4-Daagse Fly-In gorilla-trekking Oeganda

Een absoluut hoogtepunt tijdens iedere reis naar Oeganda is het samenzijn met de zeldzame berggorilla’s. De rust en vrede die deze dieren uitstralen is met geen pen te beschrijven. De berggorilla’s zijn één van ’s werelds meest bedreigde diersoorten. Er zijn nog maar een aantal van deze prachtige dieren in leven. Bijna de helft van deze gorilla’s zijn te vinden in Oeganda en daarnaast leven er ook groepen in het buurland Rwanda. Deze 4-daagse fly-in Gorilla Trekking kunt u combineren met diverse andere reizen.

 

 

Vertrekperiodes & prijzen

Per persoon vanafprijs: €2.540
Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Entebbe. Na aankomst volgt de transfer en wordt u naar uw hotel gebracht. Overnachting in de Boma Guest House.

Dag 2

Programma

Entebbe – Biwindi N.P. (volpension). Vanochtend vroeg op. U wordt om 06.30 uur opgehaald voor uw vlucht van Entebbe naar de Kihihi airstrip. Vervolgens is de transfer van ca. 40 naar de Lodge. U verblijft 2 nachten in de Mahogany Springs Lodge, de basis voor de gorilla-trekking. Bwindi Impenetrable Forest National Park ligt in het zuidwesten van Oeganda en beslaat ca. 32.000 ha. Het staat bekend om zijn uitzonderlijke biodiversiteit, met meer dan 160 soorten bomen en meer dan 100 soorten varens. Er zijn ook veel soorten vogels en vlinders te vinden, evenals veel bedreigde soorten, waaronder de berggorilla. 2 Overnachtingen in de Mahogany Springs Lodge.

Dag 3

Programma

Biwindi N.P. (volpension). Vandaag, na een vroeg ontbijt, begint u aan de spectaculaire gorilla-trektocht (minimale leeftijd 15 jaar!). De tocht kan variëren van een half uur tot 7 uur. Een redelijke mate van fitheid is vereist, evenals een stevig paar wandelschoenen. Het is een buitengewoon gevoel om in het dichte regenwoud te zitten, wetende dat u in de nabijheid bent van een paar van de laatst overgeblevenen Berggorilla's, helaas zijn er nog maar ongeveer 650 van deze prachtige wezens over. U mag precies een uur in de nabijheid van de gorilla's zijn voordat u terugkeert naar het basisstation. In de middag kunt u eventueel een community bezoeken om zo kennis te maken met de levensstijl van de Batwa en Bafumbira.

Dag 4

Programma

Biwindi N.P. – Entebbe (ontbijt). Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht wordt u na het ontbijt opgehaald door de chauffeur en word u naar de airstrip gebracht voor uw vlucht naar Entebbe. Einde van een onvergetelijke ervaring.

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • .

Inclusief:

Binnenlandse vluchten, overnachtingen met vermelde maaltijden, alle transfers inclusief Engelstalige chauffeur, Gorilla Permit en 1 fles mineraalwater per dag.

 Exclusief:

Internationale vluchten, overige maaltijden, overige excursies, drankjes, persoonlijke uitgaven en visumkosten.

Extra info:

Wij raden u aan om een zachte tas van maximaal 15 kg mee te nemen.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden:

Meer informatie bij uw reisadviseur.

 

 

Wij kunnen terugkijken op een fantastische vakantie!

Autotour Australië:

De reis is ons prima bevallen. Dank voor de prima organisatie van jullie kant. De hotels zijn stuk voor stuk prima bevallen en we hebben ontzettend veel moois gezien en gedaan. Om enkele hoogtepunten te noemen: de ballonvaart in Alice Springs was natuurlijk super, maar ook Broken River met de vogelbekdieren, de boottocht naar Hamilton en Whitehaven Beach, ons verblijf op het paradijsje Fraser eiland, de zonsondergang bij Ayers Rock, de rim walk bij Kings Canyon en last but not least: de koala’s, kangoeroes en vele prachtige vogels. Wij kunnen terugkijken op een fantastische vakantie en willen zeker nog een keertje terug!

Familie Bakker Zwanenburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.