23-Daags kampeeravontuur Namibië per 4WD met daktent

Beleef Namibië op avontuurlijke wijze, geniet van de sterrenhemel bij uw kampvuur, bereid uw eigen Afrikaanse maaltijd en ervaar het leven in de natuur van Namibië. Tijdens deze autorondreis per 4WD met daktent en overnachtingen op vooraf gereserveerde campings bezoekt u de hoogtepunten van Namibië, zoals de Kalahari Woestijn, Fish River Canyon, Oranje Rivier, Lüderitz, Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland, Epupa Falls, Etosha N.P en Waterberg Plateau Park.

 

 

prijscategorie: €

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Windhoek. Op de luchthaven wordt u opgewacht en naar het depot van Britz gebracht, waar u uw volledig ingerichte 4WD auto met daktent ophaalt. Vervolgens rijdt u naar uw Guesthouse in Windhoek. Hier heeft u de tijd om inkopen te doen voor de komende dagen. Overnachting in Hillside Suites.

Dag 2

Programma

Windhoek – Kalahari (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u richting de Kalahari Woestijn. Jansen Kalahari Guest Farm, met een oppervlakte van 5000 ha, wordt sinds 1937 beheerd door de familie Jansen. Hier kunt u genieten van het open uitgestrekte landschap met een prachtig uitzicht op de zandduinen tussen de Camelthorn-bomen verspreid over de Kalahari-woestijn van Namibië. Overnachting op de Jansen Kalahari Guest Farm Camping.

Dag 3

Programma

Kalahari - Fish River Canyon. Vandaag rijdt u via eindeloze rotsachtige vlaktes naar het Quiver Tree Forest. In dit gebied vindt u meer dan 250 soorten aloë's. Vervolgens gaat u naar de Fish River Canyon, één van de zeldzame natuurwonderen van de wereld. 2 overnachtingen op de Canyon Roadhouse Camping.

Dag 4

Programma

Fish River Canyon. Vandaag bent u in de gelegenheid om deze schitterende Canyon te verkennen.

Dag 5

Programma

Fish River Canyon – Lüderitz. Vandaag gaat de reis langs de Naute Dam. Aanrader is een bezoek aan de Naute Kristal Distillery. Verder langs de steile Namibische helling en via de Succulent Karoo naar de kustplaats Lüderitz. Onderweg kunt u stoppen bij Garub om te proberen enkele van de unieke Namib-woestijnpaarden te vinden die in de woestijn overleven dankzij hun verworven aanpassingen. Overnachting in Kratzplatz Pension.

Dag 6

Programma

- 7: Lüderitz – Namib Woestijn (ontbijt dag 6). Voordat u doorgaat naar de zuidelijke Namib-woestijn, is een bezoek aan Kolmanskuppe, net buiten Lüderitz, zeer de moeite waard voor iedereen die terug in de tijd wil reizen naar een uniek overblijfsel van een bruisende diamantstad die hier van 1908 tot 1950 bloeide. Naar het noorden ligt uw volgende stop in een eenzaam woestijnlandschap langs de voet van het prachtige Tiras-gebergte en de schilderachtige D707-route. 2 overnachtingen op de Little Hunters Rest Camping.

Dag 8

Programma

Namib Woestijn – Sossusvlei. Vandaag rijdt u naar Sesriem, de uitvalsbasis voor de hoogste zandduinen ter wereld van Sossusvlei en de Sesriem Canyon. 2 overnachtingen op de Sesriem Camping of de Sossus Oasis Camping .

Dag 9

Programma

Sossusvlei. Vroeg in de morgen kunt u het meest genieten van het kleurenspektakel van Sossusvlei. Beklim één van de hoge duinen, bezoek Death Vlei en maak een wandeling door de Sesriem Canyon.

Dag 10

Programma

Sossusvlei – Swakopmund. Via de prachtige en ruige Gaub en Kuiseb Pas gaat u naar Swakopmund. Een bezoek aan de Welwitschia Vlakte en het maanlandschap is een must (vergeet niet in Sossusvlei uw permit te regelen). 2 overnachtingen in een Guesthouse.

Dag 11

Programma

Swakopmund (ontbijt). Dag om Swakopmund te verkennen, een idyllische stadje dat tussen de Namib Desert en de Atlantische Oceaan ligt. Er zijn hier een aantal unieke en leuke activiteiten zoals rondvluchten, dolfijn boottochten, quadbiken, duinboarding, parachutespringen en windsurfen.

