting in A: Amelie Hotel, B: Heritage Hotel, C: The Peninsula Hotel.

Dag 7

Programma

Manila - Boracay (ontbijt). Vanochtend is de transfer naar de binnenlandse luchthaven voor vlucht naar Boracay. Na aankomst is de transfer naar de Caticlan Jetty voor een boottocht van ca. 15 minuten naar het eiland Boracay. In Cagban Port is de transfer naar uw hotel. U verblijft 3 nachten in A: Belmont Hotel Boracay, B: Henann Regency, C: Crimson Boracay.

Dag 8

Programma

-9: Boracay (ontbijt). Dagen ter vrije besteding om heerlijk te relaxen. Boracay is een relatief klein eiland, een eiland van 7 kilometer lengte en op het smalste punt één kilometer breed. Het is een geliefd vakantieparadijs. Het heeft witte stranden en is ideaal voor zonneaanbidders, duik- en snorkelaars en watersporters.

Dag 10

Programma

Boracay - El Nido (ontbijt). Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar het eiland Palawan. Na aankomst is de transfer naar uw accommodatie, u verblijft 3 nachten in El Nido. A: Casa Kalaw, B: Huni Lio, C: Seda Lio.

Dag 11

Programma

El Nido (ontbijt). Vandaag gaat u de Big Lagoon Island Hopping Tour maken. U wordt om 08.30 uur opgehaald en naar El Nido Town gebracht. Hier stapt u aan boord van een lokale outrigger boot/kayak. U bezoekt o.a. Shimizu Island en West Entalula Beach (onder voorbehoud). U geniet van het kristalheldere water van Big Lagoon. U kunt vandaag heerlijk zwemmen en snorkelen.

Dag 12

Programma

El Nido (ontbijt). Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u heerlijk relaxen en genieten van de omgeving.

Dag 13

Programma

El Nido - Puerto Princesa (ontbijt). Vandaag is de transfer naar Puerto Pricesa City. Een rit via de weg van circa 6 uur. U verblijft 2 nachten in A: Aziza Paradise Hotel, B: BWP The Ivywall Hotel, C: Princesa Garden Island Hotel.

Dag 14

Programma

Puerto Princesa (ontbijt, lunch). Vandaag maakt u een "Underground Cruise". Bij St. Paul's Cave and National Park gaat u aan boord voor een wonderlijke cruise. U ziet o.a. een bijzondere tempel of balzaal met natuurlijke formaties van glinsterende stalactieten en stenen die oprijzen uit het water. Het is een van de langste netwerken van ondergrondse rivieren en grotten. De lunch wordt in een nabijgelegen resort geserveerd. Terug naar Puerto Princesa, u verkent de rauwe en ruige schoonheid van Palawan. De stad heeft een duurzaam programma dat gebaseerd is op de gemeenschap en sterk gesteund wordt door de bewoners. Ook bezoekt u een krokodillenboerderij (behalve zondag), de stadsmarkt, het museum, de kathedraal en vlinderboerderij.

Dag 15

Programma

Puerto Princesa - Bohol (ontbijt). Vandaag is de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Cebu. Vervolgens is de transfer naar de haven van Cebu voor de bootovertocht (ca. 2 uur) naar Bohol. Na aankomst in de haven van Tagbilaran is de transfer naar uw hotel. U verblijft 3 nachten in A: Bohol Beach Club 3, B: South Palms Beach Resort, C: Amorita Resort.

Dag 16

Programma

Bohol (ontbijt, lunch). Vandaag gaat u Bohol ontdekken. De de tour begint met een bezoek aan de historische bezienswaardigheden zoals de Baclayon Church, u gaat verder door een kunstmatig bos van mahoniebomen. Vanaf een uitzichtdek kunt u een fantastische blik op de Chocolate Hills werpen. U maakt een cruise op de Loay / Loboc rivier aan boord van een gemotoriseerde boot met lunch. U maakt een korte stop om oog in oog te staan met de Tarsier in het Sanctuary. Dit is één van de kleinste primaten op aarde.

Dag 17

Programma

Bohol (ontbijt). Vandaag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk ontspannen in de zon of gebruik maken van de faciliteiten van uw hotel.

Dag 18

Programma

Bohol - Cebu (ontbijt). Na het ontbijt is de transfer naar de haven van Tagbilaran en volgt de ferry naar Cebu. Na aankomst is de transfer naar Mactan Island. U verblijft 3 nachten in A; Costabella Tropical Beach Resort, B: Bluewater Maribago Resort, C: Shangri-la Mactan Resort & Spa.

Dag 19

Programma

Cebu (ontbijt, lunch). De tour van vandaag begint op Mactan Island dat voornamelijk bestaat uit steenkoolstenen. U stopt bij het Lapu-Lapu's Monument, gebouwd bij de kust ter ere van de dappere chef die vocht voor de vrijheid van de Filippino's. Op naar de wijk Maribago naar een gitaarfabriek. U ziet hier hoe de beste gitaren en ukeleles van de Filipijnen worden gemaakt. Verder naar Cebu City, het kleine zusje van Manila maar wel met het voordeel van de stranden. U bezoekt o.a. Fort San Pedro; Cross of Magellan, de plaats van de eerste massaviering in 1521, nu een beroemd monument in Cebu, de Santo Nino-kerk die het beeld van het heilige kind Jezus herbergt. Verder langs de Avenue of Flags en naar Beverly Hills. Ook kunt u de taoïstische tempel bekijken waar zowel gelovigen als niet-gelovigen een joss sticks aansteken en hun fortuin laten voorlezen. Terug naar resort.

Dag 20

Programma

Cebu (ontbijt). Dag ter vrije besteding om heerlijk te ontspannen en te genieten.

Dag 21

Programma

Cebu (ontbijt). Helaas uw laatste dag. Transfer naar de luchthaven van Cebu voor uw vlucht naar huis of volgende bestemming. Einde arrangement.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief

Overnachtingen op basis van ontbijt in de gekozen categorie. Genoemde transfers en lokaal vervoer, genoemde excursies met Engelstalige gids en entree fees.

Exclusief

Internationale vlucht, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, drankjes en optionele activiteiten

Opmerking

De 4-daagse Banaue Tour is in groepsverband. U kunt deze tour ook op privébasis maken. De toeslag is dan ca. 198 Euro per persoon

Categorie A hotels zijn 3* hotels, categorie B zijn 4* hotels en categorie C zijn 5* hotels.

 

Een fantastische en gevarieerde rondreis!

Autotour Zuid-Afrika (Johannesburg-Johannesburg):

Een fantastische en gevarieerde rondreis! Om enkele hoogtepunten te noemen: de fietstocht Soweto met enthousiaste gids, de safari’s in de Nambiti Plains Private Game Lodge en het verblijf in Didima Resort. De service was uitstekend.

Familie Van Els Uden
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.