22-Daagse autotour compleet Zuid-Afrika

Fantastische autotour om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis niet alleen langs de onmisbare hoogtepunten zoals Kaapstad, het Krugerpark en eSwatini, maar ook in minder bekende gebieden. Zo gaat u op safari in het prachtige Hluhluwe N.P, kunt u relaxen aan het ongerepte strand nabij St. Lucia en bezoekt u het plaatsje Hermanus, waar u in de periode juli tot december walvissen voor de kust kunt aanschouwen. Heeft u wat minder lang vakantie, dan kunt u de reis opsplitsen in een 14-daagse reis Johannesburg-Durban of een 9-daagse reis Port Elizabeth-Kaapstad.

prijscategorie: €€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Johannesburg. Na aankomst in Johannesburg neemt u de hotel shuttle transfer naar uw nabijgelegen hotel. Overnachting in Sunrock Guesthouse.

Dag 2

Programma

Johannesburg - Ohrigstad (ontbijt/diner). Vandaag neemt u de shuttle terug naar de luchthaven van Johannesburg en haalt u uw huurauto (cat. B) op bij het depot van Europcar. Hiermee rijdt u naar Ohrigstad. ’s Middags kunt u een begeleide wandeling maken (optioneel). Overnachting in de Hannah Game Lodge.

Dag 3

Programma

Ohrigstad - Kruger N.P. (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u naar het Sanparks Olifants Game Reserve, dat in het wereldberoemde Krugerpark ligt. U kunt met uw huurauto op safari gaan of vooraf een begeleide safari bijboeken. Wellicht ziet u vandaag de ´Big Five´. Overnachting in Olifants Rest Camp.

Dag 4

Programma

Krugerpark. Vandaag gaat de reis verder en rijdt u naar het zuidelijke deel van het Kruger National Park. U verblijft in Nkambeni Safari Camp en is bereikbaar via de Numbi Poort. Er zijn 150 luxueuze tenten gebouwd op houten palen om een minimale impact op de natuurlijke habitat te garanderen. U kunt hier optionele gamedrives bijboeken. Overnachting in Nkambeni Safari Lodge.

Dag 5

Programma

Krugerpark (ontbijt/diner). Na een eventuele ochtendsafari verlaat u Nkambeni en rijdt u oostwaarts het Krugerpark in. Hier gaat u naar het Rhino Post Camp, gelegen in een privéconcessie nabij het restcamp Skukuza. Bij uw verblijf zijn 2 safariactiviteiten per ovenachting inbegrepen. In de namiddag maakt u een prachtige begeleide wandelsafari, onder leiding van een ervaren ranger. 2 overnachtingen in Rhino Post Safari Lodge.

Dag 6

Programma

Krugerpark (volpension). Vroeg op om het wild te zien ontwaken. Na de ochtendsafari en het ontbijt kunt u genieten van een korte siësta. In de namiddag gaat u met een ranger weer op zoek naar wild. U verblijf in Rhino Post Safari Lodge zal ongetwijfeld een hoogtepunt zijn van de reis.

Dag 7

Programma

Krugerpark – Eswatini (Swaziland) (ontbijt).Vandaag verlaat u Zuid-Afrika en rijdt u naar het kleine koninkrijk Eswatini. Na de grensformaliteiten rijdt u naar uw sfeervolle accommodatie. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan een glasblazerij en een lokale markt. Overnachting in Forester Arms.

Dag 8

Programma

- 9: Eswatini – Hluhluwe NP. (volpension). Na het ontbijt rijdt u naar het Hluhluwe NP, naar de Rhino Ridge Lodge. De lodge is schitterend gelegen in het westen van Hluhluwe-iMfolozi, en is gebouwd tegen een begroeide klif. De kleinschalige lodge is opgetrokken uit natuurlijke materialen en lijkt op te gaan in het landschap. Vanaf het terras heeft u een fantastisch uitzicht over de drinkplaats, waar regelmatig olifanten hun dorst komen lessen! In de namiddag heeft u uw eerste safari. De volgende dag vroeg op om de dieren en de natuur te zien ontwaken. Na de begeleide ochtendsafari en het heerlijke ontbijt, kunt u even relaxen. In de namiddag gaat u wederom op safari. 2 overnachtingen in Rhino Ridge Safari Lodge.

Dag 8

Programma

-9: Eswatini – Hluhluwe NP. (volpension). Na het ontbijt rijdt u naar het Hluhluwe NP, naar de Rhino Ridge Lodge. De lodge is schitterend gelegen in het westen van Hluhluwe-iMfolozi, en is gebouwd tegen een begroeide klif. De kleinschalige lodge is opgetrokken uit natuurlijke materialen en lijkt op te gaan in het landschap. Vanaf het terras heeft u een fantastisch uitzicht over de drinkplaats, waar regelmatig olifanten hun dorst komen lessen! De volgende dag vroeg op om de dieren en de natuur te zien ontwaken. Na de begeleide ochtendsafari en het heerlijke ontbijt, kunt u even relaxen. In de namiddag kunt u per eigen huurauto op zoek gaan naar het wild. 2 overnachtingen in Rhino Ridge Safari Lodge.

Dag 10

Programma

Hluhluwe/Umfolozi N.P. - St. Lucia (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u naar het nabijgelegen plaatsje St. Lucia. Het plaatsje ligt nabij het iSimangaliso natuurreservaat, waar u een prachtige boottocht op het meer kunt maken. Zeer waarschijnlijk komt u vele vogels, nijlpaarden en krokodillen tegen. 2 overnachtingen in de Avalone Guesthouse.