Dag 12

Programma

Swakopmund – Damaraland (ontbijt). U rijdt vandaag naar Damaraland, één van de meest geologisch diverse gebieden van Namibië en tevens het thuis van o.a. neushoorns, woestijnolifanten en giraffen. Bezoek in de namiddag de Verbrande Berg en de Orgelpijpen. Overnachting op de Brandberg White Lady Camping.

Dag 13

Programma

- 14: Damaraland - Kaokoveld. Begin de dag met een excursie naar Twyfelfontein, waar u meer dan 2500 rotstekeningen vindt. Reis verder naar Kaokoland, een groot stuk ongerepte wildernis. Dit is ook de thuisbasis van de Himba stam. Uw kamp is gelegen langs een droge rivierbedding, die wordt bewoond door een scala aan dieren, zoals de kudu en de duiker. Tijd genoeg om deze prachtige omgeving te ontdekken. 2 overnachtingen op de Ongongo Waterfall Camping.

Dag 15

Programma

Kaokaveld - Epupa Falls. Na een schitterende zonsopgang rijdt u verder door de mopane savanne, waar enorme baobab bomen staan. U zult verbaasd zijn om dit waterrijke gebied aan te treffen in dit dorre landschap. 2 overnachtingen op de Epupa Camping.

Dag 16

Programma

Epupa Falls. U kunt vandaag deelnemen aan diverse optionele activiteiten, zoals het bezoeken van een traditioneel Himba dorp en mooie wandelingen maken door dit gebied wat bekend staat om het rijke vogelleven. 

Dag 17

Programma

Epupa Falls – Opuwo. Vanmorgen reist u zuidwaarts naar de hoofdstad van de Himbas - Opuwo. Onderweg kunt u Himba-mensen tegenkomen die op zoek zijn naar betere begrazing voor hun vee en naar diersoorten zoals springbok, kudu, oryx en bavianen. Vlak voordat u Opuwo bereikt, kunt u stoppen bij een levend museum van de Himbas en deze traditionele en unieke cultuur ervaren. Overnachting in Opuwo Country Lodge Camping.

Dag 18

Programma

Opuwo - Etosha N.P. U rijdt vandaag naar het Etosha National Park, het beroemdste wildpark van Namibië. U kunt met eigen huurauto op zoek gaan naar het vele wild. Weer een hoogtepunt van uw reis! Overnachting op NWR Etosha - Olifantsrus Camping.

Dag 19

Programma

- 20: Etosha National Park. Deze dagen staat helemaal in het teken van safari. U kunt op zoek gaan naar wild en u zult zeker genieten van deze bijzondere omgeving. 2 overnachtingen op een NWR Etosha Camping.

Dag 21

Programma

Etosha N.P. - Waterberg Plateau Park. Via Lake Otjikoto rijdt u naar Waterberg, één van de mooiste locaties in Namibië en perfect voor prachtige wandelingen. Overnachting op de Waterberg Camping.

Dag 22

Programma

Waterberg - Windhoek. Geniet in de vroege ochtend van een wandeling langs één van de schilderachtige bergpaden, voordat u vertrekt naar Windhoek. Onderweg naar Windhoek kunt u een bezoek brengen aan de markt in Okahandja. Overnachting in Hillside Suites.

Dag 23

Programma

Windhoek (ontbijt). Helaas, uw reis is ten einde. Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven en levert u uw huurauto in.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Meet & greet, genoemde overnachtingen in een Guesthouse, genoemde maaltijden, vooraf gereserveerde campingplaatsen, huurauto Britz type MSE met daktent (4×4 Nissan Single Cab of gelijkwaardig) met kampeeruitrusting en standaardverzekering.

Exclusief:

Vluchten, drankjes, overige maaltijden, fooien, optionele excursies, contractkosten en eventuele all inclusive verzekering voor de huurauto, brandstof huurauto, parkfees en persoonlijke uitgaven.

Opmerking:

Prijs is per persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

De vermelde bezienswaardigheden en excursies zijn suggesties en niet bij de prijs inbegrepen. Tegen een toeslag kan een ander voertuig geboekt worden. Boek echter ruim op tijd!

Vertrek:

Dagelijks

 

De service was uitstekend.

Autotour Namibië:

De service was uitstekend en de prijs/kwaliteit verhouding klopt precies. Om enkele hoogtepunten te noemen: Erindi Private Game Reserve en Le Mirage Resort bij Sossusvlei.

De heer en mevrouw Pelzers Helmond
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.