6–Daagse autotour ‘Red Centre per 4WD’

Tijdens deze prachtige avontuurlijke autotour door een klein gedeelte van het indrukwekkende binnenland van Australië, maakt u kennis met de mooiste landschappen van het Rode Hart. U kunt een bezoek brengen aan de Flying Doctors, een wandeling maken door Kings Canyon en uiteraard de magie ervaren van Ayers Rock.

prijscategorie: €

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Alice Springs. Aankomst in Alice Springs, waar u uw 4WD huurauto ophaalt. De rest van de dag is ter vrije besteding om  zelf deze stad te gaan verkennen. Een aanrader is een bezoek aan de Royal Flying Doctors. Zij zorgen voor medische hulp in alle afgelegen gebieden van de Outback. Overnachting in het Aurora Alice Springs Hotel.

Dag 2

Programma

Alice Springs - Glen Helen, ca. 130 km. U rijdt vandaag naar de West MacDonnell Ranges, een nationaal park met prachtige kloven, waaronder Serpentine Gorge, Ormiston Gorge en Simpson´s Gap. Dit eeuwenoude bergebied nodigt uit tot schitterende wandelingen. Overnachting in het Glen Helen Resort.

Dag 3

Programma

Glen Helen - Kings Canyon, ca. 250 km. U rijdt via de Mereenie Loop Road naar Kings Canyon. Geniet van de indrukwekkende stilte tijdens deze mooie route door het echte ´Red Centre´ van Australië. Een wandeling door het 350 miljoen jaar oude ravijn van Kings Canyon is zeker een must. Vanaf de rand van de kloof heeft u een mooi uitzicht op de Garden of Eden, een waterparadijs omringd door palmbomen en 300 m hoge kliffen. Overnachting in het Kings Canyon Resort.

Dag 4

Programma

Kings Canyon - Ayers Rock, ca. 320 km (ontbijt). Vandaag gaat de reis naar hét symbool van de Outback: Ayers Rock. Deze grootste monoliet ter wereld betovert iedere reiziger. Wij raden u aan om uitgebreid de tijd te nemen om de magie van Ayers Rock te ervaren. Bij het Visitors Centre leert u meer over de geschiedenis en de boeiende verhalen rondom Ayers Rock. Bij zonsondergang kunt u genieten van het adembenemende kleurenspel, absoluut een must! 2 overnachtingen in het Outback Pioneer Hotel.

Dag 5

Programma

Ayers Rock (ontbijt). Dag ter vrije besteding om de Uluru - de heilige berg van de Aboriginals - te bezoeken. Ook bij zonsopgang zijn de kleurschakeringen bij Ayers Rock een lust voor het oog. U kunt een wandeling rondom Ayers Rock maken (ca. 10 km). Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan de Olga’s of Kata Tjuta, oftewel ‘veel hoofden’. De Olga’s zijn diverse grote roodgekleurde rotsformaties. U kunt hier prachtige wandelingen maken (o.a. ‘Valley of Winds’) en genieten van het unieke uitzicht.

Dag 6

Programma

Ayers Rock - Alice Spring, ca. 440 km. Na de vele indrukken van de afgelopen dagen keert u vandaag terug naar Alice Springs, waar u uw huurauto weer inlevert.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 430068

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Overnachtingen met vermelde maaltijden, 6 dagen Hertz huurauto categorie V (4WD) met onbeperkt aantal km‘s, lokale belasting, max cover voertuigverzekering en uitgebreide  routebeschrijvingen.

Exclusief:

Vluchten, overige maaltijden, drankjes, brandstof voor de huurauto, persoonlijke uitgaven en  entreegelden.

Opmerking:

Beste reistijd: april-september

De gehele safari was een hoogtepunt!

Tanzania & Zanzibar reis:

De gehele reis was een hoogtepunt. Super! Onze lokale gids was uitstekend. De service was uitstekend, de reis was goed gedoseerd en de prijs/kwaliteit verhouding klopt precies. Voorafgaand aan de reis werd alles goed uitgelegd en als er vragen waren, werden die zo snel mogelijk beantwoord.

Familie Buurstede Etten-Leur
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Tasman Travel en Uniek Afrika? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.