Dag 11

Programma

St. Lucia (ontbijt). Dag ter vrije besteding. Naast de boottocht op het meer kunt u ook een tocht naar Cape Vidal maken, een onvergetelijke ervaring! Op ca. 30 minuten rijden ten noorden van St. Lucia ligt Cape Vidal, een gebied in het Greater St. Lucia Wetland Park, gelegen in een beschutte baai. U vindt hier een kilometerslange, nog ongerepte kustlijn, die een populaire locatie vormt voor sportvissers en snorkelaars. U kunt heerlijk relaxen aan het uitgestrekte ongerepte zandstrand.

Dag 12

Programma

St. Lucia - Eshowe (ontbijt/diner). Vandaag rijdt u naar Shakaland. 's Middags woont u een traditionele show bij. U leert hier meer over de gewoontes en gebruiken van de Zulu´s. Overnachting in Shakaland Hotel.

Dag 13

Programma

Eshowe – Durban/Umdloti Beach(ontbijt). Na het ontbijt rijdt u naar Durban/Umdloti Beach. Overnachting in Fairlight Beach House.

Dag 14

Programma

Durban/Umdloti - Addo N.P (ontbijt). U rijdt vandaag naar Durban, waar u uw huurauto inlevert op de luchthaven. Vervolgens vliegt u naar Port Elizabeth (vlucht niet inbegrepen). In Port Elizabeth haalt u een zelfde huurauto op bij het depot van Europcar. Vervolgens rijdt u naar het Addo Elephant N.P, waar u met eigen huurauto op safari kunt gaan. Overnachting in het Addo Main Rest Camp.

Dag 15

Programma

Addo N.P. – Knysna. Via de beroemde Tuinroute rijdt u naar Knysna. Onderweg kunt u o.a. een stop maken bij het Tsitsikamma N.P. 2 overnachtingen in Elephant Hide of Knysna Guest House.

Dag 16

Programma

Knysna (ontbijt). Dag ter vrije besteding in het heerlijke vakantieplaatsje Knysna. Geniet van de lagune en de terrassen bij het Waterfront. Ook de omgeving van Knysna is de moeite waard.

Dag 17

Programma

Knysna - Oudtshoorn (ontbijt). Via de prachtige Outeniqua-pas rijdt u naar de struisvogelstad Oudtshoorn. U kunt hier o.a. een bezoek brengen aan een struisvogelboerderij en aan de Cango grotten. Maar u kunt ook een prachtige rit maken door de Swartbergen. Absoluut de moeite waard! Overnachting in de Adley House.

Dag 18

Programma

Oudtshoorn - Hermanus (ontbijt). Vandaag rijdt u door de Kleine Karoo, naar het plaatsje Hermanus. In de periode juli tot december kunt u de walvissen observeren. Een onvergetelijke ervaring! Overnachting in het sfeervolle en uniek gelegen La Fontaine Guesthouse.

Dag 19

Programma

Hermanus - Kaapstad (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u naar de moederstad van Zuid-Afrika, Kaapstad. Deze stad is een verblijf van enkele dagen meer dan waard! Onderweg kunt u eventueel een bezoek brengen aan het beroemde Kaapse wijngebied. Uiteraard kunt u de heerlijke wijnen proeven op een wijnboerderij. 3 overnachtingen in Hotel La Splendida.

Dag 20

Programma

- 21: Kaapstad (ontbijt). Dagen ter vrije besteding in Kaapstad. Breng een bezoek aan het bruisende Victoria & Alfred Waterfront, Robbeneiland of de Tafelberg. Ook Kaap de Goede Hoop is een bezoek meer dan waard. U rijdt dan o.a. langs Simon´s Town, waar u de pinguïns kunt bezoeken. Daarna rijdt u naar het Kaap de Goede Hoop natuurreservaat. Men zegt dat hier de Indische en de Atlantische Oceaan bij elkaar komen. Officieel is dat bij Cape Agulhas, maar de branding blijft spectaculair! Op de terugweg rijdt u langs Chapman´s Peak Road en Houtbaai. Een onvergetelijke dagtocht!

Dag 22

Programma

Kaapstad (ontbijt). Helaas, alweer de laatste dag van uw verblijf in het schitterende Zuid-Afrika. Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven van Kaapstad, waar u uw huurauto weer inlevert.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Overnachtingen met vermelde maaltijden, meet & greet bij aankomst, 22 dagen autohuur cat. B (VW Polo Vivo of gelijkwaardig) van Europcar met classic max verzekering, Zululand experience, genoemde safari´s in Rhino Post Safari Lodge en Rhino Ridge Safari Lodge.

Exclusief:

Vluchten, overige maaltijden, drankjes, one way- en contractkosten voor de huurauto, brandstof huurauto, persoonlijke uitgaven en entreegelden.

Vertrek is dagelijks.

 

Het was een onvergetelijke reis!

Privé rondreis Madagascar:

Het was een onvergetelijke reis! We hadden een super gids en een hele fijne chauffeur. Over de accommodaties waren we zeer tevreden, Le Grenat vonden we het minst. Tsara camp was helemaal geweldig. Bij Ifaty hebben we een boottocht gemaakt met een motorboot en diverse walvissen gezien. Madagascar is echt een prachtig land, schitterende natuur en hele vriendelijke mensen! Bedankt voor het regelen van deze prachtige reis.

Familie Schotman Maasdam
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.